17. kolo
17.12.2011 15:30 CET
1 : 4
(1:2)

Reportáž

Borussen se výhrou na Badenova-Stadionu vracejí na vítěznou vlnu

Borussia Dortmund napravila předchozí zaváhání s Kaiserslauternem, Freiburgu nadělila rovnou čtyři branky. Tři body jsou pro BVB nesmírně důležité, i nadále totiž drží krok s vedoucím Bayernem, jenž má na čele k dobru tři body.

Domácí začali bez přehnaného respektu, hráli s obrovským zapálením, výsledkem čehož mohli jít už ve čtvrté minutě do vedení. Caligiuri se šikovně proháčkoval středem pole až těsně před pokutové území, kde předal Makiadimu, ten na dlouhou nohu ještě posunul Pucilovi, běloruský středopolař ale zamířil těsně vedle. Hned vzápětí mohl branku ohrozit též hlavičkující Caligiuri, ani jeho pokus se však mezi tři tyče nevešel.

Návod, jak proměňovat šance, tak museli freiburgští dostat až od soupeře. Agilní Kagawa si narazil s Gündoganem, následně ještě poslal balón před prázdnou branku Lewandowskimu, pro kterého už nemohlo být zakončení problémem - 0:1. Po inkasované brance se bádenský celek ještě více zatáhl a soustředil se výhradně jen na defenzivu, což se mu nemuselo hrubě vyplatit, Lewandowski ale z těžké pozice úspěšný nebyl.

Poté se hra na notnou dobu zklidnila, ke změně došlo znovu až po půlhodině hry, kdy se žezla chopili opět svěřenci Marcuse Sorga. A z takřka identické situace jako při vedoucí brance bylo rázem z ničeho nic srovnáno. Rosenthal si narazil míč s Pucilou a sám před Weidenfellerem byl stoprocentní - 1:1. Za pár minutek mohlo být definitivně otočeno, Cissého rána z voleje však nemířila přesně. Těsně před pauzou navíc i za signalizovaného ofsajdu utekl Kuba, předal Gündoganovi a skóre se přesýpalo znovu na stranu BVB - 1:2.

I po obrátce se opakoval scénář z prvního dějství. Zkorigovat mohl hlavičkující Caligiuri, do prostoru ohraničeného třemi tyčemi se mu však zacílit nepovedlo. Borussia se sice znovu chvíli hledala, poté ale jasně předvedla své kvality. Rychlý kontr rozehrál Kagawa přihrávkou na Lewandowskiho, ten míč skvěle podržel, otočil se s ním a ještě předal za sebe Großkreutzovi, jenž parádní ranou s přispěním tyče zvýšil na 1:3.

Ani za tohoto stavu se ale Freiburg nevzdal. Z hodně akrobatické pozice měl na kopačce zajímavou zápletku Cissé, pálil ovšem těsně vedle. Další chybu v domácí rozehrávce poté využil Kagawa, předal rozběhnutému Großkreutzovi, který ani za rozhodnutého stavu nekřečkoval a ještě posunul do strany paralelně běžícímu Lewandowskimu, jenž si tak na své konto přidal již dvanáctý zápis do střelecké listiny.

Autor: Jiří Vojík

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

ted sem si vsim...samozrejme obracene 0:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele