play off - osmifinále
06.07.2019 21:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Egypt je ze hry! Jihoafrická republika mu pět minut před koncem zasadila smrtící úder a postupuje

K velkému překvapení došlo na mezinárodním stadionu v Káhiře. Domácí Egypt nenašel recept na organizovanou hru Bafany Bafany, která mu v posledních pěti minutách přichystala šokující a rohodující úder. Thembinkosi Lorcha překonal El-Shenawyho a nasměroval Jihoafrickou republiku do čtvrtfinále. Egypt, coby hostitelská země, na turnaji končí.

Obavy Egypťanů, že by do utkání nezasáhl nastydlý Mohamed Salah se ukázaly býti liché. Hvězda Liverpoolu nastoupila od úvodní minuty a poprvé o sobě dala výrazněji vědět už ve 4. minutě. Jeho rána z druhé vlny se otřela o boční síť Williamsovy branky.

Ve 22. minutě vystrašil zaplněný káhirský stadion Tau, jehož střela z volného přímého kopu měla přesnost i razanci, jenomže brankář El-Shenawy předvedl fantastický zákrok a balón vytáhl na rohový kop. Z něho Jihoafričani nedokázali zahrozit a z následného Salahova brejku mířil jen do náruče Williamse Trézéguet. Ve 35. minutě si Egypťané znovu oddechli, Lorch v pokutovém území střelou z voleje trefil obránce Ashrafa a hosté reklamovali pokutový kop. Egyptský obránce měl ruce u těla, takže v tomto případě se penalta kopat neměla a také se nekopala. Nebezpečí Jihoafričanů tím zažehnáno ještě nebylo, ovšem přízemní střela Mokotja se do prostoru mezi třemi tyčemi nevešla. Faraoni se v prvním poločase přesvědčili, že hrají proti těžkému a nebezpečnému soupeři a že s postupem do čtvrtfinále budou mít plno práce.

První velkou příležitost druhého poločasu měli na svědomí opět Egypťané, ale Trézéguet byl stejně jako v prvním poločasu nedůrazný v koncovce a znovu mířil jen do náruče připraveného Williamse. S přibývajícím časem začínala být hostitelská země nervóznější a nervóznější. Obzvláště, když čtvrthodinu před koncem neproměnil zajímavou šanci Lorch. Pochválit ale musíme zákrok El-Shenawyho, který si se střelou z úhlu poradil.

Zdálo se, že branka v devadesáti minutách nepadne, jenomže pět minut před koncem Bafana Bafana zmrazila mezinárodní stadion v Káhiře vedoucím gólem. Rychlá rozehrávka z vlastní poloviny hřiště měla za následek přečíslení a střela Thembinkosiho Lorcha skončila za zády El-Shenawyho. Egypt a jeho příznivci byli v šoku. Závěrečné minuty JAR kouskoval a nastavený čas k nelibosti domácích fanoušků takticky zvládl.

Autor: Ondřej Linhart / cafonline.com, onlajny.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
John Obi Mikel

1:0

Reagovat
Pharrell

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
Bandita_Harry

wow

Reagovat
montaigne33

Zdržování- polehávání- zakopávání... mi vadí Čistý čas by fotbalu prospěl...

Reagovat
Pharrell

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele