29. kolo
16.04.2008 20:00 CET
1 : 3
(0:2)

Reportáž

Borussia Dortmund - Hannover 96 1:3

Borussia pokračuje ve špatných výkonech, tentokrát doma podlehla Hannoveru 1:3. Hosté utkání rozhodli v závěru první půle, kdy se trefili Bruggink a Fahrenhorst. Po pauze sice snížil Frei, konečnou podobu výsledku ale dodal Huszti.

Od úvodních minut byli hosté aktivnějším a nebezpečnějším týmem. První příležitost měl po deseti minutách Huszti, debutant v brance BVB Höttecke byl ale na místě. O několik minut později pálil Bruggink vedle, na druhé straně prověřil Enkeho přímým kopem Petrič. Do vedení se Hannover dostal ve 38. minutě. Arnold Bruggink zahrál zleva přímý kop na zadní tyč, centr sice Hanke hlavou minul, míč však zaplul až do domácí sítě – 0:1. O tři minuty později prodloužil Ismael Husztiho roh až k volnému Franku Fahrenhorstovi a ten se zblízka nemýlil – 0:2.

Po změně stran si domácí BVB začalo vynucovat tlak, k ohrožení Enkeho se však příliš nedostávalo. Naopak v 55. minutě mohl zvýšit opět Fahrenhorst, jeho hlavičku po Štajnerově centru ale parádně zneškodnil Marcel Höttecke. Na druhé straně centroval Petrič, následná hlavička Hummelse ale šla příliš vysoko. V 64. minutě vystřídal Federica Alex Frei a už po půlminutě strávené na hřišti vsítil kontaktní branku. Po centru Kringeho se míč odrazil právě ke švýcarskému střelci a ten nedal z blízka Enkemu šanci – 1:2. Dortmund se tlačil dopředu, ze strany hostí ovšem přišel v 78. minutě vydařený brejk. Bruggink vyslal dopředu Szabolcse Husztiho a ten střelou kolem Hötteckeho rozhodl o vítězství Hannoveru – 1:3.

Borussia se propadla na třináctou pozici, v sobotu ovšem může zpackanou sezonu zachránit ve finále DFB Pokal, kde se utká s Bayernem. Hannover se posunul před Karlsruhe na devátou pozici, na pohárová umístění v tuto chvíli ztrácí šest bodů.

Autor: Petr Vaněček / bvb.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele