základní skupiny - skupina A, 3. kolo
18.01.2010 17:00 CET
3 : 1
(2:0)

Reportáž

Mali vyhrálo, k postupu to ale nestačí

Fotbalisté Mali sice porazili Malawi 3:1, ale díky bezbrankové remíze Angoly s Alžírskem skončili v tabulce skupiny A na třetím, tedy nepostupovém místě.

O osudu utkání bylo rozhodnuto během úvodních tří minut, kdy fotbalisté Mali skórovali hned dvakrát. Start jako z říše snů nastartoval Kanouté, který využil slabého odkopu gólmana Malawi Sanudiho a z pětatřiceti metrů z voleje poslal míč do sítě. O dvě minuty se k exekuci přímého kopu postavil Keita a jeho fantastická střela z 30 metrů se zastavila v pravém horním rohu branky Malawi - 2:0. Záložník Barcelony mohl druhý přesný zásah přidat po dvaceti minutách, s jeho přízemní ranou si ale brankář Sanudi poradil. Po půlhodině hry se do šance dostalo Malawi, ale Wadabwa poslal prudkou hlavičku nad branku Mali. V samotném závěru prvního poločasu předvedl parádní zákrok gólman Mali, který musel akrobaticky vyrazit hlavičku spoluhráče Bagayoka, jenž "vyhrál" hlavičkový souboj se soupeřem.

Po hodině hry se hráči Malawi vydali do rychlého brejku, Banda poslal centr do pokutového území, střídající Nyondo ale nedokázal nadvakrát dopravit míč za brankovou čáru. Balón se ale nakonec dostal až k Russelovi, který prudkou ranou upravil stav utkání na rozdíl jednoho gólu. O několik chvil později na druhé straně tvrdě vystřelil Keita, ale pumelice mířila doprostřed branky a tak Sanudi na ni stačil zareagovat.

Rozhodující moment přišel dvacet minut před koncem střetnutí, avšak Russel neskutečně zahodil stoprocentní šanci, když hlavičku z dvou metrů poslal nad branku Mali.

Konečnou podobu dal výsledku pět minut před koncem Bagayoko, jenž využil dlouhého výkopu brankáře Sidibého a po spolupráci s Maigou pohodlně dopravil míč do sítě - 3:1.

Autor: Tomáš Lavický / soccernet.com

Komentáře (12)

Přidat komentář
Liquid

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

taky myslím 0:0

Reagovat
smazaný uživatel

mali uz bez sance. treba se malawi rozjede - 2:0.

Reagovat
Liquid

Mali šanci ještě mají, by mě zajímalo kdo by šel dál kdyžby Alžírci porazili 1-0 Angolu což je reálné. zvlášť když budou chybět Angole opory a Mali porazili Malawi 2:0 což je také reálné, Mali i ANgola pak 4 body skóre 6:5, vzájmený zápas 4:4, omg....mimochodem 2:0 si myslela pro koho? Takto mi to vyznívá jako oxymorón.

Reagovat
smazaný uživatel

ano ano, oxymoron.. to jsem nechtela - 0:2 samozrejme

Reagovat
Liquid

Reagovat
lojzah

Liquid

18.01.2010 13:45: asi by musel rozhodnout los, a ten by vyšel zcela "nečekaně" pro Angolu

Reagovat
Liquid

napadlo mě to samé

Reagovat
Liquid

pěkně mu namazal ten Sanuidi...

Reagovat
smazaný uživatel

Skvěle Mali!

Reagovat
smazaný uživatel

tak malawi to trochu procekalo

Reagovat
Liquid

to co zahodil Russel Mwalifurwa se jen tak nevidí, stál snad metr a půl před brankou a koníčkem dává do prádzné jenže to tu branku přeskočilo a to za stavu 2:1, na postup Malawi měli, podělali si to sami, a ještě taková zajímavost, Alžírsko postupuje dál s jedním jediným vstřeleným gólem a se skóre 1:3 a Mali vstřelí gólů 7 a mají smůlu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele