26. kolo
13.03.2010 18:30 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Bayern se hodně nadřel, díky Robbenovi nakonec poráží Freiburg

O záchranu bojující Freiburg statečně bojoval na půdě vedoucího celku tabulky Bayernu Mnichov. Senzačně se ujal v první půli vedení 1:0 a až do 76. minuty hájil těsně vedení. Pak se ovšem rozjel nizozemský bombardér Arjen Robben. Nejprve se parádně trefil z přímého kopu a o pár chvil později proměnil penaltu, čímž zařídil domácím povinné vítězství.

Naposledy doma Bayern zaváhal 22. listopadu roku 2009 proti Leverkusenu, se kterým remizoval 1:1. Od té doby, počítáme-li Národní pohár i Ligu mistrů, vyhrál v Allianz Aréně devět utkání v řadě. Na desáté výhře se překvapivě pořádně nadřel. Freiburg je totiž v hluboké výsledkové krizi bez tří ligových bodů od konce loňského listopadu.

Stejně jako v úterní bitvě Ligy mistrů ve Fiorentině byl klíčovým mužem na hřišti Arjen Robben. Jeho branka na 3:2 ze 65. minuty nakonec rozhodla o postupu Bayernu do čtvrtfinále milionářské soutěže. Jen na tribuně zůstal sedět Francouz Franck Ribéry, který dostal po utkání v Itálii utišující injekci. Kouč van Gaal prostě raději neriskoval případné další zdravotní problémy.

A bez jeho služeb jako by se Bayern především v první půli hledal. Ve 31. minutě tak mohl pohodlně skórovat z rychlého brejku hostující Makiadi, jehož dělovka olízla spodní hranu břevna a zapadla přesně do sítě. Domácí předvedli možná nejhorší výkon z první pětačtyřicetiminutovky v sezóně, jinak papírově slabší Freiburg zaslouženě vedl.

Ani do druhého poločasu nevstoupili Bavořané nijak aktivněji. Pro ně jen štěstí, že Flumův pokus letěl jen těsně vedle vzdálenější tyče Buttovy branky, jenž na míč nedosáhl. Až poté se Bayern probral. Jen s obrovským vypětím sil vytěsňoval z brankové čáry hlavičku Oliče záložník Abdessadki. Při odvracení sice použil ruku, penalta se ovšem nepískala.

Kontaktní a velmi důležitou vyrovnávací branku zařídil v 76. minutě Robben. Nejenže vložil do střely z přímého kopu potřebnou sílu, ale dodal jí hlavně přesnost, takže hostující gólman Pouplin neměl šanci reagovat. Domácí se pochopitelně nesmířili s bodem a začali hodně tlačit.

Pouplin ještě stačil zastavit příležitosti Robbena i Kloseho, v 83. minutě měl však hodně ztíženou situaci. Müllera v pokutovém území fauloval Banovič, sudí Schmidt odpískal penaltu, ke které se hrdě a se vší sebevědomostí postavil Robben a chladnokrevně Pouplina překonal.

Bayern se tak znovu vrátil do čela tabulky, kde ho jen do tohoto zápasu na chvilku vystřídalo Schalke, které již v pátek zvítězilo doma nad Stuttgartem 2:1. Freiburg zůstává na předposlední pozici se tříbodovou ztrátou na šestnáctý Hannover a čtyřbodovou na patnáctý Norimberk.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Povinný vítězství a upevnění pozice lídra bundesligy. FC BAYERN!!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

přesně tak... 4:1

Reagovat
smazaný uživatel

Povinné 3 body a potvrzení 1. místa.Bayern!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele