21. kolo
21.02.2009 15:30 CET
3 : 2
(2:0)

Reportáž

Borussia Mönchengladbach - Hannover 96 3:2

Domácí to konečně dokázali a po tuhém boji zdolali nepříjemného soka. Hannover opět potvrdil, že nezáleží na tom, na jakého narazí soupeře a musí se stále strachovat o svou příslušnost v Bundeslize. Gladbach sice zůstává poslední, ztráta na příčky zajišťující prvoligovou licenci se však výrazně zmenšila.

Čekalo se spíše, že týmy zvolí opačnou taktiku a budou vycházet ze zabezpečených obran. Nicméně všechno se změnilo ke konci prvního poločasu a i když dokázal Hannover srovnat, sedm minut před koncem zasadili domácí za bouřlivého rachotu stadionu úder a získali veledůležité tři body.

Utkání se přitom rozjíždělo velmi pomalu a hrálo se první čtvrthodinu absolutně bez šancí, do té první se probojovali hosté o něco později zásluhou českého útočníka Jiřího Štajnera. Po velmi špatném odkopu Dordy poslal rychle do úniku Forsella, ovšem ten už nedokázal dostat míč do sítě.

O něco později hrozili hosté znovu, Friend sklepl hlavou na Forsella, který skvěle uvolnil Gohouriho, ten však vysoko přestřelil. Zápas určitě ovlivnilo střídání ve 24. minutě, kdy musel ze hřiště odejít Dorda a nahradil ho Levels. Duel sice začal být kvůli tomuto kroku nervóznější, ovšem stánek rozjásal ve 36. minutě Baumjohann. Ten napřáhl z dobrých 25 metrů a točená střela zapadla od břevna do brány - 1:0.

Domácí se tak náhle dostali do velké pohody a dvě minuty před koncem poločasu ještě náskok navýšili. Marin využil malého zaváhání Pinta a C. Schulze (paradoxně tito dva hráči vyrovnávali ve druhém poločase), prošel mezi nimi a střelou do protipohybu Enkeho zvyýšil. Zdálo se tak, že už je dílo dokonáno, nicméně Hannover už neměl co ztratit a vlétl do druhého dějství jako uragán.

O poločase se dostal do hry hostující Schlaudraff a ten tedy uměl domácí hráče pořádně rozhýbat. Už v 53. minutě snižoval právě Pinto, když doklepával do odkryté sítě z levé strany po přihrávce Brugginka. Bruggink byl také u druhé branky červenočerných, v 77. minutě perfektně nacentroval na hlavu Schulze a ten odrazem od země rozvlnil síť, bylo tak srovnáno.

Výběr kouče Hanse Meyera se ale nesložil, začal hrát aktivněji a defenzivní styl se hostům nevyplatil velmi brzy. Po další chybě Schulze uvolnil Friend Neuvilla a ten hezkou střelou zprava vrátil definitivně Gladbachu vedení. Hannover už si žádnou vážnou možnost nevypracoval, příště vyzve na vlastním stadionu Leverkusen. Gladbach pojede do Berlína, kde narazí na vedoucí Hertu.

Autor: Viktor Sandev / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele