34. kolo
05.05.2012 15:30 CET
4 : 0
(4:0)

Reportáž

Borussen přehráli SCF a k titulu přidali další tři rekordní zápisy!

Freiburg nebyl podle očekávaný pro Borussii Dortmund nerozlousknutelným oříškem, Kloppovi hráči byli od samého začátku jasně lepší a vše podstatné zařídili již za úvodních pětačtyřicet minut! Kromě obhajoby Meisterschale může BVB těšit zdolání hned tří bájných rekordů - série neporazitelnosti se rozrostla na 28 duelů, bodové konto překročilo magickou hranici osmdesáti bodů a střelecká bilance vystoupala na číslo 80!

Na Westfalenstadionu byla vzhledem k očekávaným mistrovským oslavám od samého začátku hodně elektrizující atmosféra, jež hostující mužstvo (už tak přijíždějící s respektem), ještě více znejistila. BVB drželo Freiburg pod tlakem, očekávané vyústění pak na sebe nenechalo dlouho čekat: Kagawa sice ve středu pole ztratil balón, ten se ale následně ocitl u nohou Gündogana, jenž narýsoval parádní kolmici pro Kubu a kapitán polské reprezentace mičudu zkušeně, mezi nohami Batze poslal do branky - 1:0. I vzápětí mohlo udeřit, avšak Lewandowski na pas těsně nedosáhl.

Dortmundský orchestr pokračoval i v dalších minutách. Gündogan hledal ze standardky v pokutovém území Lewandowskiho, ten ale hlavou prostor branky nenašel. Skvělá kombinační akce byla vidět i po ose Kagawa - Lewandowski - Großkreutz, na centr posledně jmenovaného reagoval na zadní tyči kdo jiný než Kuba - tentokráte ovšem branku z bezprostřední blízkosti přestřelil. Polský středopolař byl na své straně k neudržení!

Definitivní ráz utkání dostalo ve 20. minutě: Subotić vyslal parádní diagonálou míč na Lewandowskiho a vytáhlý šutér nejdříve obhodil Mujdžu, aby následně obelstil také vyběhnuvšího Batze a pohodlně si zakončil do opuštěné branky - 2:0. Ještě veseleji pak Schwarzgelb bylo o chvíli později, kdy se po akci Piszczeka balón od strážce hostující svatyně odrazil k Lewandowskimu, a ten zblízka navýšil na 3:0. Na druhé straně zahrozil Freis, jeho rána však našla jenom připraveného Weidenfellera. Před přestávkou ale dokonal dílo zkázy svým druhým záznamem pohotový Kuba - 4:0.

Ani krátká pauza v nastoupeném trendu neubrala. Borussia držela kormidlo utkání pevně ve své moci a dělala si na trávníku, co se jí zlíbilo. Přece jen mírné zklidnění domácí aktivity tak jako tak nastalo, to ale jenom na chvíli. Těsně před hodinou hry poslal Kuba další centr do pokutového území, kde byla na správném místě ve správný čas opět hlava Lewandowskiho, ten však svůj pokus nasměroval jenom do tyče Batzovy brány!

Polský reprezentační kanonýr měl další příležitost také v 66. minutě, kdy si balón parádně zpracoval a poté mířil znovu jen do brankové konstrukce - tentokráte do břevna! Náhradní strážce branky SCF se stále nedokázal dostat do zápasu, natož, aby vůbec stačil předvést jediný úspěšný zákrok (!!!). Deset závěrečných minut odehrál v dortmundském trikotu i Lucas Barrios, pro něhož tak šlo o poslední mač v BVB.

Autor: Jiří Vojík

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

4:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

5:2

Reagovat
smazaný uživatel

No jesi budou Poláci hrát takhle na euru, tak nám bude pěkně horko..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele