play off - osmifinále
08.07.2019 18:00 CET
0 : 1
(0:0)
Stadión:
Suez Stadium, Suez

Reportáž

Pobřeží slonoviny zdolalo Mali a postupuje do čtvrtfinále

Sloni dokázali zvládnout vyrovnanou bitvu s konkurenčním Mali a díky brance kanonýra Wilfrieda Zahy zhruba čtvrthodiny před závěrečným hvizdem postoupili po čtyřech letech do čtvrtfinále. Šampión z roku 2015 navíc uštědřil Orlům z Mali vůbec první porážku na probíhajícím fotbalovém svátku v Egyptě. Bronzoví medailisté z roku 2013 se za své výkony stydět nemusejí, tentokráte se však i přes několik možností gólově neprosadili.

Duel od samého začátku neoplýval ofenzivními choutkami a oba celky se především spoléhaly na pozornou práci v defenzivě. První větší příležitost se urodila po necelých dvaceti minutách a dostalo se do ní Mali. Po rohovém kopu z pravé strany trestuhodně vypadl balón z rukavic gólmana Gbohouoa a ocitl se u zadní tyče, kde však tuto obrovskou hrubku nepotrestal překvapený Diaby a kolenem mířil příliš vysoko.

V dalším průběhu spoléhali oba soupeři především na standardní situace, avšak branku ani jednou výrazně neohrozili. Necelých deset minut po přestávce odmítl obrovskou šanci na otevření skóre Djenepo. Jednadvacetiletý záložník belgického Standardu Lutych si naběhl na precizní kolmici za obranu, zbavil se padajícího Bagayoka, jenomže tváří v tvář proti Gbohouovi se mu v rozhodující chvíli zamotal míč mezi nohama a nakonec vůbec nezakončil.

Pobřeží Slonoviny si vypracovalo svou největší možnost dosavadního průběhu zhruba v polovině druhého dějství. Kodjia po dlouhém nákopu z vlastní poloviny uprchl všem protihráčům po pravém křídle a zcela osamocen zkusil vypálit, jenže z mírného úhlu si na Diarru nepřišel. Čtyřiadvacetiletý brankář mu totiž dostatečně zmenšil střelecký úhel a jeho přízemní pokus odvrátil na rohový kop.

Klíčový okamžik se zrodil v 76. minutě. Dlouhý pas z půlící čáry lehce prodlužoval Kodjia hlavou za sebe, rozběhnutý Zaha se z ničeho nic ocitl za defenzivou Mali a pak forvard prvoligového anglického Crystalu Palace zblízka obstřelil bezmocného Diarru. Orli se ve zbývajících dvaceti minutách snažili tlačit, nicméně až do závěrečného hvizdu se k ničemu nedostali. Na Pobřeží Slonoviny čeká mezi osmičkou nejlepších silné Alžírsko.

Autor: Viktor Sandev / onlajny.com, o2tv.cz

Komentáře (10)

Přidat komentář
John Obi Mikel

0:1

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Pharrell

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Pharrell

2:3

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
Pharrell

Reagovat
smazaný uživatel

No, nevyšlo to. Škoda no, blbej gól a bylo hotovo. Pobřeží mi moc sympatický není, Mali jo, tak proto ten tip.

Reagovat
Pharrell

ok , však nic neříkám jen úsměvy

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele