základní skupiny - skupina A, 2. kolo
14.01.2010 17:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Alžírsko má první body. Nudu s Mali rozhodl jediný gól

Nudný zápas. Jinak se devadesátiminutovka v Luandě shrnout nedá. Ani jedno mužstvo nebylo příliš konstruktivní směrem vpřed, na výhru pak stačila pouze jedna branka. Tu, vzhledem k průběhu zápasu pochopitelně, vstřelil obránce Alžírska Rafik Halliche.

Oba týmy před začátkem utkání potřebovaly a chtěly vyhrát. Bohužel to už nebylo vidět na hrací ploše. Hodně špatně na tom bylo Alžírsko, které se v případě neúspěchu mohlo rozloučit s vyřazovacími částmi Afrického poháru národů. Důvodem bylo nepovedené úvodní utkání proti Malawi (0:3). Zato Mali je na tom špatně i nyní, po zápase. S jediným bodíkem je na poslední příčce skupiny A a o postup bude muset ještě tvrdě bojovat.

Mali udělalo od zápasu s Angolou hned šest změn. Tou nejvýraznější byl útočník Fréderic Kanouté, jenž se v úvodu posadil pouze na lavičku. To Alžířané byli skromnější, kouč Rabah Saadane udělal změny pouze dvě. Překvapivě ale posadil mezi náhradníky jednoho z nejlepších hráčů posledního zápasu Rafika Saifiho.

Zápas začal ve velice vlažném tempu. Ani jeden tým nehodlal útočit za každou cenu, v ojedinělém útoku se po šesti minutách objevil Karim Ziani. Jeho centr nadělal nervóznímu brankáři Diakitému hodně problémů, když se míč od břevna odrazil k tribunám. Na další příležitost si vytrubující fanoušci museli počkat dalších 20 minut. A opět to byl záložník Wolfsburgu a snad jediná aktivní postava Alžírska, ba celého utkání, Karim Ziani. Tentokrát natáhl z pětadvaceti metrů, brankář Diakité si ale tentokrát počínal o mnoho jistěji a míč ukryl do rukavic.

Hráčům nepomáhalo ani příliš neupravované hřiště v Luandě. Četné hrbolky a kopečky ještě ztěžovaly už tak pro hráče dosti složitou kontrolu balonu. Mnoho hráčů si tak alespoň v průběhu nějaké pauzy vyměňovalo kopačky a doufalo v okamžitý efekt. A jeden takový záblesk se asi opravdu musel udát - ve 42. minutě totiž padla jediná branka utkání. A opět u toho byl muž zápasu Ziani. Tentokrát jeho přímý kop přesně našel hlavu stopera Hallicheho a ten bez větších problémů překonal brankáře Mali - 0:1.

Ještě před poločasovou pauzou to ale mohlo být o dvě branky. Ziani míč skvěle zatáhl po levé straně a výbornou přihrávkou skrz pokutové území překvapil jak gólmana, tak celou defenzivu Mali. Bohužel pro Alžírsko, žádný z útočníků se k míči nevrhl a do branky ho nedoklepl. Po padesáti minutách konečně přišel ten slavný malijský okamžik. Mužstvo konečně donutil brankáře Chaouchiho k zákroku.

Adama Tamboure se pokoušel z rohu pokutového území překvapit brankáře, jenž byl daleko od brankové čáry. Chaouchi se ale nakonec na své obvyklé místo stačil vrátit a míč pohodlně zachytil. Alžírsko se poté snažilo spíše zápas udržovat k jednobrankovému vítězství, navýšit náskok se pokoušel z veliké vzdálenosti ještě Yebda. Jeho pokus z 57. minuty ale skončil mimo tři tyče.

V 61. minutě mělo přijít spasení Mali. Na hřiště přicházel odpočinutý zabiják Fredi Kanouté, trenér se tak pravděpodobně snažil napravit totální chaos v záloze i útoku svého týmu. Zápas se ale stále loudal ke konci ve stejném tempu, a přestože Kanouté měl jistě větší vliv než N'Diaye, kterého vystřídal, vypadalo to stále stejně marně.

Až v nastaveném čase druhé půle přišel tak dlouho očekávaný tlak prohrávajícího týmu. Kanouté ale nedosáhl na Maigovu přihrávku, následný rohový kop sice znamenal mnoho vzruchu, brankář Chaouchi si s ním ale na poslední chvíli poradil. Mali musí kvůli ztrátě všech bodů porazit Malawi, musí se ale také modlit za ostatní výsledky.

Autor: Anna-Marie Kroupová / aboutaball.co.uk

Komentáře (13)

Přidat komentář
smazaný uživatel

zbývající utkání budou pro nás možná leínky totiž vypadají mnohem schůdněji

V minulém zápase vadilo jeho mapší, podmnčaftu velké vedro

Kdo psal ten preview proboha

Reagovat
domingo

dadaistické

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

že by nedostatečné opravení češtiny textu který vyplvl google translator? :D

Reagovat
smazaný uživatel

Favorita vidím jednoznačně v Mali.Alžírsko je hodně dole,naopak Mali ten konec zápasu s Angolou musel neskutečně nabudit.Jestli předvede Alžírsko takovou hru jako proti Malawi,tak není co řešit,ikdyž jseme na APN,takže... Tip 1:0(Kanouté)

Reagovat
smazaný uživatel

Robur Ghezzal.

Reagovat
smazaný uživatel

Ani tento zápas neprebieha tak ako by mal

Reagovat
smazaný uživatel

To zas byl okresni prebor,chudaci divaci.Jinak jeste ,ze jsem se vyprd ted na sazeni bych asi byl hodne nas.....

Reagovat
smazaný uživatel

naopak, pro sázkaře ráj... prostě sázej na všechno co je přes 7,00 a máš jistej tiket...

Reagovat
domingo

Viděl to někdo? Jak to vypadalo?

Reagovat
Jollae

horší zápas a nudu som už dlho nevidel

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Keita se asi brzy vrátí

Reagovat
Houska

Po padesáti minutách konečně přišel ten slavný malijský okamžik. Mužstvo konečně donutil brankáře Chaouchiho k zákroku.

velmi krásně řečeno opravdu vystihující,myslím,že nejen mě Mali na APN zklamalo...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele