14. kolo
25.11.2007 17:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

1. FC Norimberk - Borussia Dortmund 2:0

Oba týmy chtěly skončit své nelichotivé série. Hosté třikrát v řadě nevyhráli, Norimberk ve stejném počtu utkání dokonce vždy prohrál. Ale byli to domácí, kteří se nakonec radovali ze zisku všech tří bodů.

Norimberk šel do vedení už v desáté minutě díky kapitánu Galáskovi. Český záložník napálil míč po zblokované Klugeho střele a trefil přesně do horního rohu. Vstřelená branka domácí povzbudila a po zbytek poločasu si aktivnější hrou udržovali mírnou převahu. Další příležitosti měli ještě Adler s Mintálem, ale ani jednomu se podruhé skórovat nepodařilo. Soupeř byl v první pětačtyřicetiminutovce úplně neviditelný.

Do druhé půle posílil Dortmund ofenzívu, což hned pocítil domácí brankář Blažek, když musel likvidovat jedovatou Kehlovu střelu. Jenže žádná sláva to z hostující strany pořád nebyla a Norimberk se zatlačit nenechal. Naopak Weidenfeller musel dobře zasáhnout proti volnému Adlerovi. Deset minut před koncem usnadnil domácím cestu za třemi body Brzenska, který po faulu na Sašenka uviděl druhou žlutou kartu. Následný přímý kop Misimoviče zlikvidoval Weidenfeller, přesto se fanoušci ještě jedné branky dočkali. Zpoza vápna napřáhl Charisteas a možná definitivně protrhl svou střeleckou smůlu.

Autor: Radim Šantrůček

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele