19. kolo
09.02.2008 15:30 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

1. FC Norimberk - Hansa Rostock 1:1

V boji o záchranu se nepodařilo 1. FC Norimberk uhrát více jak jeden bod. V domácím zápase proti soupeři ze severu Hanse Rostock uhrál jen remízu.

Před 36.470 diváky padly oba góly v prvním poločase. Nejprve se o vedení domácích postaral Jan Koller svým prvním gólem v dresu Norimberku (19.) a zhruba deset minut na to vyrovnal na 1:1 Christian Rahn (28.).

Norimberk tak zůstává na 16. místě, i když se jeho situace nezhoršila. Ztráta na záchranné příčky činní stále jen dva body.

První dobrou příležitost měli domácí. V 7. minutě poslal Dominik Reinhardt míč na bránu soupeře. Brankář odvrátil a Pinola z krátké vzdálenosti odražený míč nasměroval bohužel mimo. Dvě minuty na to se málem radoval Charisteas z vedoucího gólu. Nemilosrdně zdvižený praporek na postranní linii však signalizoval ofsajd.

Na druhé straně se najednou objevil rostocký Fin Bartels před gólmanem Jaromírem Blažkem. Ten bleskově zareagoval a míš do sítě nepustil.

V devatenácté minutě pak přišlo domácí vedení. Jan Kristiansen poslal přihrávku na Charistease, který se vyšrouboval nahoru, ale míč minul. Za ním byl připraven dlouhán Jan Koller a čelem srazil míč do rohu brány seveřanů. Ve 25. minutě musel bojiště opustit Misimovič, protože si vyvrkl v prvních minutách zápasu kotník. Na jeho pozici přišel Saenko.

Zanedlouho si Hansa vytvořila lehkou herní převahu. Po dlouhém míči ze strany hostí se domácí mylně domnívali, že se jedná o ofsajdové postavení. Toho nejlépe využil Christian Rahn a cituplně nadzvedl míč nad vybíhajícího Blažka.

Po vyrovnávacím gólu hostí byl Norimberk mírně šokován a sotva se dostával do dalších útočných šancí. Světlou vyjímkou byla opět hlavička Jana Kollera (32.), která ovšem minula levou tyč.

Po výměně stran se domácím nejdřív nedařilo, ale "joker" Adler snažení opět oživil. Jakoby nastartoval motor a Norimberk se opět pustil do útoku. Kluge přihrával zleva, Saenko hlavičkoval zpět do středu na Kollera, kterému se nepodařilo zády dostat míč na zem.

Za minutu se Saenko pokoušel opět o útok z velké vzdálenosti. Hansa měla ve druhém poločase také ještě co nabídnout. Autor jediného gólu hostí Rahn se pokusil o střelu z dvaceti metrů. Míč zasvištěl nekolik centimetrů kolem brankáře Blažka do vnější sítě brány. Jan Koller měl pak další příležitost hlavičkou v 85. minutě. Další pokusy skončily na obou stranách bez úspěchu.

Autor: Jitka Ludvíková / fcn.de

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Teď už by měl být ten správný čas na vítězství !!! Tip 2:0.

Reagovat
smazaný uživatel

1.FCN !!!

Reagovat
smazaný uživatel

Po nevydařeném vstupu Klubu do jarní části ligy je zde první klíčový zápas. Norimberk bude mít výhodu domácího prostředí a i posily se konečně ukážou v lepším světle. Přeci jen potřebují čas na sehrání a přípravné zápasy jsou trochu něco jiného než líté boje o záchranu. Norimberk zvítězí v poměru 3:1.

Reagovat
smazaný uživatel

Je to bída, jen bod, navíc odvolání trenéra, snad brzy přijdou lepší časy ! 1. FCN !!!!!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele