play off - čtvrtfinále
10.07.2019 18:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Senegal zdolal Benin a po třinácti letech postoupil do semifinále APN

Africké "Veverky" z Beninu nedokázaly navázat na svůj senzační postup do čtvrtfinále a mezi čtyřku nejlepších nakonec neprošly, favorizovanému Senegalu totiž podlehly nejtěsnějším poměrem 0:1. Na šampionátu prohrály v základní hrací době vůbec poprvé a ze semifinále se tak může radovat jejich protivník. Přitom tři čtvrtiny zápasu byly důstojným soupeřem a dostaly se i do více vyložených příležitostí, ovšem gólově se tentokráte neprosadily.

Senegal naopak postoupil do semifinálové fáze na APN po dlouhých třinácti letech a o své teprve druhé finále v historii bude usilovat s vítězem zítřejšího večerního souboje mezi Madagaskarem a Tuniskem. Úvodní polovina prvního dějství nic zajímavého nepřinesla, poté mohli z ničeho nic udeřit svěřenci francouzského trenéra Michela Dussuyera. Po přímém volném kopu Soukoua tečoval míč chytře patičkou Poté a zadní tyč vskutku minul jen o decimetry.

V samém závěru první půle naopak uchránil Benin od inkasované trefy Olivier Verdon, jenž po zpětné přihrávce Sabalyho z levé strany odkopával balón na poslední chvíli do bezpečí. Tři minuty po změně stran spálil obrovskou příležitost aktivní Poté, k němuž propadl míč na levou stranu, ale závěrečná přízemní střela nebyla dostatečně razantní a gólman Gomis ji zkrotil ve svých rukavicích. V 51. minutě zahrozili na opačné straně Lvi z Terangy.

Po standardní situaci na pravém křídle od Saiveta tečoval balón hrudí Niang a zamířil o půl metru vedle vzdálenější konstrukce. Síť se poprvé třepetala o tři minuty později. Mezi tři tyče sice zamířil hvězdný forvard Liverpoolu Sadio Mané, avšak branka nemohla být uznána kvůli ofsajdovému postavení. V 65. minutě vyrobil obrovskou hrubku Gomis a mohl být rád, že po nesmírně špatně rozehrávce nekapituloval.

Rozhodující okamžik se zrodil za další čtyři minuty. Sadio Mané krásně přistrčil míč na Idrissu Gueyeho a devětadvacetiletý záložník anglického Evertonu parádně zakroutil balón k levé tyči. Ihned na to se blýskl brankář Beninu Allagbé proti střele zblízka, zhruba čtvrthodiny před závěrečným hvizdem byl podruhé odvolán gól Maného vinou ofsajdu. V 83. minutě zatáhl za záchrannou brzdu Verdon a od alžírského rozhodčího Ghorbala uviděl přímou červenou kartu, na výsledku se pak už nic nezměnilo.

Autor: Viktor Sandev / onlajny.com, o2tv.cz

Komentáře (9)

Přidat komentář
John Obi Mikel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
waynemarkrooney

Reagovat
Pharrell

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
Qtipie

3:1

Reagovat
Pharrell

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele