play off - čtvrtfinále
11.07.2019 21:00 CET
0 : 3
(0:0)

Reportáž

Tunisko přehrálo Madagaskar o tři branky a hladce postoupilo do semifinále

Orli z Kartága potvrdili úlohu favorita proti největšímu překvapení dosavadního průběhu z Madagaskaru a zdolali ho celkem hladce v poměru 3:0, mezi čtyřku nejlepších na Africkém poháru národů se dostali po patnácti letech. Tunisko bylo v celém průběhu čtvrtečního utkání lepším celkem a soupeře často zatlačilo před jeho pokutové území, i přesto vsítilo všechny své branky až po přestávce. O svém úspěchu rozhodlo v úvodní čtvrthodině druhého dějství.

Svěřenci francouzského trenéra Nicolase Dupuise se při své premiérové účasti rozhodně nemusí stydět za předvedenou hru, účast mezi osmičkou nejlepších je pro ně i tak historickým úspěchem. První větší příležitost se zrodila ve 14. minutě, kdy Ferjani Sassi napřáhl z otočky z hranice pokutového území a horní tyčku minul zhruba o půl metru. Tunisané si vytvořili další velké příležitosti krátce po odehrané půlhodině.

K přímému volnému kopu z dvaadvaceti metrů se postavil Khazri, parádně obstřelil zeď a brankář Adrien měl co dělat, aby odvrátil balón směřující pod břevno na rohový kop. Deset minut před přestávkou se mírný favorit tohoto střetnutí neúspěšně dožadoval odpískání pokutového kopu po zákroku na Youssefa Msakniho, ještě do přestávky byl na poslední chvíli zablokován Khenissi a poté se famózně vytáhl Adrien proti dalekonosné bombě Chalaliho.

Orli z Kartága poprvé rozvlnili síť dvě minuty po výměně stran, ale trefa Khazriho nemohla být uznána kvůli ofsajdovému postavení. Tunisko se přeci jen zaslouženě dočkalo v 52. minutě. Sassi obdržel nahrávku od Msakniho a vypálil z osmnácti metrů, jeho střela se šťastně odrazila od zad bránícího Fontaineho do protipohybu bezmocného Adriena. Po hodině hry byl méně úspěšnější aktivní Khazri, jehož kroucenou ránu brilantně zneškodnil pozorný Adrien.

Ihned na to se Tunisko mohlo definitivně uklidnit, neboť se po přízemním pokusu Khazriho a zákroku strážce Madagaskaru probojoval k dorážce Msakni a chladnokrevně zakončil do bližšího dolního rohu - 0:2. Zhruba deset minut před koncem nepřekonal Haddadi vyběhnutého Adriena, v nastaveném čase pečetil výhru Tuniska Naïm Sliti po rychlém přečíslení dva na jednoho. Tunisané se poperou o finále s výběrem Senegalu.

Autor: Viktor Sandev / onlajny.com, o2tv.cz

Komentáře (7)

Přidat komentář
John Obi Mikel

0:1

Reagovat
Pharrell

0:1

Reagovat
Pharrell

střelec Khazri

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
Pharrell

skoro

0:3

škoda Khazri , že mu neuznali góla..

Reagovat
vedder

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2e

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele