12. kolo
03.11.2007 15:30 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Hannover 96 - Borussia Dortmund 2:1

Domácí, jak už je v této sezoně jejich zvykem, bez Jiřího Štajnera zvítězili nad Borussií a dokázali tak všem, že letos míří na pohárové příčky, kam se Hannover dlouho nepodíval.

Utkání šestého se jedenáctým týmem tabulky načal šancí Petrič. Ten si naběhl do volného prostoru, kam dostal pěkný balon, jenže odmítl skórovat, když z dobré pozice netrefil branku. O chvíli později se už domácí gólman Enke do hry zapojit musel a udělal to výborně. Nelson Valdez pokoušel zpoza vápna štěstí a Enke jeho pěknou střelu vytěsnil na roh. První poločas ukončil svým pokusem hannoverský Rosenthal, ale jeho střelu nakonec zlikvidoval brankář Weidenfeller.

Druhý poločas jel ve stejném rytmu jako ten první, nabízel šance na obou stranách a hlavně přišly i góly. Ten první padl z penalty. Pinto byl ve vápně faulován dortmundským bekem Degenem a hvězda domácích Szabolcs Huszti jedenáctku proměnila. Hosté se pokoušeli o vyrovnání, ale jejich snahu utnula ve 74. minutě standardka domácích. Arnold Bruggink zahrával rohový kop, Rosenthal ho nejprve hlavou usměrnil jen do tyče, ale u ní stál připravený Schulz a navýšil tak domácím vedení na 2:0. O pět minut později hostům ještě malou naději na body darovali domácí gólman Enke a Frank Fahrenhorst, kteří se při centru Kringeho nedohodli a balón od nohy dortmundského středopolaře zapadl až do brány. Poté hosté nasadili veliký tlak na domácí vápno, jenže Hannover se ubránil a Borussia nakonec odjela do Dortmundu s prázdnou.

Hannover stoupá tabulkou vzhůru a po tomto vítězství se ocitl na pátém místě.

Autor: Michäel März / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele