základní skupiny - skupina A, 3. kolo
18.01.2010 17:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Angola se s Alžírskem rozešla smírně, oba celky postupují

Fanoušci Angoly budou mít přeci jen klidné spaní. Reprezentanti jejich země totiž splnili úkol a na domácí půdě postoupili do čtvrtfinále, navíc z prvního místa. Ani v posledním zápase základní skupiny proti Alžírsku neprohráli, když remizovali 0:0, a mohli si tak vychutnat ovace publika.

Mali se v duelu s Malawi dostalo rychle do dvoubrankového vedení, a tak Alžírsku i Angole stačilo dovést tento zápas do nerozhodného konce, aby oba dva mohly slavit postup.

Úvodní dějství nabídlo řadu pološancí, i přesto se ale mohlo skóre na obou stranách minimálně jednou změnit. Domácí diváky zvedl ze sedaček již okamžik v 7. minutě. Belhadj, ostřílený zadák z Premier League, vyrobil minelu a nabídl možnost ke skórování pro Djalma. Ten nakonec ale vybojoval jen roh. Angola zkoušela své štěstí několikrát z velké vzdálenosti a jeden z mnoha pokusů přišel v 16. minutě, kdy ale postrádal přesnost Gilberto.

Alžírsko sice působilo v úvodu o poznání méně aktivněji, přesto si na konto připsalo první velkou tutovku utkání. Belhadjův centr prosvištěl až na zadní tyč, kde se nečekaně dostal k míči Bougherra, jenže ve stoprocentní šanci nastřelil jen gólmana Carlose. Po tomto momentu přišly další dalekonosné rány Angoly. Nejprve pálil mimo Zé Kalanga, následně Manucha vychytal Chaouchi. Alžírský gólman se vyznamenal také v samotném závěru, to zlikvidoval střelu Djalma.

Po změně stran se začalo ve slušném tempu. V 48. minutě se museli angolští zadáci hodně činit, aby ubránili Ghezzala před nebezpečným centrem Bouazzy. Sice se jim to povedlo, ale obránce Zuela se při zákroku poranil a musel být střídán. Ghezzal byl poměrně nebezpečný a zapotit se za chvilku musel při další příležitosti také gólman Carlos.

V 59. minutě pro změnu postrádal přesnost Bouazza, a tak se skóre stále měnit nemohlo. Poté už bohužel aktivita obou celků opadla a očividně se spokojily s nerozhodným stavem, který všem zúčastněným v podstatě vyhovoval. Závěrečné minuty tak podle očekávání přinesly jen bitvu ve středu hřiště bez vzruchu ani na jedné straně.

Autor: Tomáš Honajzer / eurosport.com

Komentáře (29)

Přidat komentář
Liquid

sakra, bez Gilberta a Flavia to bude těžký, chci postup Angoly a Malawi, zde tipuji 2:2

Reagovat
Liquid

Angola z posledních 10 zápasů 2-7-1

Reagovat
smazaný uživatel

nevim, komu fandit. kvuli atmosfere asi angole, alzirsko mam ale zase rada, kvuli benzemovi a ben arfovi (i kdyz ani jeden za nej nehraje )

Reagovat
Liquid

a ještě Zidane a Nasrí, ale stejně si myslím, že by i s těmito hráči nějaký boom neudělali byť by byla cesta na MS snažší

Reagovat
smazaný uživatel

jojo.. pamatuju si, jak nekdy ve FM 2005 sem mela benzemu a ben arfu v lyonu a oba se rozhodli pro alzirsko..

Reagovat
Liquid

jo jasně, u mě taky a Bafetimbi Gomis za Senegal

Reagovat
smazaný uživatel

a hned to bylo zabavnejsi..

Reagovat
Liquid

nevíš prosimtě jak se v FM2010 dostat ke koučování nároďáku, normálně Ghana po ACN propustila kouče, tak sem dal "podat inzerát" jako u předchozích verzí FM, pak tradičně vedení projednalo jestli výzvu přijmou či ne a pak mě informují jak, a u mě se rozhodli, že mě vezmou, neboli Ghana žádá abych se stal trenérem, na výběr přijmout/nepřijmout, tak dám přijmout, a ptá se mě to znova každý týden přestože už bych měl být jejich manažerem. V minulých FM sem zároveň s klubem vedl Austrálii i třeba ČR, ta Ghana je výzva před MS...

Reagovat
smazaný uživatel

tak to teda nevim.. FM 2010 uz moc nehraju, protoze na to nemam cas. ale v predchozich to slo urcite, to vim.. ale nevim, zeptam se brasule..

Reagovat
stanmarch

to je bug v hre že sa nedá trénovať aj repre aj klub, musíš si stiahnúť patch, ak si to ešte neurobil a potom by ti to malo ísť v pohode, aspoň mne to tak išlo, mám Lpool a teraz ma zobrali do Juhoafrickej Republiky :)

Reagovat
Liquid

díkas

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fantomas

Já kvůli Zizouovi a Nasrimu, no...

Reagovat
smazaný uživatel

To sou důvody...

Reagovat
fantomas

No co, jako národ snad kvůli tomu Alžířany mít rádi můžeme, ne?

Reagovat
smazaný uživatel

njn.

Reagovat
fantomas

Fakt nevim, proč se vzrušuješ kvůli takový hovadině.

Reagovat
smazaný uživatel

nesympaticke teamy obidva aj cela skupina okrem malawi

Reagovat
smazaný uživatel

MERDA EGYPT

Reagovat
stanmarch

hm, myslím že keby to rozhodca ukončil v 60.minúte tak by sa asi nič hrozné nestalo

Reagovat
smazaný uživatel

Záložník Kaká a bývalý nejlepší hráč světa Zinedine Zidane uspořádají exhibiční zápas, jehož výtěžek poputuje obětem zemětřesení na Haiti. Utkání se uskuteční 25. ledna v Lisabonu a za výběr světa se představí mimo jiné i Pavel Nedvěd nebo Fernando Hierro. Tento výběr se střetne s hvězdami Benficy. Zápas odpíská Pierluigi Collina.

Reagovat
homeles8

chtěl bych vidět sestavy

Reagovat
smazaný uživatel

tak trapny zapas jsem opravdu dlouho nevidel.skoda,ze malawi neco neuhralo.pral jsem,aby alzirani za tu pasivitu nepostoupili

Reagovat
stanmarch

Reagovat
fantomas

Nebylo to náhodou tak trochu strojený? Nedomluvili se?

Reagovat
stanmarch

a vieš že to tak posledných 30 minút vyzeralo keď im Angločania vrátili loptu lebo ju zakopli do autu, dostala sa k brankárovi Alžírska a ten sa asi 3 minúty prechádzal po šestnástke, tak to už bolo moc.... všetci mf iba pozerali až potom došlo jednemu Angolčanovi že ide aspon k nemu nech to nevyzerá blbe

Reagovat
smazaný uživatel

no vdyt to rikam. malawi melo dat gol na 2:2.to by bl potom srumec

Reagovat
smazaný uživatel

ctvrtfinale bude asi klasicky A1 - B2 atd, co? jsem se tesil na alzirsko s egyptem

Reagovat
Liquid

bude lepší : Egypt-Kamerun, repríza finále

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele