30. kolo
01.05.2009 20:30 CET
0 : 2
(0:2)

Reportáž

VfL Bochum - Hannover 96 0:2

Hannover se svojí první výhrou v sezóně na venkovních hřištích prakticky zachránil, když pět kol před koncem ligy zvýšil svůj náskok na 16. Bielefeld na rovných deset bodů. To Bochum se dostala do pěkné šlamastiky, když nedokázala získat ani bod a k tomu všichni její přímí konkurenti v boji o záchranu mají zápas k dobru.

První půle se nesla v duchu šancí hostujícího Hannoveru. Již v sedmé minutě Hanno Balitsch hlavičkoval po stadardní situaci z nadějné pozice, leč přímo do rukavic gólmana Fernandése. O pět minut později ale hosté již vedli. Vše začalo aktivním pressinkem hráčů Hannover, z čehož ústil špatný odkop stopera Yahii, následoval prohraný souboj o míč ve středu hřiště a dílo zkázky dokonal opět Yahia, když podskočil centrovaný míč z kopačky Jacka Krzynóweka a Arnoldu Brugginkovi už jen stačilo trknout hlavou do míče - 0:1.

Domácí se sice snažili odpovědět, jejich útoky však byly bezzubé a postrádaly myšlenku. Hráči Hannover tak jen čekali na brejkové příležitosti, ze kterých pěkně větrali obranu Bochumi. Z jednoho takového brejku dal Mike Hanke málem gól. Dlouhý centr z vlastní poloviny našel Hankeho, který si šikovně narazil s Krzynówkem, ale jeho lob Fernandés trochu se štěstím vyrazil na rohový kop. Hosté ale dlouho smutnit nemuseli, protože z něj padl jejich druhý gól. Bruggink míč zatočil na přední tyč a Hanno Balitsch ač zády k brance, dokázal míč hlavou nasměrovat přesně do bližší šibenice a s pomocí břevna skóroval - 0:2.

Ve 38. minutě po podobné akci jako u druhého gólu střílel Jiří Štajner levačkou z voleje, ale Fernandés jeho střelu reflexivně kolenem vyrazil. Hosté po druhém gólu zcela převzali iniciativu a utkání si vyloženě užívali. Zkoušeli různé narážečky a kombinace ve středu hřiště, kontrolovali míč. To se samozřejmě nelíbilo domácímu publiku a to začalo pískat. Trenér Bochumi Marcel Koller proto ještě před poločasem stáhl nevýrazného Freiera a nasadil Iránce Hashemiana. Přesto si Bochum do konce první půle žádnou vážnější šanci nevypracovala, a tak se šlo za stavu 0:2 do kabin.

Druhá půle začala tak, jak ta první půle skončila, tedy převahou hostů. Domácí se sice snažili, ale jejich akce končily povětšinou na pevném středu zálohy Hannoveru Andreasen - Balitsch. Bochum si začala vytvářet šance až po dalším střídání, když Groteho nahradil Joel Epalle. První velká šance přišla konkrétně v 63. minutě, když Hashemian po centru z pravé strany svojí hlavičku nasměroval na zadní tyč, ale Enke předvedl fantastický zákrok a podržel tak svůj tým.

Tlak domácího celku se stupňoval a v 69. minutě stáli při Hannoveru všichni svatí. Hashemian totiž zcela osamocený na pokraji pokutového území dostal přesnou přihrávku od Azaouagha, přizvedl si míč a z otočky tvrdě vypálil. Jeho střela však skončila pouze na tyči, od které se odrazila přímo do náruče Roberta Enkeho. Enkeho pak ještě dvakrát v 75. minutě a o pět minut později prověřil Azaouagh umístěnou střelou z dálky, ale Enke byl opěr pozorný. Závěrečný tlak nepřišel, naopak hosté v poklidu kontrolovali balón a tak utkání skončilo výhrou Hannoveru 0:2.

Autor: Jaromír Eybl

Komentáře (1)

Přidat komentář
Bakary3

Hannover s nulou

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele