23. kolo
07.03.2009 15:30 CET
4 : 1
(2:1)

Reportáž

Borussia Mönchengladbach - Hamburger SV 4:1

Mnohými již odepsovaný Mönchengladbach nabírá druhý dech, vyhrál doma podruhé v řadě a hlavně vysoká výhra 4:1 nad Hamburgem mu dodá tolik potřebnou sebedůvěru. Té napomůže i fakt, že Borussia již není poslední, naopak HSV se po druhé porážce v řadě propadlo na pátou pozici.

Gladbach měl od prvních minut územní převahu, na druhou stranu ale týmem, který se dokázal dostat alespoň do nějakých příležitostí, bylo HSV. V jeho dresu zlobil hlavně Olić, jehož střelu z úhlu ale kryl Bailly a další pokus hbitého Chorvata byl zblokován. První vážná šance Hříbat i přes jejich aktivitu přišla až ve 24. minutě, zato byla ale hned gólová. Marin se prohnal po levé straně, nacentroval na zadní tyč, kde se přes Mathijsena prosadil Friend a uklidil míč do prázdné branky. Jenže radost domácích trvala jen pět minut, pak se do odraženého míče opřel Trochowski, a když jeho ránu ještě chytře tečoval Petrić, byl brankář Bailly bezmocný.

Chvíli nato přišla pro domácí další rána v podobě zranění Gohouriho, který musel střídat, mohlo být ale ještě hůře. Ve 39. minutě se po promáchnutí Petriće dostal míč k Jansenovi, který byl patrně situací překvapen a vystřelil mimo. Jak naložit se šancí mu proto ukázali domácí ve 42. minutě. Baumjohann oslovil kolmicí Levelse, který zkusil přihrát před prázdnou branku, míč se k němu ale vrátil a tak ho v mírně akrobatické pozici poslal do opuštěné svatyně.

HSV se z gólu nedokázalo oklepat ani přes přestávku a po změně stran si koledovalo o další. Proti pokusům Bradleyho a Daemse (zde i s přispěním tyče) dokázal hosty zachránit ještě vynikající Rost, v 54. minutě ale i on kapituloval. Po standardní situaci skočil míč u Daemse, který nacentroval na zcela volného Brouwerse a ten již to měl snadné.

Hosté byli jako omámení a to jim ještě v 65. minutě domácí zasadili poslední zásah. Matmour si vynutil faul Mathijsena v hostující šestnáctce a následnou penaltu suveréně proměnil Marin. Hamburg byl zralý na ručník a o zázračný zvrat se snad ani nepokusil. Jen Pitroipa a Benjamin měli "jakés-takés" možnosti, vytěžit z nich branku naděje ovšem nedokázali a tak si Gladbach může užívat výhru 4:1.

Autor: Petr Vaněček / kicker.de

Komentáře (3)

Přidat komentář
georgeo

Tavares hrál pravného beka?

Reagovat
smazaný uživatel

Ta sestava není sezařená podle toho, jak kde kdo hrál

Reagovat
georgeo

ale mohlo by to tak vypadat...rost - tavares, boateng, mathijsen, aogo - trochowski, silva, jarolím, jansen - olič, petrič.................tavares mi na toho pravého beka vychází, protože ve středu zálohy obvykle hrává jarolím a záda mu kryje silva

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele