34. kolo
05.05.2012 15:30 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Hannover porazil Lautern a živí naději na start v Evropské lize

AWD-Arena napsala další a konečně už poslední díl hannoverské série, Dolnosaský tým nenašel za celou sezónu na domácím trávníku jediného přemožitele, neuspěli ani stateční Rudí ďáblové, jenž minimálně na rok nejvyšší soutěž opouští.

Evropská liga se ukazovala od první minuty pro 96ky jako nesmírně lákavý cíl, na jehož dobití budou schopni obětovat vše. To mohl hned po dvou minutách potvrdit Stindl, jeho rána z vápna se však do prostoru branky nevešla. O chvíli později přišla pro Slomkovi hráče studená sprcha: De Wit napřáhl z velké dálky a jeho dělovka si to neomylně namířila k tyči, mimo dosah Zielera - 0:1. Domácí hned zareagovali, srovnat krok mohli postupně dvakrát Abdellaoue a Ya Konan, možnost měl Schlaudraff, Eggimann a opět Stindl, ani jeden z nich ale neuspěl.

Štěstí v kombinaci se skvělým představením Sippela však Rudým ďáblům nevydrželo věčně, přesněji do 38. minuty: Ya Konanův pokus ještě dokázal strážce hostující branky vytěsnit, ale jen před sebe, a tak se mohl následně balón s výraznou dopomocí Bugery ocitnout v síti - 1:1. Hráč Pobřeží slonoviny mohl svůj předchozí neúspěch napravit, ale pro změnu branku nenašel. Na opačné straně nedopadli lépe Shechter a Fortounis.

Také po obrátce udával tón Hannover, další velké možnosti si vypracovali Stindl, Rausch a také aktivní Schlaudraff, Sippel v hostující brance ale mohl nadále zůstávat v klidu. Lautern se zaměřil výhradně a jenom na defenzivu, přičemž mu tahle taktika po hříchu dlouho vycházela. Podpořit domácí ofenzivu přišel také mladý Polák Lasse Sobiech, nebyl to však on, nýbrž Ya Konan, komu se po volném přímém kopu Stindla podařilo utkání otočit - 2:1. Definitivu mohl Dolním Sasům zajistit po rohu Pogatetz, ale na poslední chvíli se mu postavil do cesty Yahia.

Autor: Jiří Vojík / kicker.de

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele