play off - osmifinále
07.07.2019 18:00 CET
2 : 2
4:2 pen.
(1:1, 1:1)

Reportáž

Madagaskar je ve čtvrtfinále, zvládl penaltové drama

Atraktivní utkání mohli sledovat ti, kdo si naladili páté osmifinále Poháru afrických národů. Madagaskar, překvapení turnaje, v něm pokračoval ve své spanilé jízdě a díky úspěchu v penaltách postoupil do čtvrtfinále. Prosadili se Amada a Andriatsima, na jejich góly reagovali Bakambu a Mbemba,

První nebezpečná situace přišla ze strany ostrovního celku. Andriamatsinorův přímý kop sice nepatřil mezi ty nejlepší, avšak gólman Matampi jej v rukou neudržel a zatopit se mu ještě snažil dorážející Andriatsima. Brzy už se mohl se svými spoluhráči radovat. Po kombinaci na pravé hřiště se dostal míč na střed ke Ibrahimu Amadovi, jenž fantastickou ranou otevřel skóre.

Příliš dlouho však Madagaskaru vedení nevydrželo. V rámci rychlého protiútoku nacentroval Mulumbu do vápna na Cédrica Bakambua. Vyhlášený kanonýr si na míč naskočil skvěle a o zem bez problémů zakončil. Konžané nebyli daleko od vedení, jenže Mbemba z dobré pozice bránu překopl.

Madagaskar se mohl po pauze vrátit do komfortnější pozice. Mombrisovu střelu nejprve zlikvidoval gólman a následná dorážka Andriamatsinora mířila pro změnu vedle. Na opačném konci hřiště zase zahrozil Bakambu, který sice překonal brankáře, ale jeho slabý pokus zneškodnil obránce.

A tak se do vedení dostal soupeř. Skvělý centr letěl do volného prostoru na Andriatsimu, který rybičkou umístil míč za záda strážce svatyně. V závěru se ale Středoafričané dokázali vrátit do zápasu - a znovu to bylo hlavou. Rohový kop mířil na zadní tyč, kde číhal Chancel Mbemba, který podařenou hlavičkou poslal zápas do prodloužení.

Hlavně jeho první část byla plné zajímavých situací. Tečovaná Muzingova střela nabrala atypickou dráhu letu a v bráně stojícího Adriena řádně vystrašila. Na druhé straně protáhla gólmana Matampiho, načež zase za Konžany zahrozil čelem Mbemba.

Nikdo z nich se však neprosadil a utkání směřovalo do penaltového rozstřelu. V něm uspěli všichni čtyři madagaskarští exekutoři, zatímco Tisserand a Bolasie bránu překopli. Do čtvrtfinále tak velmi překvapivě postupuje právě Madagaskar, čeká na něj vítěz duelu Ghana-Tunisko.

Autor: Martin Vejdělek / o2tv.cz, onlajny.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
John Obi Mikel

1:1, na penalty Kongo

Reagovat
Pharrell

0:0

Reagovat
Pharrell

0:0

Reagovat
Modroočko

3:2

Reagovat
Pharrell

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele