15. kolo
03.12.2010 20:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

FC St. Pauli - 1. FC Kaiserslautern 1:0

Duel letošních nováčků nenabídl příliš pohledný fotbal, to ovšem domácím fanouškům v tuto chvíli příliš nevadí. St. Pauli totiž v bojovném utkání, které by se dalo označit za remízové, porazilo Kaiserslautern a tříbodového zisku se dočkalo po dlouhých šesti zápasech.

Úvod utkání přitom vypadal nadějně, obě mužstva investovala do hry poměrně hodně, akorát ve finální fázi vykazovala příliš mnoho nepřesností. O něco více herní kultury bylo i díky Janu Morávkovi možno spatřit na straně hostí a právě český záložník měl po deseti minutách první šanci, kdy se k míči dostal po dlouhém nákopu a poradil si s bránícím Morenou, z úhlu ale Kesslera neprostřelil.

Na druhé straně se podobná možnost naskytla Ebbersovi, který měl pozici výrazně lepší, pohotový zákrok ale předvedl i brankář hostí Sippel. Ten se pak musel hodně natahovat, když po půlhodině hry napřáhl z dálky Lehmann, od té doby už ale k vidění nebylo prakticky nic zajímavého a do přestávky se tudíž šlo za bezbranového stavu.

Ten však po změně stran nevydržel více než tři minuty. Po Kruseho standardní situaci se k míči dostal hostující režisér Tiffert a hlavičkou se nešťastně trefil do vlastní sítě - 1:0. Ďáblové z Betzenbergu poté pochopitelně převzali iniciativu, na rozdíl od zápasu proti Schalke se jim ale dnes nedařilo. Zlomit to mohl v 69. minutě opět Morávek, po přihrávce Iličeviće ale střílel nepřesně.

St. Pauli na druhé straně sice prakticky jen bránilo, dvakrát ale Sippela ještě stačilo ohrozit. Nejprve zkoušel mistra Evropy do 21 let překvapit střelou z úhlu Hennings a pak ho chtěl propálit opět Lehmann ze standardky, Sippel ale udržel svůj tým ve hře. Lautern dohrával vpředu se čtyřmi hroty, trvalejší tlak si ale nevypracoval. Když pak Kessler dokázal zneškodnit křížnou střelu Bugery, mohli slavit domácí, kteří se mimochodem na dnešního soupeře bodově dotáhli.

Autor: Petr Vaněček

Komentáře (1)

Přidat komentář
klokan.paul

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele