základní skupiny - skupina C, 2. kolo
16.01.2010 19:30 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Postupuje také Egypt. Mozambik musí doufat a bojovat

Egypt si podle očekávání poradil s Mozambikem. Díky vlastní brance Khana a zásahu Geda se obhájce trofeje již může radovat z postupu do čtvrtfinále.

Mozambik sice nebyl horším týmem, o postup ze skupiny C se ale ještě může poprat. Příští středu si ale musí poradit s Nigerii a zároveň doufat v neúspěch Beninu proti postupujícímu Egyptu.

Výsledek utkání jako by byl již předem dán dvěma předchozími duely obou mužstev v APN. Oba totiž skončily 2:0. Pro Egypt. I dnes byl výsledek stejný. Nejdříve srazil vlastní tým do kolen těsně po začátku druhého poločasu již svým druhým vlastním gólem na turnaji Khan, pár minut před koncem utkání určil konečný stav střídající Mohamed Gedo. Ačkoliv tento záložník nastoupil do zápasu dvakrát jako střídající hráč, má na svém kontě již stejný počet branek a je nejlepším střelcem Egypta. Celkově je to pro hráče již třetí gól v reprezentaci ze čtyř utkání.

V první půli Mozambik pracoval tvrdě na tom, aby se jeho soupeř nedostával do žádných přečíslení a rychlých útoků. A to se v úvodních minutách týmu opravdu dařilo, Egypt podle svých představ rozhodně nezačal. Ale poté, co se defenziva v čele se zkušeným Gomaaem ubránila několika náletům vedených Fumem a Tico-Ticem, se jejich tým opět dostal do správného tempa. Po pěti minutách hry si Emad Moteab naběhl na dlouhý míč od obránců, ale nedokázal si ho pořádně zpracovat a šance zanikla stejně rychle, jako se objevila.

Oproti minulému utkání se v sestavě objevil kreativní záložník Shikabala, který o sobě dal znát v 25. minutě. Po chytré otočce vypálil zpoza pokutového území, brankáře Joela Kapanga ale z míry nevyvedl. Egypt se poté dostal do vcelku výrazného tlaku, v zakončení se opět ukázal Shikabala. Tentokrát ale měl pravděpodobně nechat střelu na někom jiném, jeho lob se neujal, na druhé straně pokutového území navíc číhal zcela volný spoluhráč.

Kapanga hraje ligová utkání až ve druhé egyptské lize, těchto chvílích se ukazovalo proč. Hlavním důvodem byl lehký zákrok, který se nakonec téměř ukázal neřešitelným. Lehkou střelu vystřelil na zkušeného gólmana Motaeb, Kapangovi ale nadělala dost problémů. Svou pozitivní stránku ale ukázal o pár minut později, kdy reflexivním zákrokem vytáhl křižnou ránu aktivního Motaeba. Unikajícího Zidana zase na poslední chvíli zastavil stoper Paito, a první půle tak byla bez branek.

Nakonec to ale tak dlouho netrvalo. Pro Mozambik se nešťastně trefil nešťastník vlastních branek - Khan. Zidan skvěle vysunul Fathiho a ten prudkým přízemním centrem skrz pokutové území nabídl míč Khanovi. Ten ve snaze míč uklidit pouze balon zasunul za bezmocného brankáře - 0:1. Mozambik dostal skvělou šanci k vyrovnání o pár minut později. Po odrazu od Fathally se řítil Tico-Tico sám na brankáře. K překvapení všech fanoušků a spoluhráčů ale míč poslal zadovkou na brankáře El-Hadaryho.

Sayed Moawad se o pár chvil později držel za hlavu. Hráč Egypta z ideální pozice pouze rozřinčel tyčku za Kapangovými zády - a brankář soupeře následně míč uklidil do náručí. Mozambiku se ale podařilo své soupeře překonat. Těsně po hodině hry se radoval Lobo, radost mu ale utnul rozhodčí, jenž gól pro ofsajd správně neuznal. Následně se neprosadil Fumo, ani Tico-Tico.

Motaeb mohl zvýšit na rozdíl dvou branek a zasadit tak definitivní ránu. Po úžasně přesném centru Al-Muhammadiho ale nepochopitelně minul o pár centimetrů. Když už to vypadalo, že zápas skončí opět pouze s jednou brankou, ukázal se Gedo, střídající hráč, který nahradil nevýrazného Shikabalu. Po skvělém ťukesu se spoluhráči se u hranice pokutového území napřáhl k voleji a napálil míč do sítě - 0:2.

Autor: Anna-Marie Kroupová / yahoo.com

Komentáře (13)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

Nechci se opičit, ale taky bych typnul tohle

Reagovat
smazaný uživatel

tak doufejme, ze padne aspon tolik golu..

Reagovat
smazaný uživatel

Škoda, ale rozdíl je stejnej

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Tak aspoň dneska když včera těsně vedle

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

ta vlajka nemá chybu

Reagovat
smazaný uživatel

musi bejt docela tezky ji kreslit..

Reagovat
Lorcan

tip: 1:4

Reagovat
Liquid

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

Khan útočí na to aby se stal prvním hráčem v historii APN který si dá ve všech zápasech skupiny vlastní gól

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele