33. kolo
28.04.2012 15:30 CET
2 : 5
(1:3)

Reportáž

BVB přestřílelo Kaiserslautern a má hranici 80 bodů na dosah!

Dortmund i s řádně obměněnou základní sestavou dokázal překonat rozložený Lautern a má tak před posledním zápasem proti Freiburgu magickou osmdesátibodovou hranici stále před sebou. Výsledek podpořil hattrickem zapomenutý kanonýr Lucas Barrios!

Hostující kormidelník Jürgen Klopp udělal oproti poslednímu utkání s Gladbachem, ve kterém si BVB už definitivně zajistilo obhajobu mistrovského titulu rovnou šest změn v základní sestavě. Některé si vyžádaly zdravotní důvody (Kuba) a další opory dostaly před blížícím se finále DFB-Pokalu zasloužené volno (Weidenfeller, Piszczek, Hummels, Schmelzer a Kagawa). Poprvé od prosince loňského roku se pak v základní sestavě představil Mario Götze!

Mnoho změn, jakoby se v úvodních minutách na hře dortmundského mužstva podepsalo: Borussia si tradičně držela balón, její snaha ovšem povětšinou končila ještě před pokutovým územím FCK, jehož zaměření bylo od počátku jednoznačně defenzivní s indikací k rychlým protiútokům. Jeden takový se svěřencům Krassimira Balakova málem podařil dotáhnout v jedenácté minutě, Wooten však zakončil jenom do připraveného Langeraka. O pět minut později už ale z podobné akce udeřilo: Fortounis měl v hledáčku některého z nabíhajících spoluhráčů, jeho přihrávku si ovšem nešťastně srazil do brány na zadní tyči Santana - 1:0.

Radost ale Rudým ďáblům vydržela pouhopouhé dvě minuty. Owomoyela zavzpomínal na staré časy, poslal do vápna nadýchaný centr, Barrios ve vzdušném souboji předčil Rodneie a rázem se hrálo zase od nuly - 1:1. Kaiserslautern začal vyrábět ve středu pole až příliš jednoduchých ztrát, což se mu pak ve 26. minutě stalo osudným. Lewandowski otevřel prostor Perišičovi, ten oslovil Barriose, jenž poté z bezprostřední blízkosti zavěsil - 1:2.

Žlutočerný stroj se postupem času dostával čím dál víc do tempa, po třiceti minutách už se utkání, dá se říct, proměnilo v exhibici. To bylo vidět i na další akci BVB, na konci níž stál chytrý Lewandowskiho pas na Götzeho - mladý středopolař si poté křižnou střelou počínal bezchybně - 1:3. Hned nato mohl přidat další hřebíček do falcké rakve Gündogan, jeho oblouček se však mezi tři tyče nevešel. Ještě než se odcházelo na přestávku, tak měl Lewandowski před sebou téměř totožnou pozici jako Götze, jinak ale jeho zakončení úspěchem neskončilo, mířil pouze do tyče domácí svatyně! Přítomnost soupeře se ukázala při ráně Tifferta...

Pár minut po obrátce ještě svitla domácímu táboru naděje na zvrat v ději: Langerak špatně odhadnul Fortounisův centr a De Wit tak mohl hlavou snadno uklidit mičudu do opuštěné branky - 2:3. Ale tak jako při první brance, ani tady neměli fanoušci Lauternu nouzi o kardiacké potíže. Sippel předvedl už tradiční zkrat, čehož využil Perišić, který ještě přiťukl balón do strany Barriosovi a paraguayský střelec měl k hattricku snadný úkol - 2:4.

Obléhání svatyně die Roten Teufel však nebralo konce. Své, si chtěl říci také Löwe a skvělý Perišić, ani jeden z nich však svým dalekonosným pokusem nebyl úspěšný - prvně jmenovaný branku nenašel, a druhému se do cesty postavila branková konstrukce! Chorvatský šikula se ovšem nakonec zasloužené odměny dočkal v 78. minutě: Kagawa se ihned po svém nástupu na trávník zapojil do akce, výsledkem poté byl nechytatelný podpis Perišiče - 2:5. Posledních deset minut už se utkání dohrávalo víceméně jenom z povinnosti.

Autor: Jiří Vojík

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:4

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:4

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
tlaci

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele