23. kolo
07.03.2009 15:30 CET
5 : 1
(3:1)

Reportáž

Bayern Mnichov - Hannover 96 5:1

Gólová přestřelka byla k vidění v mnichovské Allianz Areně, za hosty otevřel skóre český útočník Jiří Štajner, domácí však pěti góly, z toho čtyřmi hlavou, dokonale otočili. Domácí se tak vyhoupli na třetí místo, Hannover zůstává na své výchozí pozici, pouze v kolonce celkového skóre došel značné úhony.

Bayern vstoupil do utkání aktivně už od samého začátku, domácí hráči se snažili kombinovat a drželi míč na polovině soupeře. K šanci to však nevedlo, a tak se zablesklo na druhé straně a hned i hřmělo - Buggink nakopl balón vpřed, Jiří Štajner si elegantně obhodil dobíhajícího Lucia a technickou ranou ke vzdálenější tyči skóroval.

To si úřadující mistr nechtěl nechat líbit a hned z první šance přišlo vyrovnání - na Schweinsteigerův centr si naběhl stoper/hrot Van Buyten a hlavou nedal Enkemu šanci, hned o pět minut rovněž po Schweinsteigerově centru, tentokráte však ze standartní situace, se hlavou prosadil nejlepší střelec domácích Klose. Poté už Bayern konečně začal hrát jako mistr. Hned ve 29. minutě musel před Luciem zachraňovat Enke, o pět minut později se v další šanci ocitl Podolski a jen o několik sekund později zvýšil na 3:1 Hamit Altintop, jehož střela zapadla přesně mezi nohy hostujícího gólmana. O další dvě minuty později skočil v pokutovém území Klosemu pod nohy Enke, rozhodčí však jeho zákrok jako penaltový neposoudil a hosté tak prozatím dalšímu ohrožení brány unikli. Zbytek poločasu pak hráči Bayernu dohráli ve znatelné pohodě a Hannover vůbec k ničemu nepustili.

Do druhého poločasu pak domácí vstoupili stejně, jako ukončili ten první - v klidu kombinovali a nikam se příliš nehnali. V první šanci druhé půle se ocitl až Zé Roberto v 56. minutě, z hranice šestnácky však střílel těsně mimo, o dvě minuty později se mohl prosadit i Podolski, ani ten ale nemířil přesně. Bayern tlačil svého soupeře více a více, hosté se prakticky nezmohli na odpor, až v 72. minutě po rohovém kopu nebezpečně střílel čerstvě vystřídavší Rosenthal, hned minutu na to však čtvrtý gól Bayernu vsítil Lukas Podolski, který se hlavou prosadil po perfektním centru Zé Roberta.

Ani v závěru utkání tlak Bayernu neustával, v 86. minutě mohl vstřelit gól na rozloučenou Donovan, který se brzy vrátí do Los Angeles, Enke však proti jeho střele z voleje vytáhl perfektní reflexivní zákrok. O tři minuty později autor předchozího centru na Donova, Ottl, perfektní uličkou vysunul Kloseho, ten však těsně minul pravou tyč. Pátý gól tak přišel až v nastavení, po znovu skvělém centru Zé Roberta se znovu hlavou prosadil Demichelis, nastoupivší dnes jako defenzivní záložník.

Autor: Jiří Krejčí

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

BAYERN UŽ NESMÍ ZTRATIT!!!!!!!!!!!! jasná výhra 4:0 FCB!!!!!!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Bez základních opor tonebude sranda.Ale z následující 3 zápasů je nutno 9 bodů.Když se podaří,bude zase vše OK.BAYERN!!!

Reagovat
smazaný uživatel

musíme zvítězit 0:3 FC BAYERN MUNCHEN!!!

Reagovat
smazaný uživatel

FC BAYERN MUNCHEN

Reagovat
georgeo

Štajner nejlepší střelec Hannoveru v sezoně, kdo by to byl řekl

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele