základní skupiny - skupina C, 2. kolo
16.01.2010 17:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Další nuda. Nigérie porazila po brance z penalty 1:0 Benin

Opět pouze jedna branka padla na angolském mistrovství. Zápas mezi Nigerii a Beninem rozhodla trefa evertonského Yakubua, jenž ve 42. minutě rozhodl z pokutového kopu. Další fotbalová nuda tak ve dveřích skřípla skomírající postupové naděje Beninu.

Les Écureuils se letošní Africký pohár národů vůbec nedaří. V úvodním zápase pouze remizovali s Mozambikem 2:2, nyní přišla další ztráta. Ta ukončila čtyřzápasovou sérii bez jediné porážky. Benin se tak před střetnutím Mozambiku s Egyptem osamostatnil na samém chvostu skupiny C s jedním bodem, Nigérie se posunula na druhé místo a postupové šance opět drží ve svých rukou. Super Eagles zároveň potvrdili, že se jim proti sousedům daří - poslední tři střetnutí na APN vždy ovládli.

Derby západní Afriky padlo jako první do vínku Beninu. Razak Omotoyossi se objevil v rohu pokutového území zcela volný, svou váhavostí ale dovolil obráncům návrat, a šance tak skončila pouze rohovým kopem. Žádný rychlý start do utkání to ale nebyl a nestranný fanoušek by si v desáté minutě asi těžko vybíral oblíbenější tým.

Snad pouze útočník Yakubu se snažil diváky alespoň trochu bavit fotbalem. Po přihrávce Ucheho se řítil sám na brankáře Chitoua. Zkušený brankář byl již balonem překonán, střela ze středu pokutového území se ale zkroutila a nakonec skončila těsně mimo. Pak už se ale ani jeden, jak je tomu letos na APN tradicí, do útoku nehrnul. Benin se postupem času začal zakuklovat spíše na své polovině a čekal na další a další nájezd ze strany Nigerie.

Útoky Orlů ale byly velmi pomalé a předvídatelné a kompaktní obraně Beninu nedělalo větší problémy míče opět odvracet na cizí polovinu. Bubnující fanoušky vytrhl z nudy až ve 38. minuty hvězdný záložník Paris SG Stephane Sessegnon. Jeho pravačka z třiceti metrů pořádně vystrašila všechny příznivce Nigerijců, stejně jako brankáře Enyeamanu. Zeleno-bílé ale zachránilo břevno.

Rozhodující moment přišel ve 42. minutě. Romuald Boco zastavil míč mířící z hlavy Odemwingieho do brány rukou a rozhodčí pochopitelně nařídil penaltu. Záložník Beninu navíc viděl žlutou kartu. K zodpovědnosti se protlačil kanonýr Nigerie Yakubu a s přehledem penaltu proměnil - 1:0.

Pár minut po změně stran se snažil nepříjemnou atmosféru na stadionu narušit obránce Super Eagles Danny Shittu, jeho solidní rána z přímého kopu ale doplatila na vynikající zákrok brankáře Chitoua. Na druhé straně se ale bojovalo jinak. Obránce Yobo se zranil po střetu s útočníkem Beninu Omotoyossim. Sessegnon poté z pořádné dálky opět minul pouze o pár centimetrů.

Ještě nešťastnější mohl být o pár vteřinek později Nouhoum Kobena. Ten svou střelou z deseti metrů opět pouze rozezvučel břevno na stadionu Complexo da Sr. da Graça. V 62. minutě ale musel být na pozoru také gólman Beninu. Obinna Nsofor se řítil osamocený na Chitoua, včas se ale stihl vrátit stoper Obasi a ve spolupráci s brankářem situaci vyřešil. Ani jeden tým si již žádnou vážnější akci nepřipsal, Benin tak ztratil další cenné body a poprvé po šesti utkáních nevstřelil ani jednu branku.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccerway.com

Komentáře (25)

Přidat komentář
smazaný uživatel

no, ani jedomu se uvodmoc nepodaril. tak snad budou hrat na vyhru! zatim je APN docela zklamani

Reagovat
smazaný uživatel

Aspoň, že Sloni konečně zabrali. :)

Reagovat
smazaný uživatel

ano ano, nasi elefanti..

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

by byli velký hvězdy, kdyby získali dva

Reagovat
Bakary3

Taky mě to napadlo

Reagovat
domingo

Nigérie

Reagovat
homeles8

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

homoles, jestli Benin vyhraje proti Nigerii 0:2, tak ti koupim luxusni vilu v Beninu, ok?

A jeste ti tam dam s sebou 1 miliardu Kč kapesny, jo?

Sice ty penize nemam, ale jestli vyhraje Benin nad Nigerii 0:2 tak si je rad sezenu

Reagovat
kubys

Další extra vtipný komentář...

Reagovat
kubys

0

Reagovat
smazaný uživatel

sam ses vtipnej( svou chytrosti)

homeles napsal 0:2... v tomhle pripade je prvni psana Nigerie, tak nevim co se vstekas

Reagovat
kubys

A básník tím chtěl říct jako co? Narážm na druhou část tvého příspěvku, která je naprosto dementní.

Reagovat
homeles8

Reagovat
smazaný uživatel

i me se nejakej komentar nepovede, no

Reagovat
Lorcan

tip: 1:0 pro Nigérii

Reagovat
smazaný uživatel

bohuzel

Reagovat
Liquid

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

vždycky mi ty nudné zápasy neuniknou a třeba to pobřeži slonoviny s ghanou a další prošvihnu

Reagovat
kubys

Můžu se zeptat, byla Nigérie lepší a zaslouženě vyhrála (i když z pentle) nebo to byl čistě remízový zápas?

Reagovat
smazaný uživatel

celej turnaj je jedna velka NUDA

Reagovat
smazaný uživatel

... tak pozeraj Egypt a nie tie trápne zápasy ako Burkina Faso - Pobrežie Sl. alebo Gabon - Kamerun ... ja ako sympatizant Egyptu som sa ešte nenudil, keďže na zvyšných zápasoch sa vždy dobre nasmejem

Reagovat
smazaný uživatel

Zrovna zápasy Egyptu byli to hezčí, ale třeba ten třetí bude taky nuda

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele