základní skupiny - skupina C, 3. kolo
20.01.2010 17:00 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Egypt dokončil pohádkovou jízdu skupinou, porazil i Benin

Egypt má ve zbytku letošního ročníku Afrického poháru národů na čem stavět. Jakožto obhájce titulu svou skupinu vyhrál snad nejpřesvědčivěji, jak mohl - s devíti body a pouhým jedním obdrženým gólem. Tečku svému řádění napsal dnes večer hladkou výhrou nad Beninem.

Benin dnes k postupu potřeboval nutně vyhrát a ještě musel doufat, že v souběžně hraném utkání podlehne Nigérie Mozambiku. Nakonec nedošlo k naplnění ani jedné z těchto podmínek. Veverky svému soupeři dovolily dominovat od samého výkopu, který samy zpackaly. Také obecně se jim úvod vůbec nepovedl a právě během něj Faraoni stihli rozhodnout o osudu zápasu. Hned v osmé minutě totiž jako by El Mohamadi začaroval svůj centr z pravé strany, ten se začal místo k hlavám spoluhráčů kroutit rovnou za brankovou čáru, kde rovněž k údivu všech přítomných skončil. I Egypťané si však neodpustili několik rozpačitých chvilek. Jedna z nich přišla čtyři minuty po první brance, když Ghaly nedbale odevzdal míč Anganovi, na nějž okamžitě číhala zcela odkrytá klec. Zaskočený El Hadari se ale nakonec stihl na své místo dostat včas a protivníkovu střelu vytěsnil.

O poznání klidnější mohli být fotbalisté od nilské delty až ve 23. minuty, kdy docílili zdvojnásobení svého vedení. Na Raoufovu hlavičku po pěkném centru Hassana ještě Djidonou zvládl zareagovat, dorážka Moteaba už se však chytit nedala. Ještě před koncem poločasu pak Raouf odmítl definitivně potopit Benin, když hlavou spálil jednu z největších šancí utkání. Podobně si na druhé straně počínali i Koukou a Omotoyossi, takže Benin udrželi ve hře jen psychicky.

Druhé dějství bylo takřka dokonale vyrovnané, přičemž zároveň vůbec nenudilo. Deset minut po přestávce vystartoval na Djidonoua Moteab, beninský brankář si na něj ovšem počíhal. Na opačném konci hřiště spálil vděčnou příležitost ke snížení Omotoyossi, jemuž Hosni dovolil zakončovat ve značné blízkosti od egyptské branky. Hráč s číslem 8 však trestuhodně minul. Stejně jako spoluhráč Adou o pár chvil později. Poslední slovo tak měli opět Faraoni, za něž postupně promluvil proběhnuvší Zidan, opět zklamaný Moteab a z přímého kopu pálící Hosni.

Autor: Tomáš Daníček / soccernet.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
Liquid

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
hefy

Opakuju se, ale Motaeb.

Reagovat
smazaný uživatel

dufam ze fundamentalisti vypadnu hned v stvrtfinale...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele