7. kolo
01.10.2010 20:30 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Hannover 96 - FC St. Pauli 0:1

Hannover 96 doma překvapivě podlehl nováčkovi ze St. Pauli. To si odvedlo již třetí výhru z cizího prostředí a po dnešním zápase se vyhouplo již na 6. příčku.

Úvod utkání začal ve vysokém tempu, leč po rychlém gólu hostů hra poněkud zvolnila. St. Pauli šlo do vedení již v 6. minutě, kdy po úprku Bastiana Oczipky po levém křídle a následném centru uklidil hlavou míč do sítě Marius Ebbers. Ebbers byl i nadále při chuti a nedlouho poté prověřil z dálky povedeným halfvolejem pozornost Floriana Fromlowitze, který míč s přehledem chytil.

To bylo bohužel na dlouhé minuty vše. Domácí sice drželi častěji balón na svých kopačkách, ale jejich akce končily zpravidla před vápnem soupeře. St. Pauli pak vyráželo k rychlým breakům, leč většinou ve 2-3 lidech. Trochu vzruchu přinesl až v 40. minutě nepřímý kop hostů, který Max Kruse šikovně kroutil do spodního kouta levé Fromlowitzovy tyče, ten ale míč vyrazil a poradil si i s následnou dorážkou z úhlu Fina Bartelse. Jediná nebezpečná akce domácích přišla až v samotném závěru první půle, kdy Serio Pinto zakroutil svůj přímák těsně vedle brankové konstrukce.

Druhá půle bohužel navázala na tu první, takže diváci se i nadále v AWD Aréně nudili. V 64. minutě málem zaznamenal druhý gól v zápase Marius Ebbers, ale na zpětný balón po přetaženém centru od Kruseho těsně nedosáhl. Na druhé straně přišla největší šance Hannoveru o minutu později, když po centru kapitána Cherundula hlavičkoval Mohamed Abdellaoue. Jeho umístěnou hlavičku na zadní tyč Thomas Kessler pouze vyrazil, ale následná dorážka byla zblokována.

Navíc v 80. minutě byly všechny naděje domácích ztraceny, neboť po přečíslení tři na dva zatáhl před vápnem Karim Haggui za záchranou brzdu a stáhl Matthiase Lehmanna k zemi. Hlavní rozhodčí neváhal a tuniského reprezentanta poslal předčasně do sprch. Z nařízeného přímého kopu bylo jen nastřelení zdi, ale to hosty příliš mrzet nemuselo. Hannover přes veškerou snahu a přes posílení ofenzívy pomocí střídání gól vstřelit nedokázal a ani si žádnou nebezpečnou akci nevypracoval. Naopak hosté se mohli radovat z vydřených tří bodů, které si ale zcela zasloužili.

Autor: Jaromír Eybl

Komentáře (3)

Přidat komentář
klokan.paul

2:2

Reagovat
Tomtaf

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

pěkný tip

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele