14. kolo
28.11.2009 15:30 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

1. FC Norimberk - SC Freiburg 0:1

Norimberk nedokázal navázat na týden starou šokující výhru ve Wolfsburgu a v nováčkovském souboji doma podlehl 0:1 Freiburgu. Hostům se naopak precizně povedlo odčinit debakl od Brém, tříbodový zisk jim zajistila brzká trefa Reisingera a dobře hrající obrana.

Domácí začali překvapivě defenzivně a umožnili tak soupeři převzít iniciativu, Freiburg se tak dostal do tlaku a svůj čtvrtý rohový kop proměnil ve vedení. Stalo se tak ve 12. minutě, kdy míč ze souboje Idrissoua a Maroha vypadl ke kopačkám Reisingera, jenž neměl problém ho zblízka dopravit do sítě - 0:1. Hosté se po úspěchu zatáhli a o něco aktivnější tak bylo FCN, které se do své první příležitosti dostalo v 17. minutě, Kluge ovšem nastřelil jen bránícího Idrissoua.

Norimberk si převahu uchovával takřka celou první půli, špatná finální fáze ale byla příčinnou toho, že až minutu před přestávkou byla k vidění další zajímavá situace před hostující brankou. Znovu u toho byl Kluge, jenž dokonce obešel brankáře Pouplina, ovšem dostal se do příliš velkého úhlu a mířil jen do boční sítě.

Po obrátce nastolený obraz hry pokračoval - domácí tým tlačil, ale trápil se, a tak jen střely z dálky v podání Bunjaka a Frantze znamenaly pro Pouplina alespoň zlomek nebezpečí. Freiburg ukázal také jinou tvář než v předchozích zápasech a na ofenzivu takřka rezignoval, na druhé straně se domácí útok utápěl v marnosti.

Až v posledních minutách bylo trochu živo - nejprve zkusil pálit Kluge a hostující obrana zasahovala v hodině dvanácté. V 90. minutě málem pohl výsledkem Choupo-Moting, vyrovnávacímu gólu ale stála v cestě spojnice. Ve druhé minutě nastavení ještě pálil Diekmeier, tentokrát se už musel zákrokem vytáhnout Pouplin, který tak uchránil Freiburgu důležité vítězství.

Autor: Petr Vaněček / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele