20. kolo
17.02.2008 17:00 CET
0 : 3
(0:0)

Reportáž

Hannover 96 - Bayern Mnichov 0:3

Díky útočníku Luca Tonimu si Bayern Mnichov opět vybudoval vedení před pronásledovatelem Werderem Brémy. Před 49.000 diváky ve vyprodané AWD Aréně vystřílel hattrickem Bayernu vítězství nad Hannoverem 3:0.

V mnichovské sestavě chyběl nadále Frank Ribéry, ale oproti zápasu proti Aberdeenu měl trenér Hitzfeld daleko více možností. Oliver Kahn (po chřipce) a Mark van Bommel (naražené koleno) se vrátili do jedenáctky zpět. Tak jako i Villy Sagnol a Philipp Lahm.

Hned po odpískání stylem "útok je nejlepší obrana" zlobil Hannover defenzivu hostí. Ovšem bez jakéhokoli pozitivního výsledku. Zhruba po deseti minutách se Bayern vzpamatoval a převzal postupně kontrolu nad hrou. A tak v deváté minutě musel gólman Hannoveru Robert Enke již zasahovat proti hlavičkujícím Luciovi.

Krátce nato nedorozumění Kahna a Lahma umožnilo jedinou šanci domácích. Střela Mike Hankeho z ostrého úhlu minula prázdnou bránu jen o chlup. Bayern se dostal do hry opět až po 24 minutách. Toniho hlavičku po Schweinsteigerovu centru ze strany opět odvrátil Enke. Před koncem prvního poločasu si Bayern vytvořil několi dalších šancí. Altintop (27.), Van Bommel (30.) a Toni (41.) neměli však při zakončení potřebné štěstí.

Po výměně stran se probudil Hannover opět k životu. Nejdřív minul bránu hostí Hanno Balitsch (48.) a pak přízemní střelu Mika Hankeho chytil brankář Kahn (50.) Na druhé straně zase zachraňoval Enke proti Tonimu a poté proti Klosemu. Další útok Bayernu už Enke neodvrátil. Přihrávku od Van Bommela si Toni převzal zády k brance a otočkou z jedenácti metrů se trefil přesně (58.)

Trenér Hannoveru Dieter Hecking vedení Bayernu již z postranní čáry nezažil. Po jeho hlasitých protestech byl rozhodčím Markusem Merckem vykázan na tribunu. Jeho mužstvo po jednobrankovém skluzu hledalo cestu dopředu a dávalo tím Bayernu prostor ke kontrům. V 63. minutě Zé Roberto hlavičkou těsně minul bránu. Jeho kolega Luca Toni byl ale přesnější. Schweinsteiger našel volného Toniho před Enkovou bránou a poslal mu přesnou přihrávku. Italský kanonýr s jistotou zvýšil na 2:0.

Další průběh zápasu byl už jasný. Hannover se ještě pokoušel o nemožné a poslal do hry dalšího útočníka. Bayern ale koncentrovaně a jistě bránil dvougólový náskok. Luca Toni pak ke konci nasadil třešničku na dort v podobě jeho třetího gólu. Opět s asistencí Schweinsteigera se dostal před brankáře Enkeho, jeho střelu gólman nejdříve odvrátil, druhý Toniho pokus byl už úspěšnější a hlavičkou zvýšil na 3:0. Jeho hattrick byl prvním v Bayernu od roku 1988.

Autor: Jitka Ludvíková / fcbayern.t-com.de

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

ZVÍTĚZÍME muj tip 0:3

Reagovat
smazaný uživatel

dnes hanover 1:0

Reagovat
irik

trefa ALEC BAYERN ÜBER ALLES!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

zvládli jsme to. a jdeme dál nikdo nás nezastaví

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele