12. kolo
08.11.2009 15:30 CET
2 : 2
(1:2)

Reportáž

Hannover 96 - Hamburger SV 2:2

Jiří Štajner připravil v 87. minutě proměněnou penaltou Hamburg o vítězství v dobře rozehrané partii. Hosté se ujali vedení, Ya Konan je o ně sice připravil, ještě před přestávkou ho HSV ale znovu vystřelil Elia. Ve druhé půli si jednobrankový náskok Hamburg pečlivě hlídal, ale nepojistil a Štajnerův gól tak uzavřel severské derby za stavu 2:2, jež pro HSV znamená dvoubodovou ztrátu v honbě za prvním Leverkusenem.

Do zápasu vstoupil lépe Hamburg, byl aktivnější, z čehož vyplynula první příležitost po zaváhání Hagguiho v 6. minutě, kterou měl Elia. HSV dále využívalo jisté destrukturizace obrany domácích a v 15. minutě se zadařilo i gólově - Elia opět zvládl Hagguiho, chytrým pasem našel Jansena a ten bez potíží překonal Enkeho.

Hamburg si svého vedení náležitě cenil a poctivě si ho v defenzivě střežil. Hosté bránili kompaktně a důsledně a Hannover se prosazoval velice těžko. Hostům se ale nevyplatila nepozornost při bránění rohového kopu ve 28. minutě a Ya Konan zblízka vyrovnal. Pro HSV to kromě nepříjemného vyrovnání znamenalo i osmý obdržený gól hlavou v této sezoně. Malou satisfakci obdrželi hosté devět minut nato, když právě Ya Konan opustil hřiště pro svalové zranění.

Vstřelený gól ale hernímu projeu obou mužstev spíše ublížil, obě mužstva se náhle vyhýbala rizikům a kromě Zé Robertovy hlavičky ve 33. minutě toho až do doby těsně před poločasem mnoho nenabídla. Minutu před koncem znenadání, stejně jako druhý, přišel i třetí gól utkání a znovu ze standardní situace. Trochowski centroval, Cherundolo se ležérně nechal přeskočit Eliou a ten balon uklidil do sítě - 1:2 pro hosty, a takový stav vydržel až do přestávky.

HSV vstoupilo do druhé půle s jasným cílem utkání třetí brankou rozhodnout, velice blízko byl v 54. minutě Torun, který své výborné sólo zakončil ranou do tyče. Snažili se i domácí, ovšem absence invence ve středu pole jim vše ztěžovala a děravá obrana pro změnu vše zjednodušovala hostům, jako při Zé Robertových šancích z 74. a 78. minuty.

Málokdo s tím počítal a domácí už vůbec ne, ale opět se projevilo ono staré, avšak na věčné časy platné, a kruté nedáš/dostaneš. Půlhodiny hrající Rincon podle názoru rozhodčího Dreese fauloval v šestnáctce Štajnera, sám postižený se postavil k penaltě a bez okolků ji proměnil. Svým pátým letošním zásahem tak rozhodl o nepříliš zasloužené remize s HSV.

Autor: Jiří Krejčí

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele