play off - osmifinále
05.07.2019 18:00 CET
1 : 1
1:4 pen.
(0:0, 1:1)

Reportáž

Na Benin nevyzrálo ani Maroko a s turnajem se překvapivě loučí

Hned první osmifinále APN přineslo velké překvapení. Utkání Maroka s Beninem došlo až k penaltám, ve kterých byli o poznání úspěšnější hráči Beninu. V normální hrací době skončil zápas 1:1, přestože Hakim Ziyech v nastaveném čase zahrával pokutový kop! V následném prodloužení branka nepadla a v pokutových kopech uspěl Benin čtyřikrát, zatímco nervózní Maročané jen jednou.

Čekal to jen málokdo, na druhou stranu Benin nenašel přemožitele ani v základních skupinách a to hrál s obhájci trofeje Kamerunem i Ghanou. Trenér Maroka Hervé Renard dobře věděl, že v osmifinále rozhoduje psychika a tu měli v penaltovém rozstřelu lepší hráči Beninu.

Pro Maroko je brzké vyřazení velkým zklamáním. Začátek zápasu byl přitom v jeho režii, už v 6. minutě musel brankář Allagbé vyškrábnout nebezpečnou střelu En-Nesyriho a po půlhodině hry taktéž jedovku Hakima Ziyecha. O sedm minut později měl útočník Ajaxu další loženku, ale střelu z volného přímého kopu zakroutil těsně vedle. Maroko mělo v prvním poločase jasně navrch, jenomže kýžený gól Beninu nedalo.

O to větší šok znamenala 53. minuta a vedoucí gól Moise Adilehoua. Maroko nepokrylo rohový kop a nehlídaný Adilehou ve vápně přes skrumáž těl i s trochou štěstí přesně zakončil. Okamžitou odpověď měl na hlavě Boufal, jenomže balón od země nasměroval mimo branku. Maročané zvýšili aktivitu a ještě více přitlačili Benin k jeho pokutovému území. Výsledkem nakonec bylo zasloužené vyrovnání čtvrthodinu před koncem. Adéoti chyboval v rozehrávce, nechal se obrat o balón a nabídnutou šanci využil přesnou střelou En-Nesyri. Krátce nato mohl otočit vývoj další jedovatou ranou z přímáku Ziyech, ale Allagbé stejně jako v 90. minutě proti Boussoufovi obstál.

Nejdramatičtější chvíle základní hrací doby ale přišla v nastavení. Sességnon se ve vápně provinil faulem a sudí nařídil ve prospěch Maročanů pokutový kop! Hakim Ziyech prožil v Ajaxu výtečnou sezonu a nyní mohl Maroko poslat do čtvrtfinále APN. Ziyech ale k neuvěření všech fanoušků trefil jen tyčku a zápas se musel prodlužovat.

Během prodloužení přišel Benin o vyloučeného Adénona, jenže ani toho nedokázalo Maroko využít. Benin se ve zbytku času ubránil a zápas dotáhl do pokutových kopů. Vzhledem k průběhu zápasu na tom byli psychicky lépe hráči Beninu a toho také dokázali dokonale využít. Lvi z Atlasu proměnili pouze kop v první sérii a následně neuspěli Boufal ani En-Nesyri, zatímco všechny kopy Beninu skončily v síti, včetně toho posledního Mamy Seiboua.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
John Obi Mikel

0:0, penalty, postup Beninu

Reagovat
Pharrell

Skoro

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
smazaný uživatel

Hmm, kousek chyběl.

Reagovat
John Obi Mikel

No, jinak výsledek

Reagovat
smazaný uživatel

2:1 (En-Nesyri, Ziyech - Mounié)

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele