1. kolo
21.08.2010 15:30 CET
1 : 3
(0:0)

Reportáž

SC Freiburg - FC St. Pauli 1:3

Podobný zázrak jako Kaiserslautern se povedl i druhému nováčkovi - St. Pauli. To na rozdíl od loňského vítěze druhé bundesligy ale rozhodlo o svém vítězství v posledních dvou minutách, ačkoliv ještě v 78. minutě to vypadalo na výhru domácích.

Dravost a zapálenost, to byly hlavní nástroje St. Pauli na svého soupeře ve Freiburg. Bundesligový staronováček poprvé výrazněji zahrozil v sedmé minutě, Ebbersův centr našel v pokutovém území Brunse, ten po problémech se zpracováním nechal vyniknout Pouplina, jenž vyrazil míč k Henningsovi, ale i s dorážkou křídelníka hamburského týmu si jednička Freiburgu poradila.

I u další příležitosti namotivovaných hostí byl jediný hrot Ebbers, který si při závaru v pokutovém území zpracoval míč na prsa a akrobaticky vystřelil metr vedle levé Pouplinovy tyčky.

Hostující brankář Hain se tak zapotil jen pět minut před koncem první půle, kdy jej ze šestnácti metrů pořádně provětral Felix Bastians.

První bezgólový poločas hráči vynahradili fanouškům v závěru poločasu. Běžela 78. minuta, Rosenthal odvrátil míč zpátky k brance hostí, i pro něj samotného překvapivě tak dobře, že posunul do běhu Makiadiho, ten společně s Papissem Cissém postupoval sám na Haina, Makiadi ještě předal míč před bránu volnému Cissému, jenž se snad ani nemohl mýlit.

Už za pět minut ale přišlo vyrovnání. Míč sice proskákal všelimožně mezi nohama hráčů St. Pauli, pak ale přišla Bollova nekompromisní rána pod břevno z hranice velkého vápna a velká radost fanoušků, kteří vážili dlouho cestu až na jih Německa.

Jakoby toho ale nebylo málo. V 89. minutě přistála zdeformovaná rána Bartelse na nohou Sukuta-Pasy, jenž s velkou lehkostí vstřelil druhý šokující gól St. Pauli. Samotný Bartels si vše vynahradil za dvě minuty, kdy mu míč jako na zlatém podnose připravil Sukuta-Pasu a St. Pauli mohlo oslavit svůj mohutný comeback na bundesligovou scénu.

Autor: Daniel Polách / kicker.de

Komentáře (2)

Přidat komentář
klokan.paul

1:2 St.Pauli a Bohemians 1905 forever!

Reagovat
klokan.paul

Dobřeee!!!Jen tak dááál!!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele