2. kolo
28.08.2010 15:30 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

1. FC Norimberk - SC Freiburg 1:2

V souboji loňských nováčků se radoval Freiburg, který napravil prohru z úvodního kola a z Norimberku si veze poněkud šťastné vítězství 2:1. Domácí tým byl aktivnější, chyba obrany ho ale srazila dolů a ve druhé půli Cissé svojí druhou trefou rozhodl.

Franský tým od začátku dominoval, byl důsledný hlavně ve hře po stranách a neškodné SC držel prakticky v šachu. Hosté se často uchylovali k faulům a příležitostí tak hojně dostával domácí muž pro standardní situace Ekici. Záložník zapůjčený z Bayernu zahrál jednu takovou povedeně v 15. minutě, hostující brankář Pouplin vykázal při výběhu až příliš nejistoty a jeho kolize se spoluhráčem Butscherem využil vděčný Schieber, jenž zblízka snadno hlavičkoval - 1:0.

I v následujícím průběhu hry mělo FCN jasnou převahu, hned dvakrát ale neuspěl Bunjaku a navázat na svoji trefu nedokázal ani Schieber. Po půlhodině to už freiburský trenér Dutt nevydržel a poslal na hřiště Reisingera místo Schustera a to se mu vyplatilo. Nový muž na hřišti ve 40. minutě využil nedorozumění domácích stoperů Nilssona a Wolfa a druhý jmenovaný ho fauloval. Z následné penalty pak s jistotou vyrovnal na poločasových 1:1 Cissé.

I po změně stran začal aktivněji domácí tým a vrátit vedení mu mohl Ekici, jeho přímý kop ovšem skončil na břevně a naopak udeřilo na druhé straně. Po průniku přes levou stranu odcentroval Jäger a na správném místě opět stál výborně hlavičkující Cissé - 1:2. Senegalský útočník tak zaznamenal dosud všechny góly Freiburgu v novém bundesligovém ročníku.

Následovat nemohlo nic jiného než tlak Norimberku, jenž dnes měl i trochu smůly - v 63. minutě totiž zahrál ve svém pokutovém území rukou hostující obránce Barth, píšťalka debutujícího sudího Welze ale zůstala němá. Nebezpečno pak bylo opět po standardkách Ekiciho - ten nejprve ztroskotal na výborném zákroku Pouplina, chvíli nato pak hledal Wolfa, který minul jen o chlup. Domácí kapitán pak měl možnost ještě v samotném závěru, hlavou ale trefil jen brankovou konstrukci a i kvůli tomu tak Norimberk své úvodní domácí vystoupení prohrál stejným rozdílem jako před rokem.

Autor: Petr Vaněček / kicker.de

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1 a bude to dřina

Reagovat
Legolas John

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele