play off - osmifinále
05.07.2019 21:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Senegal roli favorita zvládl a prošel přes Ugandu do čtvrtfinále

Lvi z Terangy žádné překvapení nedovolili a po vítězství nad Ugandou si zahrají čtvrtfinále APN. Očekávaný postup zařídila největší hvězda Sadio Mané. Brankář Onyango inkasoval z kopačky liverpoolského rychlíka už po čtvrthodině hry, na což Uganďané nedokázali zareagovat.

Oba celky se do sebe pustily spíše zápasnickým stylem. Hlavní arbitr zápasu Ghorbal musel do 11. minuty tasit rovnou tři žluté karty. Zkrocené emoce pak vystřídala senegalská euforie, po čtvrthodině hry vybojoval Senegal ve středu hrací plochy balón a Niang rychlou přihrávkou do volného prostoru nastartoval Maného, který střelou k tyči překonal Onyanga. Uganda se dostala do problémů, což ještě znásobilo zranění Wassawy a první střídání. Ve 32. minutě měla Uganda velkou příležitost na vyrovnání, Okwi se po rohovém kopu dokázal pověsit do vzduchu, ale jeho hlavička skončila mimo. Senegal se po vstřelené brance trochu zatáhl a nechal Ugandu tvořit, aniž by jí dovolil další větší možnost.

Nástup do druhého poločasu znovu zvládl lépe Senegal a po hodině hry měl ideální možnost zvýšit vedení. Mané byl v pokutovém území podražen brankářem a sudí bez váhání ukázal na značku pokutového kopu. Exekuce se ujal sám Sadio Mané, ale Onyanga celou situaci odčinil, vystihl směr Maného střely a udržel Ugandu ve hře.

Uganda se snažila, Azira vyslal na Gomise slušný pokus, ale jinak se do zakončení dostávala jen sporadicky. Senegal se rozhodl s přibývajícím časem těsné vedení ubránit a to se nakonec ukázalo být správnou volbou. Uganda se do závěrečného náporu nedostala a nic na tom nezměnily ani tři minuty nastaveného času. Senegal si po těsné výhře zahraje čtvrtfinále.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
John Obi Mikel

2:2, postup Senegalu

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
Pharrell

1:3

Reagovat
Pharrell

Reagovat
John Obi Mikel

výborně

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele