play off - osmifinále
06.07.2019 18:00 CET
3 : 2
(1:2)

Reportáž

Kamerun titul neobhájí, v osmifinále ho vyřadila Nigérie

Africký pohár národů dozná nového šampiona. Kamerun totiž pod Seedorfovým vedením obhajobu nezvládl a skončil už v osmifinále na kopačkách Nigérie. Šlágr těžkých vah rozhodně nenudil a skóre se přelévalo ze strany na stranu, až se zastavilo na konečném výsledku 3:2 pro Superorly. Góly vítěze obstarali Odion Ighalo, který se trefil dvakrát a Alex Iwobi.

Diváci v Alexandrii viděli od první minuty vysoké tempo a velice dobrý fotbal, který přinesl úvodní trefu již v 19. minutě. Nigérie rozehrávala standardní situaci z levé strany hřiště a i když bezprostředně branku neohrozila, došlo ve vápně Kamerunu k velkému závaru, který ukončil střelou od tyčky Odion Ighalo. Kamerun okamžitě zvýšil aktivitu a výsledkem byl dvojitý pokus Malonga, jenž se ale do branky nevešel.

Nepřemožitelní Lvi z Kamerunu se dál snažili a ve 41. minutě se dočkali vyrovnání. Bassogog milimetrově přesným centrem na malé vápno našel Stéphana Bahokena, který nohou bez problému překonal Akpeyie. A to zdaleka nebylo všechno, Kamerun ještě do konce prvního poločasu dokonal obrat. Ve 44. minutě přišel vyhraný hlavičkový souboj před šestnáctkou a neomylné zakončení Clintona N'Jieho!

První poločas diváky nezklamal a byl skvělou pozvánkou na druhou půli. Kamerun mohl krátce po přestávce udeřit potřetí a kdo ví, jak by to s nigérijskou psychikou zamávalo, kdyby Akpeyi nepředvedl famózní zákrok a nevyrazil další střelu N'Jieho. Kamerun více držel balón, ale utkání plně pod kontrolou neměl. Po hodině hry se stadion v Alexandrii znovu otřásal v základech, protože po propadnutém centru se ve vápně nejrychleji zorientoval Odion Ighalo a druhou brankou v utkání srovnal na 2:2. Nigérie nakonec oplatila Kamerunu závěr prvního poločasu stejnou mincí, protože o tři minuty později strhla vedení znovu na svojí stranu. Do rozhozené obrany vlétl Alex Iwobi a přízemní střelou překonal Onanu.

Najednou bylo zase všechno jinak a v potížích byl obhájce trofeje. V závěrečné čtvrthodině musel kouzlit Onana. Brankář Ajaxu zmařil hattrick Ighalovi a držel kamerunské naděje nad vodou. Nepřemožitelní Lvi museli otevírat hru a to byla voda na mlýn nigérijským kontrům. Šest minut před koncem je znovu zachránil skvělý zákrok Onany. Čas se Kamerunu rychle krátil, navíc sudí nastavil jen tři minutky. Nigérie prodloužení nedovolila, Kamerunu se ubránila a vyřadila jej ze hry.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
John Obi Mikel

2:1

Reagovat
Pharrell

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0e

Reagovat
smazaný uživatel

Tip EuroFotbal.cz: 02

Reagovat
Pharrell

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele