Serie A - souhrn 16. kola

09.12.2017, 19:58, aktualizováno 12.12.2017, 20:57
Komentáře a souhrny
Lazio nestačilo na Turín a odmítlo tak možnost dotáhnout se na městského rivala. Ostře sledované Derby d'Italia nenabídlo ani branku. Tři body nemá ani AS Řím, to remizovalo s Chievem a bezbranková remíza se zrodila rovněž v souboji Neapole s Fiorentinou. AC Milán přetlačil Bolognu, čeští reprezentanti pomohli k vítězství Udinese.

Janov CFC - Atalanta Bergamo 1:2

12.12.2017 19:00

Góly: 4. Andrea Bertolacci - 45. Josip Iličić, 52. Andrea Masiello

Atalanta Bergamo sice na půdě janovského CFC prohrávala po rychlé úvodní brance Bertolacciho, jenže do konce první půle se jí povedlo srovnat zásluhou Iličiće. A když se hostující brankář Berisha už překonat nenechal, rozhodnutí přinesla branka obránce Masiella.

Odložená pondělní dohrávka nabídla trochu netradičně v úterý večer velmi zajímavý duel. Domácí CFC Janov se pere ze všech sil s nepřízní osudu a vlastními chybami, hostující Atalanta zazářila v Evropě a chtěla by podobný úspěch prodloužit také na domácí scénu. Domácí se opírali především o výkon brankáře Perina, před nímž figurovali Zukanović, Izzo, Rigoni, Veloso nebo Taarabt s Pandevem.

Ani hsoté nenasadili rozhodně slabou jedenáctku, protože do bojů s Janovem se zapojili Berisha, Tolói, Caldara, Cristante nebo Freuler s Iličićem a Petagnou. Sotva se ale Orobici rozkoukali a jejich fanoušci usadili na svá místa, už prohrávali. Už ve čtvrté minutě se totiž k míči dostal Adel Taarabt, který nahrál před vápno nabíhajícímu záložníkovi Bertolaccimu. Ten se ihned opřel do míče a poslal jej přímo k tyči - 1:0.

To byl vývoj, který favorit z Bergama rozhodně nečekal a pár minut mu trvalo, než se dostal trochu do tempa. V 16. minutě se do balonu po zásahu obrany opřel Remo Freuler, ale jeho výstavní volej zastavilo břevno za zády Perina! Atalanta se příliš často ke střelbě neodhodlala, ale brankář Perin měl i tak plno práce. Zlikvidovat musel zajímavý centr Iličiće a následně individuální akci Petagny.

Aktivita domácího celku s postupujícím časem upadala a za to jej stihlo spravedlivé potrestání. Přesně ve 45. minutě se totiž po straně prosadil útočník Andrea Petagna, který si poradil s obráncem a poslal krásnou nahrávku do vápna. Tam byl u míče nejrychleji Josip Iličić, jenž předskočil svého strážce a ranou na vzdálenější tyč nedal Perinovi šanci zasáhnout - 1:1 a začínalo se od nuly.

Druhé dějství slibovalo neméně atraktivní duel a minimálně domácí nastoupili mnohem odhodlanější. Goran Pandev se ve vápně Atalanty dostal do dvou obrovských šancí, jenže brankář Etrit Berisha se zkrátka překonat nenechával a vyrazil obě jeho zakončení! Staré známé pořekadlo platilo také nyní, protože téměř z následující standardní situace se prosadil veterán Andrea Masiello! Zkušený obránce si naběhl na zadní tyč a propadl k němu balon přes celé pokutové území - 2:1.

Janov se pokusil o zvrat, jenže neměl dostatek nápadů ani síly. A když už se například střídající Gianluca Lapadula dostal do šance, včas na místě byl brankář Etrit Berisha, který držel šance hostí na tři body nad vodou. Zajímavou standardní situaci posléze neproměnil Miguel Veloso, který poslal balon opět jen do náruče brankáře Berishy. V závěru jej hlavou nepřekonal ani domácí obránce Ervin Zukanović.

Více informací k zápasu

SS Lazio - Turín FC 1:3

11.12.2017 21:00

Góly: 69. Luis Alberto - 54. Álex Berenguer, 64. Tomás Rincón, 73. Simone Edera

Lazio se na svého městského rivala prozatím nedotáhne, neboť na domácím Stadio Olimpico podlehlo Turínu 1:3. Všechny branky padly až po změně stran, tedy v době, kdy už na hrací ploše kvůli vyloučení nefiguroval Ciro Immobile.

Přitom právě pro nejlepšího střelce Lazia bylo utkání s Turínem velice pikantní. Italský útočník si získal renomé právě v turínském klubu, odkud putoval na zahraniční štaci do Dortmundu respektive Sevilly.

Na římskou půdu přicestoval velice nebezpečný soupeř, který svoje možnosti ukázal už v 5. minutě, kdy po pěkné akci pálil do tyče Andrea Belotti. Na druhé straně zase prováhal vhodný okamžik k zakončení Ciro Immobile a nutno pochválit i skvělý obranný zákrok N'Kouloua. Turín byl ale dál nebezpečnější. Molinaro z úhlu postupoval na Strakošu, mířil na zadní tyč a těsně minul. Před koncem poločasu zase protáhl z volného přímého kopu Sirigua Luis Alberto. Závěr prvního poločasu byl hodně rušný. Nejprve se domácí dožadovali pokutového kopu za hraní rukou, hned o chvíli později Immobile střílel do tyče a po následném závaru šel sudí zkoumat video, na jehož základě udělil červenou kartu Immobilemu. I když bylo vyloučení přísné, Immobile neměl do hostujícího hráče ramenem co strkat.

Lazio čekal krušný druhý poločas, který byl v 54. minutě ještě krušnější. Álex Berenguer dostal přihrávku a propálil vše před sebou. Za dalších deset minut dostal Tomás Rincón spoustu prostoru, aby si navedl balón ke střele a přesnou ranou zvýšila na 2:0. Lazio sice za chvíli snížilo, když se ryze individuální akcí prosadil Luis Alberto, ale konečné slovo měla stejně Granata. Parádní průstřel předvedl zpoza vápna Simone Edera. Turín zvítězil na Stadio Olimpico 3:1.

Více informací k zápasu

AC Milán - Bologna FC 2:1

10.12.2017 20:45

Góly: 10. Giacomo Bonaventura, 76. Giacomo Bonaventura - 23. Simone Verdi

Svého prvního vítězství se na lavičce AC Milán dočkal Gennaro Gattuso. Rossoneri udolali díky dvěma brankám Giacoma Bonaventury houževnatou Boloňu 2:1 a vyhráli teprve podruhé za posledních pět kol. Český křídelník Ladislav Krejčí do utkání nezasáhl.

Na San Siru panovalo podobně jako ve střední Evropě mrazivé počasí, které ale nijak nebránilo domácím ve větší aktivitě. AC se od začátku tlačilo dopředu a výsledkem byla první branka už v 10. minutě. Nikola Kalinić ve vápně sklepl balón pro Bonaventuru, jemuž sice střela ideálně nesedla, ale cestu za Miranteho záda si našla. Boloňa nemusela na vyrovnávací branku čekat dlouho, za třináct minut předvedl parádní individuální akci Destro, když posadil na kolotoč Musacchia a naservíroval přihrávku Simone Verdimu. Hostující útočník trefil balón bodlem nechytatelně do šibenice, takže Donnarumma neměl absolutně nárok dosáhnout.

Boloňa po vyrovnání vyrovnala hru a AC se těžce prosazovalo. Ze vzduchu zkoušel udeřit Bonucci a na druhé straně musel Palaciův centr nadvakrát krotit Donnarumma.

Nerozhodný výsledek byl pro Milán nepřijatelný, jenomže Rossoneri se ani ve druhém poločase dlouho nemohli prosadit. Defenzíva Boloni fungovala velice dobře. AC Milán se nakonec prosadil čtvrthodinu před koncem, když si na Boriniho centr naskočil Giacomo Bonaventura a svojí druhou brankou v zápase opět přiblížil tři body na stranu domácích. Ale ani tento stav nemusel mít dlouhého trvání. Taiderův nákop na branku musel Donnarumma vyškrábnout na rohový kop.

Saphir Taider byl po svém příchodu hodně aktivní, přeci jen v minulosti oblékal dres Interu a proti městskému rivalovi se chtěl vytáhnout. Boloňa ve zbytku zápasu už obranu AC překonat nedokázala a ze San Sira odjíždí s porážkou 1:2.

Více informací k zápasu

US Sassuolo - FC Crotone 2:1

10.12.2017 18:00

Góly: 49. Edoardo Goldaniga, 61. Matteo Politano - 66. Francesco Acerbi (vl.)

Sassuolo nakonec zvládlo hodně důležité utkání s Crotone a ačkoli neproměnilo penaltu, stačily mu dva zásahy ze druhé půle na tři body. Crotone nadále balancuje na hraně sestupu.

Sassuolo mělo ideální šanci získat tři body a posunout se v tabulce kýženým směrem, protože s výhodou domácího prostředí hostilo Crotone. A to je ohrožené úplně stejně. Domácí poslali na trávník Mazzitelliho, Berardiho, Lirolu, Acerbiho nebo Pelusa s Politanem, zatímco Crotone se kromě nového trenéra spoléhalo na Rohdéna, Ajetiho, Cordaze či Toneva s Budimirem.

Sassuolo se trápí především střelecky a moc mu v tom nepomáhá ani domácí prostředí. Změnit to chtěl například rychlonohý útočník Matteo Politano, který postupoval v zajímavé šanci na bránu Alexe Cordaze, avšak z úhlu pálil jen do boční sítě! Brankář Crotone měl vůbec hodně práce a často musel zvyšovat hlas, aby napravil chyby svých obránců.

Až po třiceti minutách jsme se dočkali zajímavé střely přímo na brány, postaral se o ni záložník Missiroli. Jeho dělovka sice nebyla špatná, ale mířila do míst, kam brankář Cordaz v pohodě dosáhl. Kromě mnoha nepřesností jsme se v první půli dočkali také ofenzivně velmi chabého výkonu Crotone, které se do šancí nedostalo vůbec. První půli zakončil ranou Diego Falcinelli.

Domácím to ale vyšlo hned na začátku druhého poločasu, protože krásnou akci obránce Pelusa následovanou přesným centrem poslal hlavou ke vzdálenější tyči obránce Edoardo Goldaniga a mohl se jít radovat - 1:0.

Na rozdíl dvou branek mohl navýšit skóre Acerbi, k němuž se dostal balon po vyražení Cordaze. Zkušený obránce byl ale tak zaskočen svou možností, že poslal balon hlavou mimo. To Sassuolu ale nijak zásadně vadit nemuselo, protože po hodině hry se k míči dostal Matteo Politano. Šikovný talent si obhodil protihráče a nádhernou ránu zatočil k tyči - 2:0!

Hosté se ale nevzdali a o pouhých šest minut později srovnali. Zajímavou ránu tečoval za záda brankáře Consigliho Ante Budimir, který měl sice trochu štěstí, ale balon nakonec za čáru dostal. A nebýt brankáře Consigliho, málem by se z dalšího útoku prosadil také Barberis. Když pak v závěru neproměnil střídající Alessandro Matri ani penaltu, zůstal stav do konce hodně těsný.

Více informací k zápasu

SSC Neapol - ACF Fiorentina 0:0

10.12.2017 15:00

Góly: -

Neapol nakonec doma i přes velké úsilí uhrála s Fiorentinou jen bod. Hostující celek navíc dokázal ubránit ofenzivní esa Partenopei, takže se diváci pod Vesuvem branky nedočkali. Neapol tak zůstává na druhém místě.

Jeden ze dvou velkých šlágrů kola se odehrál na stadionu San Paolo, kde domácí ekipa hodně chtěla nechat zapomenout na nedávné nezdary a opět se ujmout kormidla s plnou silou. Druhé místo Neapoli nestačilo a trenér Sarri doufal, že mu k vítězství pomohou Koulibaly, Hysaj, Hamšík, Rui, Allan, Zieliński, Mertens nebo Callejón.

Fiorentina nehraje úplně nejlépe a její forma se často hodně střídá. V současné chvíli se celý projekt trenéra Pioliho ocitá v hodně špatné kondici a fanoušci jen marně vzpomínají na dřívější slavné chvíle. Viola mohla v podstatě jen překvapit, o což se pokoušeli Sportiello, Pezzella, Badelj, Benassi, Simeone nebo Chiesa.

V prvních minutách si balon často bral polský ofenzivní záložník Piotr Zieliński, který si s míčem hodně rozumí a dnes měl být jedním z hlavních opěrných bodů Neapole. Jeho nasazení v kombinaci s kvalitou Marka Hamšíka dělalo v počátku Fiorentině problémy a jen pozorná obrana Violy uchovávala šance hostí naživu.

Jordan Veretout nebyl příliš úspěšný a jeho pas prolétl pokutovým územím Neapole, ale přesto Fiorentina poprvé velmi vážně zahrozila. Do šance se dostal mladý útočník Giovanni Simeone, který dokonce zakončil do prázdné brány, jenže i on tušil, že mu bude odpískán ofsajd. Skóre zůstalo bez branek, ale hosté ukázali, že směrem dopředu se rozhodně nebojí.

Mimo jiné se ale Fiorentina dokázala také spolehlivě bránit, což Neapol dost nelibě nesla. Fiorentina se spoléhala především na rychlé brejky, takže si domácí hráči museli neustále dávat pozor na zadní vrátka. Zajímavý pas za obranu tečoval Dries Mertens jen do rukavic brankáře Sportiella, na opačné straně pak Giovanni Simeone po rychlé akci pálil téměř sám před bránou jen do brankáře Reiny.

Ten mnoho práce neměl, ale pozor si musel dávat pořád. Také po změně stran, když se do šance zvolna probíjel opět Giovanni Simeone. O poznání nebezpečnější situace nastala před bránou Sportiellovou, neboť Allan poslal krásnou nahrávku na Piotra Zielińskiho. Mladý Polák se ocitl téměř sám na hraně vápna, ale jeho střela na zadní tyč nakonec zamířila těsně nad bránu!

Prakticky totožná akce se Neapoli povedla o pár minut později a opět byl finálním článkem jejího útoku Zieliński. Ten si však dnes neobul správné kopačky a také tuto šanci nastřelil jen do míst, kam brankář Sportiello v pohodě dosáhl. S další zajímavou akcí se ozval slovenský špílmachr Marek Hamšík, který pálil z hranice vápna jen těsně vedle tyče! Tohle už byla o poznání nebezpečnější střela.

Fiorentině se ve druhé půli moc nedařilo a především jí nešlo udržet balon pod náporem napadání ze strany domácích. Dvacet minut před koncem za to byli hosté málem potrestáni, když se za obranu dostal i s míčem Dries Mertens a z úhlu pálil. Brankář Marco Sportiello ale držel své spoluhráče nad vodou dalším parádním zákrokem.

Postupem času se Neapol stále více snažila nasměrovat své šance do sítě Fialek, ale obránci hostí si dávali pozor na chyby. Z velké části ale mohou za konečný bod poděkovat hlavně svému brankáři, který likvidoval jednu šanci domácích Partenopei za druhou.

Více informací k zápasu

SPAL 2013 - Hellas Verona 2:2

10.12.2017 15:00

Góly: 86. Alberto Paloschi, 88. Mirko Antenucci (pen.) - 55. Alessio Cerci (pen.), 69. Martín Cáceres

Záchranářský duel mezi SPAL a Hellasem Verona vítěze nepoznal, přestože hosté se ve druhém poločase dostali už dvoubrankového vedení. Konečnou remízu 2:2 vybojoval SPAL až v závěrečných minutách.

V utkání šlo o hodně, oba celky jsou namočeny do bojů o záchranu a potřebují body jako sůl. O něco lépe odstartovali hosté, po čtvrthodině hry donutil k zákroku Gomise Alessio Cerci. Podobně dopadl i pokus Verdeho, který Gomis rovněž tygřím skokem zneškodnil. Do třetice pak na Gomisovi neuspěl Moise Kean. To bylo z prvního poločasu všechno, avšak druhý poločas nabídl mnohem zábavnější podívanou.

Hellas si už za průběh prvního poločasu zasloužil vedení, nicméně dočkal se až krátce po změně stran. V 53.minutě fauloval Cerciho Federico Viviano a sudí nařídil pokutový kop. Sám Alessio Cerci ho přesnou střelou k tyči proměnil a Hellas vedl 1:0. V 69.minutě už byl Hellas velmi blízko vítězství, Verde šikovně prostrčil balón na nabíhajícího Martína Cácerese, který zvýšil na 2:0.

SPAL ale flintu do žita neházel, jen o chvíli později mohl snížit, nebýt hned dvakrát brankové konstrukce. To byla velká smůla v koncovce, každopádně tlak domácích sílil. V 86.minutě se domácí konečně dočkali a nutno říci, že zaslouženě. Alberto Paloschi si zpracoval dlouhý nákop, dobře se zorientoval a chladnokrevně zakončil. Hned za minutu přišel pro Hellas šok. Caracciolo ve vápně fauloval Floccariho a sudí odpískal penaltu i na druhé straně. Mirco Antenucci si s penaltou poradil výborně, brankáři nedal šanci a srovnal na konečných 2:2.

Více informací k zápasu

Udinese Calcio - Benevento Calcio 2:0

10.12.2017 15:00

Góly: 5. Antonín Barák, 41. Kevin Lasagna

Antonín Barák byl ústřední postavou zápasu mezi Udinese a Beneventem. Domácí Zebry zvítězily díky jedné trefě a asistenci českého reprezentanta 2:0. Mimochodem do statistik se zapsal i Jakub Jankto, který první branku pro Antonína Baráka připravil. Druhý gól si připsal Kevin Lasagna.

Benevento před týdnem senzačně remizovalo s AC Milán a získaný bod chtělo potvrdit i na půdě Udinese, jenomže začátek utkání se mu vůbec nepovedl. Už v 5.minutě předvedlo Udine krásnou akci. Jakub Jankto poslal do vápna soupeře přízemní centr, který se dostal až k volnému Antonínu Barákovi, ten si přihrávku zpracoval a střelou pod břevno poslal Zebry do vedení! Za dalších pět minut už to mohlo být 2:0, ale volný přímý kop Adnana orazítkoval břevno.

Hosté o sobě dali poprvé vědět až ve 28.minut, kdy se výtečným zákrokem předvedl brankář Bizzarri. Opora domácích nejprve neudržela dalekonosný pokus, ale proti bezprostřední dorážce Puscace se zaskvěla a udržela domácím jednobrankový náskok. Udine mělo více ze hry a svůj náskok mohlo zvýšit mnohem dříve. Stryger Larsen z dobré pozice přestřelil, ale čtyři minuty před koncem už to domácím klaplo. Antonín Barák přihrál Kevinu lasagnovi, jenže střelou k tyči zvýšil na 2:0.

Zatímco první poločas nabídl dobrý fotbal, ve druhém dějství už to tak slavné nebylo. Udinese si dvoubrankové vedení hlídalo a zbytečně se nehnalo dopředu, zatímco útok Beneventa byl bezzubý. Hosté mohli alespoň kosmeticky snížit, ale volný přímý kop Armenterose se mezi tři tyče nevyšel. Benevento se vrátilo k porážkám a z Udine jede s nepořízenou.

Více informací k zápasu

Chievo Verona - AS Řím 0:0

10.12.2017 12:30

Góly: -

Římské AS ani přes enormní tlak nedokázalo proměnit své šance a nakonec jede z Verony jen s bodem. Domácí hráči naopak slaví úspěch, protože dokázali ubránit střelce Vlků a oba týmy si připsaly remízu bez branek.

Trenér Di Francesco dnes vyměnil několik hráčů základní sestavy, do hry se od prvních minut dostali hráči jako Patrik Schick, Gerson, Maxime Gonalons nebo Bruno Peres s Juanem Jesusem. Domácí Chievo spoléhalo na bramkáře Sorrentina, dále hráče jako Jaroszyńskiho, Tomoviće, Depaoliho, Radovanoviće, Bastiena nebo dvojici útočníků Meggioriniho s Inglesem.

V prvních minutách jsme sledovali především nepřesnosti, a to hlavně na straně hostujícího týmu. Stephan El Shaarawy se marně pokoušel vysunout Patrika Schicka či následně také obránce Kolarova, jenže ani jedna z jeho nahrávek neměla potřebnou přesnost či razanci. Ve dvanácté minutě se domácí dostali k zahrávání přímého volného kopu a byla z toho nakonec velká šance, protože útočník Roberto Inglese trefil jen břevno Alissonovy brány!

Po dvaceti minutách se málem po závaru v pokutovém území prosadil Patrik Schick a následně se k ráně dostal Kolarov. Jeho ostrý centr Patrik Schick netečoval ideálně, přesto se k ráně dostal mladík Gerson. Dorážku mladého Brazilce ale brankář Sorrentino rovněž vyrazil a uchoval naděje domácích na bodový zisk naživu.

Hostující útočník El Shaarawy se posléze hnal do šance po levé straně, jenže ještě před zakončením jej skluzem obral o míč Tomović. Kolarovův přetažený centr na zadní tyč nenašel nikoho ze spoluhráčů a Chievo už remízu do konce první půle ubránilo. Hned po změně stran se do solidní šance hnal Nainggolan, ale jeho ránu zablokovala pozorná obrana domácího celku.

Domácí se prezentovali velmi ostražitým a urputným herním stylem, což Vlci těžko překonávali. Český talent Patrik Schick si naskakoval na centr z pravé strany, jeho pokus byl ale obranou Chieva taktéž zablokován. Po hodině hry aktivní Schick naservíroval parádní nahrávku Maximu Gonalonsovi, kenže ten tváří v tvář brankáři Sorrentinovi neuspěl a mířil jen do skvěle zasahujícího brankáře Chieva!

Sorrentino se dnes zkrátka překonat nenechával a tasil jeden důležitý zákrok za druhým. A když nemohl on, pomohla nepřesnost hostí. Aleksandar Kolarov vymyslel krásný pas na střídajícího Edina Džeka, který se i díky svým centimetrům téměř dostal ve skluzu do zakončení. Nakonec mu ale chyběl téměř krok. Na druhé straně hrozil Cacciatore, který pálil po rychlé akci z voleje nad.

Patnáct minut před koncem tlak AS stoupal i díky střdajícímu duu Džeko - Perotti. Na Džekův centr z pravé strany si naběhl Nainggolan, který ale dnes neodehrál příliš dobré utkání a mířil nad bránu. Dobrá rána Patrika Schicka byla ke konci utkání tečována, ale i tak ji brankář Sorrentino dokázal vykonout z brankové čáry! A když ani Diego Perotti svou akcí Sorrentina nepřekonal, body se nakonec dělily.

Více informací k zápasu

Juventus FC - Inter Milán 0:0

09.12.2017 20:45

Góly: -

Inter Milán veze z Turína cenný bod, protože domácímu Juventusu nedovolil skórovat. Branky se nakonec diváci nedočkali ani na jedné straně a atraktivní utkání v tabulce Serie A změnu pořadí neznamenalo.

Šlágr kola v Turíně měl mírného favorita v podobě domácího celku. Juventus byl před začátkem kola sice až třetí, ale výhoda domácího prostředí zpravidla dělá své. Trenér Allegri vsadil trochu překvapivě na základní jedenáctku bez Paula Dybaly, smířit se musel také s absencí brankáře Buffona. V základní jedenáctce se objevili Asamoah, Benatia, Matuidi nebo Cuadrado.

Inter Milán v posledních týdnech předvádí výtečný fotbal, díky němuž si zajistil první místo. Nyní ho čekal další velký test jeho schopností. Toskánský stratég Luciano Spalletti vsadil na obvyklé opory jako Škriniar, Handanovič, Valero, Perišić nebo kapitána Icardiho. Právě ten se v prvních minutách často vydával za centry Candrevy.

Do první obrovské šance se dostal domácí útočník Mario Mandžukić. Toho našel Juan Cuadrado, jehož centr propadl právě na chorvatského útočníka. Mandžukić však poslal jen do míst, kde zasahoval obránce Miranda. Ten měl plno práce také s Argentincem Gonzalem Higuaínem. Zkušený útočník si dokázal zpracovat složitou přihrávku a chystal se vystřelit, jenže právě Miranda nakonec míč odklidil.

V prvních třiceti minutách jsme se dočkali spíše mnoha nepřesností a šancí příliš mnoho nebylo. Z velké části za to mohla také jistá izolace obou světových útočníků, kteří nedostávali potřebné nahrávky. Pět minut před koncem první půle se do šance dostali domácí hráči. Trochu netradičně zakončoval defenzivní záložník Sami Khedira. Jeho pohotová rána sice vypadala velmi nebezpečně, ale brankář Handanoviče z klidu nevyvedla.

Ke konci první půle se Juventus stále častěji dostával do palebné pozice. Nejprve zajímavě centroval Miralem Pjanić. Minutu před koncem se Mario Mandžukić dostal do skvělé šance, když vyskočil na centrovaný míč a hlavou trefil břevno! Do šaten tak odcházeli hráči obou mužstev za vyrovaného stavu, i když spokojenější se svým výkonem mohli být hráči Staré dámy.

Ani jeden ze zkušených trenérů na lavičkách obou slavných týmů se pro změnu v sestavě nerozhodl. Hodně práce měl na začátku druhé půle polský brankář Juventusu Szczesny, který musel likvidovat šanci Candrevy a následně také Valera. Velmi důrazné souboje musel s Mariem Manžukićem svádět slovenský stoper Milan Škriniar, který si ale dnes proti zkušenému útoku vedl velmi dobře.

Inter Milán si často neuměl pořádně nahrát a v zakončení působil dosti nervózně. Po hodině hry si málem vlastní branku vstřelil Ivan Perišić, když nešťastně tečoval centr Juana Cuadrada. Druhý poločas zase tak ofenzivní představení nenabízel a ani jeden z týmů se nedokázal natrvalo usadit na polovině soupeře. Dlouhý pas od Khediry na Gonzala Higuaína nakonec zkušený útočník nezpracoval ideálně.

Bezradnost Interu pokračovala a mnoho na tom nezměnil ani střídající talent Roberto Gagliardini. Patnáct minut před koncem trenér Allegri omilostnil Argentince Paula Dybalu a doufal, že mu mladý útočník pomůže s výhrou. Nadále se ale skóre neměnilo.

Právě Paulo Dybala se pár minut před koncem postaral o rozehrávku přímého volného kopu, ale opět přesně zasáhl obránce Škriniar. Tři minuty před koncem utkání se ke slovu dostali hráčí hostujícího Interu. Konkrétně to byl záložník Marcelo Brozović, který se dostal do zakončení. Pálil ale po zemi hodně vedle branky. Ani následné nastavení skóre zápasu už nezměnilo.

Více informací k zápasu

Cagliari Calcio - UC Sampdoria 2:2

09.12.2017 18:00

Góly: 56. Diego Farías, 60. Leonardo Pavoletti - 11. Fabio Quagliarella, 19. Fabio Quagliarella

Sampdoria Janov svojí špatnou bilanci na půdě Cagliari nevylepšila, přestože tam tentokrát vedla po prvním poločase už 2:0. Z dobré práce Gastóna Ramíreze dvakrát těžil Fabio Quagliarella, ale domácí po změně stran manko stáhli a vyrovnali. Kuriózní branku vstřelil po chybě Viviana Diego Farías.

Pro domácí nezačalo utkání vůbec dobře. Trenér Diego López musel už ve 4. minutě sáhnout k prvnímu střídání. Ze hřiště odešel Ceppitellia nahradil ho Pisacane. Za chvíli se sice dostal ke střeleckému pokusu z pravé strany Faragó, ale Emiliano Viviano střelu vyrazil a vzápětí udeřilo na druhé straně. Gaston Ramírez poslal před branku nenápadný centr a Fabio Quagliarella špičkou kopačky poslal balón za záda golmana Cragna.

Jednobrankové vedení hosté ještě zvýšili a znovu u toho byli pánové Ramírez s Quagliarellou, přičemž prvně jmenovaný šikovně prostrčil balón na druhého Quagliarellu, který po druhé překonal Cragna.

Brzké střídání a dva inkasované góly do pouhých dvaceti minut, to byla pro svěřence trenéra Diega Lópeze pořádná nepříjemnost. Navíc Sampdoria byla při chuti a Bereszynski byl v další gólovce, která mohla skončit gólem. Aby toho nebylo málo, Cagliari ještě do poločasu vyčerpalo svoje zbývající střídání.

Málokdo by si v tuto chvíli na Cagliari vsadil, jenomže domácí se i přes všechny nepřízně vzepřeli osudu. V 56. minutě jim k tomu dopomohl brankář Viviano, jenž svým odkopem trefil Diega Faríase a domácí snížili na rozdíl jediné trefy. Navíc za další čtyři minuty skvěle odcentroval Ionita a Leonardo Pavoletti hlavou srovnal na 2:2.

Cagliari vycítilo šanci na zvrat, ale Sampdoria mu ve zbytku zápasu nic nepovolila a sama už nedokázala výrazněji ohrozit Cragnovu branku. Utkání tak nakonec skončilo 2:2.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Inter Milán16124033:1040
2.SSC Neapol16123135:1039
3.Juventus FC16122241:1438
4.AS Řím15112227:1035
5.SS Lazio15102336:1932
6.UC Sampdoria1583430:2227
7.AC Milán1673623:2124
8.Atalanta Bergamo1665523:2023
9.Turín FC1658322:2223
10.ACF Fiorentina1664626:1922
11.Bologna FC1663719:2021
12.Chievo Verona1656517:2621
13.Udinese Calcio1560923:2418
14.Cagliari Calcio1652916:2717
15.US Sassuolo16421010:2814
16.Janov CFC1634914:2213
17.FC Crotone16331012:3212
18.SPAL 20131625915:2811
19.Hellas Verona16241014:3210
20.Benevento Calcio1601158:381

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (209)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Pekný futbal, rozhodnúť o víťazstve mohli oba mančafty

Reagovat
smazaný uživatel

Super

Forza INTER

Reagovat
Eldarion

Reagovat
lnterista

Nevim cemu se tlemis ale bod na Juve je super

Reagovat
Inter Eterno Amore

Reagovat
Inter Eterno Amore

veď milanista

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

asi si spomenul na ten zlaty bod s beneventom

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
smazaný uživatel

Škoda!! Takhle ten Inter mlet a nevyhrát....

Reagovat
M11

To je velky fail takovy zapas nevyhrat..

!!! FORZA JUVE !!!

Reagovat
10

Prokoučovanej zápas proti solidnímu, ale ne nijak špičkovýmu týmu, kterej jsme tímhle jenom zlegitimizovali. Jít do zápasu s takhle provinční mentalitou je neakceptovatelný, to jdi Maxi do prdele.

Reagovat
Mr.Jindros

Škoda.

Jediný plus je, že jsem trochu klidnější v tom, že Inter bude muset mít období, kdy bude víc ztrácet. Špalek sice upletl solidní bič, ale to mi neříkej, že s tím vyhraje ligu.

Reagovat
Inter Eterno Amore

my chceme aspoň to 4. miesto a každý v klube vie, že to je cieľ .. všetko nad je iba bonus

Reagovat
Artaxerxes

Reagovat
Rip

Bod dobrý ikdyž nás okradli o penaltu. Tzv. nás rozhodčí zase vyjebal do análu. Ale dalo se to čekat hrálo se na Juventusu.

Reagovat
snuff24

to nebyla penalta

Reagovat
Rip

Ty jsi Juventino, jinak bysto neříkal

Reagovat
Inter Eterno Amore

veď nebola

Reagovat
.13

nejaky link na tu panaltu?

Reagovat
smazaný uživatel

Použili video ?

Reagovat
celeb

strela na branu zablokovana rukou od tela?? Za toto proti nam odpisali (sice v najhorsej lige na rozhodcov) penaltu nespocetne krat - a IMHO opravnene. Nie je to umyselna ruka, ale to vacsina pisknutych - jednoducho smola pra hraca. keby bola pri tele tak to nepisam, takto ...

Smola pre Inter, ze Juventus umne zahral a najblizsie prerusenie hry bolo po vyse 5 min. Uz bolo nerealne ocakavat, ze rozhodca zastavi hru a prijde si pozriet video.

Reagovat
ED91

Tá "strela" by sa bez zblokovania ledva dokotulala brankárovi do rúk, nieto ešte aby z toho bol gól

Reagovat
10

nevymýšlej si tady kraviny, když o tom víš úplný hovno

asistent rozhodčího je u videa a kontroluje všechny situace, potom dává hlavnímu signál do sluchátka, což po tý situaci bylo jasně vidět, nebylo potřeba zastavit hru, když mu to rozhodnutí správně potvrdil

Reagovat
PISTOLERO

Reagovat
smazaný uživatel

Matuidi skvelá posila, Pjanic a Cuadrado dnes tiež veľmi dobre. Škoda ,aspoň jeden sme mali dať

Reagovat
cresposuper

Jeden z najslabsich vykonov, Spallovu reakciu by som si predstavoval inak.

Reagovat
Artaxerxes

Reagovat
smazaný uživatel

Bod, v poho beru.Neda se nic delat, nemuzu rict ani popel.Spokojenost s kazdym hracem na travniku.Jsme nadostrel, zadna panika, dulezite je ze zacina hrat obrana a nuly narustaji.Nemam co bych vytknul, jen snad klid v koncovce.

Reagovat
10

to už je chlapče moc okatý...

Reagovat
smazaný uživatel

Ale ja opravdu nemam co vytknout.Cuadrado vyborny,Pjanic,Matuidi,obrana vyborne.Jen Mario mohl dat nejaky gol.Ale ta jak nas to dnes vyjebalo, tak nam to pomuze jindy.Porad kdyz sleduju konkurenci tak sme nad nema, je otazka casu kdy se to projevi.Dnes, i presing hned po ztrate mice.Ja nemam za co bych je sepsul.

Reagovat
10

Asa? Higuain? Mario kromě zahozených šancí ukázal co? Khedira? Viděl jsem tam spoustu průměrných až podprůměrných výkonů. Pokud to budeme posuzovat na základě toho, jak se nám povedlo eliminovat Inter, tak je to docela smutný, od tohodle týmu prostě čekám mnohem víc, zvlášť doma. Není náhoda, že vypadal nejlíp zrovna Cuadrado, ten totiž vypadá dobře jen v případě, že hraje špatně tým.

Reagovat
M11

Inter se eliminoval hlavne sam.. ono to pro nekoho mozna vypada ze jsme hrali v globale dobre ale neni to pravda.. Inter si vcera rikal o porazku velkym rozdilem.. od 20 minuty uplne rezignovali.. prvni polocas byl z nasi strany katastrofa.. v 50 minute bylo na nasem konte 28 nepresnych nahravek!!!! individualni kvalita byla priserna.. zpracovat mic na prvni dobrou byl pro nektere neresitelny problem.. Higuain.. snaha se mu uprit neda ale to je tak vse.. na jeho podrazdenost z Neapole po kazdem ofsajdu opravdu zvedavy nejsem.. Mario.. mel dat dva goly.. mezihra nulova.. Cuadrado proti nemu na druhe strane vypadal jak Messi.. Khedira.. momentalne nejvetsi drevak z tymu.. nevim co se s nim deje ale divat se na nej je utrpeni.. to uz i Llorente mel rychlejsi praci s micem.. Matuidi je taky drevo ale ten to aspon nahradi svou dynamikou a fyzickym fondem.. Kwadwo.. co k nemu rict.. kluk je v prdeli hlavne v hlave.. vypada jak nervozni skolak.. pomalu vzdy zvoli to nejhorsi reseni.. pochválit muzu tak Pjanice Cuadrada Chielliniho a Benatiu.. to ze obrana ted vypada lip jak utok taky o necem svedci.. ale nejvetsi problem je pro me Allegri.. musíme vyhrat.. hrajeme doma.. a on postavi tak priposranou sestavu.. ta absence zkusit trosku zariskovat a credo hlavne neinkasovat uz mi pije neskutecne krev.. kdyz se clovek podiva na lavicku a vidi co za ofenzivni silu tam necha sedet.. ano Dybala nemá formu.. ale i tak je to hrac ktery takovy zapas musi hrat.. tam at si ho posadi proti Crotone.. ale ne tady kde je kazda kreativni myslenka dulezita.. pak tam 75 minut cumis na to jak nam zoufale chybi nejaky moment prekvapeni nez na to Allegri zareaguje.. Costa mel byt na place misto Maria tak v 50 minute a Khedira dole tak o polocase.. Berna se radsi na hriste ani nepodiva.. ac ma momentalne nejvetsi primocarost z tymu.. kterou u nas jinak prakticky nevidis.. no nasrany jsem neskutecne.. po te jeho slavne pragmaticnosti z Neapole a Pireusu.. jsem aspon vcera cekal ze na ne vletime.. a ono zas nic..

Reagovat
10

už jsem si myslel, že jsem včera koukal na jinej zápas...

Reagovat
DelPiero137

Preco nehral Alex Sandro a Claudio? Ako pises stacilo vystriedat 2-3 hracov a hra by vyzerala uplne inak. Je to obrovske mrhanie potencialom.

Reagovat
Rip

Jinak Handanovič velké dík

Reagovat
cresposuper

A btw, penalta ani nahodou

Reagovat
smazaný uživatel

Doufám, že to půjde takhle dál a vrátí se zpět mezi top týmy, kam patří.

Reagovat
madridcan

Inter otrasny vykon, ale jednoznacna penalta pre nich

Reagovat
10

vůbec ne, tohle už se nepíská

Reagovat
smazaný uživatel

Ne uz, u Juventusu se tohle nikdy nepiska.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Inter Eterno Amore

Reagovat
celeb

ruka od tela, ktora zastavi priamu strelu na branu sa asi fakt nepiska iba proti Juventusu. A teraz teraz tu rozpravku o tom, ze ked je neumyselna tak neplati, prosim.

Reagovat
Yzemi

Reagovat
celeb
Reagovat
Inter Eterno Amore

Reagovat
smazaný uživatel

Tak od toho tam má být video...

Reagovat
Nuno čomes

Perisic se dnes nedostavil. Brozo klasicky výkon proti lepšímu týmu. Ze kraluje proti Siene je nám celkem k ničemu. Opět se potvrdil průměr na becich. Navíc D´ambrosio dnes jako ve všech velkých zápasech tragicky, na zápasy se soupeři z poloviny tabulky Ok.

Handa muž zápasu, pak se mi líbil Borja a pak jeste, ale o trošičku méně, stoperi. Ale cajk. Vecino splaseny, není zvyklý na velké zápasy. V menších zápasech by mohl dostat minuty Karamoh, mohl by na to mít. Ok bod berme vsema deseti, skoda ze ten vršek je tak vyrovnaný a soupeři taky neztrácejí. A za týden rozbit Udine, snad mě kluci potěší, těším se

Forza Inter

Reagovat
olis

vysledok

Reagovat
PISTOLERO

Zlatej bod, ale ta penalta byt mela

Reagovat
cink

tahle sezona je absolutne napinava

Reagovat
smazaný uživatel

Super Inter

Reagovat
Pettirosso

65 - Juventus have drawn nil-nil after 65 Serie A games: the last time in February 2016 against Bologna. Stop. #JuveInter

Reagovat
Artaxerxes

Ach jo, to byla hrozná hra, zlatej bod. Aspoň se uklidní různý Morattiové, co by chtěli mluvit o titulu, a budem se dál soustředit na smysluplnej cíl kvalifikace do LM.

Reagovat
smazaný uživatel

Som zvedavý ako odpovie Neapol.

Reagovat
Inter Eterno Amore

tak už je to jasné kto nás ochraňuje http://vool.cz/O6j4P

Reagovat
Hans82
Reagovat
Inter Eterno Amore

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
Eldarion

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Yzemi

Reagovat
smazaný uživatel

zlaty bod. vcera sme boli slabsim timom. vypli nam kraje a tak to vyzeralo.

Reagovat
Alberto Aquilani

Ďalšie predrbané 2 body. Sorrentino čurák, minulé kolo nechytil ani chrípku a teraz sa hrá na Haška. Začíname hrať hrozne neskoro.

Reagovat
Lech

Bod na Chieve kteremu dal i Inter 5-0 ale je pravda ze Sorrentino zachytal jak pan, byt to Buffon, mel by dostat golden ball. Ale ne, Chievo sice dost trapne branit v 10 lidech 3/4 zapasu, ale ok, ubojovali si to. Zato nas vykon bida. Faraon zpracoval tak 3 mice za zapas, hrozny mantak. Perotti dojde a hned obejde 3 hrace jak nic.

Reagovat
smazaný uživatel

Porovnavas picoviny. Chievo hralo doma, kazdy proti nim, ak budu hrat takto, bude mat u nich problem. Mali sme dat aspon jeden, sance boli. Je to nasa chyba, ze sme nevyhrali. Nehrali sme az tak zle, v druhom polcase dost silny tlak. Mal dat Pellegriniho namiesto Cengiza. Potrebovali sme rozohravku. Centre o nicom

Reagovat
Lech

Reagovat
Largo

Osobne bych tam Pellegriniho dal od zacatku.

Reagovat
Kaká10

Faraon a Strootman, silene od obou..

Reagovat
Filipow

Co Schick?

Reagovat
Lech

Ma dobry pohyb, neceka jen az mu to nekdo posle pred branu (obroti dzekovi), nebyt golmana ktery tecovanou strelu haluzove vybral nohou, rozhodl by. Parkrat sebou zbytecne hodil ve vapne aby udelal jedenactku. Dzeko napr vi kam Kolarov posila mice, tohle musi Patrik taky vychytat, ale pri vetsim vytizeni by mu to tam mohlo zacit padat, sance na to mit bude pokud teda nebude hrat 10 minut za tyden

Reagovat
Pipo123

Catenaccio

Reagovat
olis

krasne krasne, Mertens sa tam "5 minut" pozera na brankara a potom to napali rovno do neho

Reagovat
FuckT

To bolo uzasne, to fakt uznavam. Vykon Callejona bol taktiez opat vynikajuci.

Reagovat
FuckT

Takto to nepojde. Nechcem si ani len predstavit, ze co musia mat v hlave nahradnici v nasom time. Keby ja sedim na lavicke v SSC, tak si seriozne cez polcas dam hot-dog, pospim si, atd. Ved ta ich moralka musi byt na bode mrazu. Si mozu hovorit, ze bez ohladu na to, ako velmi zle zahraju podaktori z nasej 11, tak aj tak to pre nich nic neznamena, jakozto viac ako 15 minut aj tak nedostanu. Takto sa to jednoducho neda, mozno sa myslim, ale proste odohrat celu sezonu s 1 zakladnou 11 ktora navyse ani nema formu, tak to je naozaj tak trochu beznadejne.

Reagovat
Pablos

Schick efektivní teč za patou... škoda, že mu to tam nepadlo

Reagovat
smazaný uživatel

Schick docela dobrý výkon, škoda těch dvou šancí, měl docela smůlu. A Barák s Janktem teď táhnou Udine skoro sami

Reagovat
Pablos

jen dobře

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
cetto

De Paul má stále lepší statistiky. Ale jinak jo, tato trojice Udinese ofensivně táhne

Reagovat
RKBoy

za ten Neapol hrá seriozne v tejto sezone 14-15 hráčov dookola z 3-4 sú používaný len ako náhradníci... s tolkými zápasmi a tým štýlom čo hrajú,je toto absolútne logické,ja nechápem ako to niekto ako Sarri ,manažér na top úrovni nemože vidiet a vediet? a ak áno,prečo to dovolí? ten zvyšok tímu je doslova zbytočný a do počtu..Neapol si momentálne velmi reálne presiera titul len kvoli zadubenosti trénera.

Reagovat
FuckT

Keby aspon neboli unaveni, ale podla mna jednoducho su, nech si Sarri hovori co chce. V zaciatkoch sezony sme davali goly aj po tom ako Mertens alebo Callejon svojim neskutocnym napadanim ziskali loptu na polovici supera, okamzite zalozili protiutok a dali sme gol. Teraz to napadanie uz nie je take intenzivne.

Reagovat
10

bene, ma non Benevento

Reagovat
Vtáky cez tepláky

Neuveriteľné sa stalo skutočnosťou. AC vyhralo a nedostali gól od golmana

Reagovat
Eldarion

A čo je ešte lepšie na ligu majstrov strácame už "len" 14 bodov

Reagovat
cink

Možná za rok za dva bych to videl

Reagovat
Kaka14

Gattuso

Vcera to bolo od neho presne co sa dalo cakat ked este hraval .... hraci mali bojovnost a hrali ako tim a navyse sme sa vratili k dvom stoperom... co sa odrazilo najma na vykone Abateho a Bonaventury ale aj ostatnych

Forza MIlan

Reagovat
Eldarion

+ druhý gól padol po tom ako zmenil počas zápasu zo 4-3-3 na 4-4-2 Gennaro Ancelotti who?

Reagovat
Kaka14

presne aj striedania mu vysli ... inac ja v Ancelottiho neverim .... ten skonci podla mna u repre, alebo v Juventuse

a este dnes sa k tomu pridal aj priatelny los v EL... este mame o co hrat

Reagovat
10

tipy na los? já ten gif na fb Juve 4x za sebou zastavil na Man City, takže je to asi jasný

Reagovat
10

slepice beru

Reagovat
stuff

Reagovat
olis

netreba ich ani podcenit, podla mna maju svoju silu, ale samozrejme ste favorit z mojho pohladu

Reagovat
Pettirosso

mají sílu, což nám konec konců ukázali v létě.. Bohužel mají skvělý tým.

Reagovat
10

za poslední 2-3 sezony jsou pro mě herně asi nejlepší tým v Anglii, takže je určitě nepodceňuju...myslím si ale, že nám jejich fotbal bude sedět

Reagovat
Airus

s naším proměňováním šancí to bude boj

Reagovat
smazaný uživatel

Jsou velice dobří, běhavi, bojovní. Real v prvnim zapase nedal šance a v druhem neběhal a myslel si, že se to tam nějak samo ukope...Takže proto tam dostal takovy zaslouženy fiasko.

Ale je to dobrej duel, nejzajimavější + duel Sevilla - United.

Reagovat
El-Pistolero-68

Co je tak zajimaveho na Seville, ktere se letos az tak nedari, a ManU, kde Mou zase postavi autobus?

Reagovat
smazaný uživatel

Sevilla je poharove muzstvo a jsem zvedavej jjak se s tim ten idiot Jose popere.

Pro mě je to zajmavy.

Reagovat
Furia Ceca

Ty jsem chtěl po ManU za všech nejvíc.

Reagovat
mato Kreator

viac som si prial pool ale hadam sliepky dame

Reagovat
Alberto Aquilani

Ty vole, jak nás neťahali a zostával tam aj Real s Bayernom, úplne som to videl ako jedného z nich dostaneme. Chcel som Porto. Šachtar bene, ma non benissimo.

Reagovat
10

Na východě vám to vyloženě jde...myslím že to bude dost o přístupu, což vidím jako problém, protože pochybuju, že k tomu bude Roma přistupovat s pokorou jako outsider, což spíš v tom dvojzápase bude. Na to dojela třeba Neapol...

Reagovat
olis

ked proti nim zahraju ako my doma tak to pojde, oni su silny hlavne prvy polcas, a v druhom to uz nie je take super, treba im dat jeden gol a potom sa zoseru, ale urcite to je neprijemny super, s trochou stastia mozu dat oni ako prvy gol a potom by to mohol byt vacsi problem

Reagovat
Alberto Aquilani

Tak sú technický a doma silný, ale Neapol ich dala doma hladko, navyše, nebudu tam mať teraz na Ukrajine oni nejakú prestávku? Mohli by byť nevykopaný

Reagovat
10

Už začala, ten první zápas u nich odehrajou 3 dny po prvním ligovým po přestávce...těžko říct, jestli to bude zase taková výhoda, teoreticky možná ano, ale je potřeba taky brát do úvahy únavu na straně AS. Snad je dáte, ale pro mě osobně je to jeden z nejhorších soupeřů. Po Realu a Bayernu nejhorší varianta z těch možných.

Reagovat
smazaný uživatel

je to holt na nás, pomstít se za Neapol

Reagovat
Pipo123

Lipsko - Neapol, parádna dvojica

Reagovat
olis

Reagovat
Furia Ceca

Reagovat
olis

nahovno, tam Sarri urcite zas neposetri

Reagovat
Pipo123

Ježiš dostali sme rumunov, nuda....

Reagovat
olis

Lazio, AC by to podla mna mali dat, Atalanta ked sa hecne a Borussia bude stale v takych srackach ako su momentalne tak tiez maju sancu, pri Neapole je to podla mna otazne, vela bude zalezat ci tam budeme setrit alebo nie, ja osobne by som preferoval setrenie hracov, ak vieme uhrat postup aj s nimi tak potesi, ak nie tak nevadi

Reagovat
Eldarion

No pri AC šťastie, že to je až vo Februári ale ktovie forma môže byť ešte horšie ako teraz ktovie dúfam, že nie. Neapol by som sa nečudoval keby to vypustil Sarri na úkor Scudetta, šírku kádra a oni EL vyhrať nepotrebujú keďže do LM sa dostanú z ligy.

Reagovat
DelPiero137

Trocha nafigu ze vyhrajes skupinu EL a dostanes BVB.

Reagovat
ED91

presne

Reagovat
Vtáky cez tepláky

dakde je chyba,

Reagovat
smazaný uživatel

To se stále ještě používá Figo jako ekvivalent slova pica? Já myslel, že se to drželo jen dva roky po jeho přestupu z Barcy do Realu?!

Reagovat
Vtáky cez tepláky

Atalanta dostala Borusiu, i keď nemajú formu, ktorá však na budúci rok môže prísť, stále to je ale jeden z najhorších tímov aktuálne v EL :(

Reagovat
mato Kreator
Reagovat
10

nejen fans Juve, to bude pecka

Reagovat
olis

nevies nahodou kedy bude na HBO GO Gomorra nova seria? uz sa to da konecne kupit aj samostatne, tak hovorim ze vyskusam, a zatial su tam len dve serie

Reagovat
10

to nevím, ale jsou ke stažení full hd ripy včetně českých titulků, minulej víkend jsem koukal asi na 6 dílů v řadě

Reagovat
Yanek

Drží si to standard?

Reagovat
10

podle mě to je lepší než dvojka, z který jsem byl nakonec trošku rozpačitej...

Reagovat
Yanek

::thumbsup: Já taky.

Reagovat
DelPiero137

Viem ze ste to tu uz raz riesili, jak moc kopiruje skutocny svet v Neapole? Nechce sa mi verit ze je to tam ako v Chicagu 60 rokov Policia ich vobec neriesi.

Uplne idealny serial aj pre nasich expertov aby si taketo vybavovali ucty. Skocis na skuter a vystrielas krcmu.

Reagovat
10

to nedokážu posoudit, teď už to podle všeho není tak divoký, ale pár let dozadu (Saviano vydal Gomorru v roce 2006) ta realita asi moc jiná nebyla...teď šla a jde Neapol rapidně nahoru, to mi říkalo už hodně lidí, co jí znají třeba 30 let

Reagovat
DelPiero137

V 2006 podobna divocina ako v serialy? fakt huste

Reagovat
mato Kreator

Kup si ju serial neopisal co sa dialo a ani sa to moc neda v 2006 ak si dobre pamatam vrcholila posledna velka "fajda" medzi dilaurom a spanielmi a to bola mega divocina vela fanuskov ocakavalo ze otom bude serial ale neni ..

Reagovat
olis

ja som sa na to pytal miestnych a vraj je to v serialy az moc akcne a krvave...

ale stale tam funguje napriklad take ze ked parkujes niekde v meste tak okrem listku z automatu musis zaplatit aj chlapikovi ktory tam stoji cely den, inak si najdes doskrabane auto a podobne, rovnako to funguje napriklad aj v Palerme, takze asi na celom juhu

Reagovat
olis

aha, tak to aby som sa na to pozrel asi tak tri tyzdne dozadu ked som to hladal tak som nic poriadne nemohol najst

Reagovat
jany kozak

mozem link pls?

Reagovat
10

je to různě na torrentech, na uložto, webshare...

+ https://www.reddit.com/r/Gomorrah/ tady vždycky v těch diskusích k jednotlivým epizodám najdeš link

Reagovat
jany kozak

dakujem ja sa v tychto filmoch/serialoch na stiahnutie moc neviem neorientovat tak som vzdy radsej ked mam priamy link

Reagovat
Pipo123

Celé VAR môže ísť do piče, absolútne nezmyselná vec kedy sa píska len to čo príde rozhodcom vhod. Stálo nás to body proti Fiorentine a dnes znova, namiesto 1:0 to bolo 0:0 a červená pre Cira. Tragédia od rozhodcov...

Reagovat
Pipo123
Reagovat
mato Kreator

Ojebal vas ale ma svoje miesto

Reagovat
Pipo123

Neviem, skôr efekt VARU bude taký že fanúšikovia na ten futbal začnú srať, pretože doteraz sa pískalo na hovno, už pár rokov a nejak sa verilo že VAR to vyrieši, lenže práve naopak jasné situácie sa nepískajú. Serie A si každý rok kope svoj hrob, to video funguje aj v iných ligách a toľko problémov ako v SA nespôsobuje.

Reagovat
lnterista

jakej to je rozdil mezi rukou na Juve?

Reagovat
Yzemi

přečti si pravidla

Reagovat
Alberto Aquilani

ja som si myslel, že podľa tých reakcií sa Falque zahral na brankára a musel chytiť loptu trebars na bránkovej čiare.Kristova noho, veď to doňho napálil z pol metra a ani to nebola šanca. Nie je ruka ako ruka, že jo. Pískať sa to trebars aj mohlo, ale robiť tu z toho takú paniku?

Reagovat
Pipo123

Pockat a toto nie je jasna penalta? Ako ja neviem ako znejú pravidla ale toto mi pride tutovka, to ze mal ruku na meter od tela je chyba Cira ? Nepoviem keby ju mal kusok od tela, toto mi pride viac penalta nez ta Manolasova v derby

Reagovat
Alberto Aquilani

príde mi to rozhodne ako "menej penalta" ako napríklad Benatiova ruka proti Interu. Tam sa jednalo o čistý priestrel popod nohy a zastavenie až rukou strely, ktorá by šla do brány. Keď to dokázal 10 obhájiť ako "toto sa už dnes nepíska" tak by tá Falqueho nastrelená ruka byť penalta nemala.

Reagovat
Pipo123

Ten istý rozhodca odpískal ruku v minulej sezone za toto, tiez to nebola jasna situacia. Mna ake sere ina vec, ze ani proti Fiore ci dnes si to video ani nepozrel, ale hlavičku Cira si pozrel. Daj si video ku koncu https://youtu.be/aFLo654aYco

Reagovat
Vtáky cez tepláky

A nemajú oni samostatného rozhodcu na VARe, ktorý dáva hlavnému info o situáciách? Na čo by si to hlavný mal neustále pozerať. To by zápas trval dva dni.

Reagovat
10

je tam vždycky ještě jeden hlavní u videa, ten dává signál do sluchátka...

Reagovat
Vtáky cez tepláky

Tak potom nerozumiem tým emóciám, že prečo sa nejde na to pozrieť hlavný..

Reagovat
10

někdy ten "silent check" úplně nezafunguje, rozhodně už jsem viděl situace, který kvůli tomu byly rozhodnutý špatně...třeba AS s Interem a faul Škriniara

Reagovat
Lech

Nikdo normalni nemuze rict sudimu at da Immob. cervenou za takove nic. Tidle lidi jsou jeste vetsi zlo jak korupce kdyz delaji rozhodnuti ktere poskodi pomalu v kazdem kole nejaky klub

Reagovat
olis

ja mam pocit ze oni robia experimenty v priamom prenose alebo su totalny motaci, najhorsi scenar by bol ze tam tie uplatky naozaj funguju...

jeden zapas sa vobec nepiskaju ofsajfdy a vzdy sa pocka na dohratie akcie(tak je to spravne podla mna), druhy zapas sa piska ofsajd ako sa im zachce, potom jeden zapas pozrie video pri kazdom trocha spornom momente a v druhom nepozrie ani keby ho tam mali obesit a do sluchadla mu ani nepride ziadna info ze zle rozhodol alebo mozno aj pride ale ma to u riti, musi to fungovat jednotne a bezchybne, ja som sa tesil ze konecne sa uz nebude treba nervovat kvoli tomuto ale potom ked urobia blbost aj cez VAR tak to cloveka nasere este viac...

Reagovat
10

Reagovat
Nuno čomes

Ono to bude asi i rozhodčím. Jestli to nemají ujasněné přesně v které momenty posoudit VARem, tak ti sebevědomější to využívat nebudou a ti méně sebevědomí nebo méně zkušenější se na to budou dívat 5x za zápas. Je to hodně o lidech určitě.

Reagovat
Lech

Reagovat
10

To jsou oboje ukázkový situace, kdy se penalta nepíská.

Reagovat
10

Nejen já, že nešlo o penaltu potvrdili i moviolisti a Interisti...

Dřív měl hráč při skluzu zodpovědnost za svojí ruku, třeba když šel míč za něj a trefil mu ruku, kterou měl za tělem a padal na zem, tak se to pískalo...ty poslední pravidla tohle upravily, nejde o úmyslnou ruku. Tohle jsem třeba taky ještě na začátku sezony nevěděl.

Reagovat
Alberto Aquilani

dík

Reagovat
Vtáky cez tepláky

good point, to som nevedel ani ja, ale dáva to logiku.

Reagovat
Nuno čomes

Všichni dobře víme, že s rukama u těla se prostě neběhá nebo se tak nepohybuješ. On tu ruku takhle nedal schválně, stejně jako Benatia v derby, kdy ji měl přirozeně pod sebou když jdeš do skluzu. Takovéhle ruce budou vždy velmi diskutabilní, někdo je vidí jako jasné a někdo zase ne. Netřeba z toho dělat drama. Ale pravda je, že za podobné ruky se pár penalt už písklo.

Reagovat
ED91

Reagovat
cresposuper

Pipo, Pipo, skus byt trosku objektivny...za toto penalta nemoze byt, naopak Immobile je idiot.

Reagovat
Pipo123

Ved takych penalt bolo milion, potom Aka ruka sa ma piskat? Ved sa pískajú ruky kedy to hraca trafí do ramena, tak toto jasne, to ze ho nastrelil moze byt uplne jedno no nie?

Reagovat
cresposuper

Ved tak si precitaj tie pravidla Hlavne je dolezite, ci ho nastreli z malej vzdialenosti (unexpected ball) a ci je to pohyb ruky proti lopte.

Reagovat
10

Pipo, ty si právě ukázal, že neznáš ani ty úplně základní pravdila...

Reagovat
Pipo123

Tak kedy sa nieco zmenilo? Ved sa v minulosti pískali tak absurdne ruky, len Lichti ked hral este u nas mal takych rúk ale 5 v kazdom derby. Tie pravidla nedodržiava rozhodca, pretoze raz rovnaku situaciu odpíska a raz zase nie. Nech je jeden meter co sa uplatňuje s nie aby sa pískali rovnake situácie inak

Reagovat
cresposuper

Tak sa stazuj, ked to rozhodca poserie, ale nie teraz, ked to posudil spravne.

Reagovat
Pipo123

Tu ide o nieco ine, uplne ine, ze taketo ruky v 80% prípadoch pískajú, ja sa necudujem ze je v tom bordel, Ved to je holubnik.

Reagovat
10

ale nepískají

Reagovat
Pipo123

No já mám pocit že sa pískajú aj iné situácie, ale tu ide o viac vecí, pozri napr na simuláciu Matriho proti nám, rozhodca si ani nepozrel video a fúkol penaltu, za faul na Parola v zápase proti Fiore sa nič nepískalo a znova si nepozrel video, ale faul Caiceda to už si pozrel, rovnako v zápase na Dorii kde na oboch stranách mali byť penalty nepozrel si rozhodca ani jednu situáciu. V posledných zápasoch Lazio môže cítiť krivdu pretože tých situácii pribúda a čo ma sere je že rozhodca často ani neprejaví snahu si pozrieť video, ale o pár min neskôr si ho na druhej strane pozrie. Myslel som že VAR má pomôcť proti simulaciam atd, no keď si rozhodca pozrie video tak odpíska aj najmenší kontakt. Ale v princípe ma štve to že si rozhodca pozrie len to čo chce, takže ten VAR nemá význam, pretože stále dokážu ovplyvniť hru tak ako sa im zachce a sry, ale to čo predvádzajú rozhodcovia v Serii A je proste komédia a vôbec sa nečudujem že Serie A je tam kde je a stále má nálepku korupčnej ligy, VAR malo byť riešenie, namiesto toho po pol roku si robí rozhodca stále rovnakú show ako v minulosti.

Reagovat
Lech

Reagovat
10

Na to jsem ale nereagoval, bavím se tady o tý ruce. Ty poslední situace, při kterých si tady hystericky vykřikoval a snažil se vyvolat nějakej skandál, mi přišly úplně normální a správně odpískaný, třeba ten faul Caiceda. To, co nahoře píše Olis, jsem psal několikrát, taky si mě zatím VAR nezískal. Resp. je to pořád v rukách lidí, takže tam prostě chyby budou i dál, to je realita.

Reagovat
Votas

tak ono chyby odstranit úplně nejde, teď jde jenom o to, jestli jich je aspoň míň.

Reagovat
Pipo123

Toto je zaujímavé, ak tam niečo také zaznelo tak Rizzoli sa pýtal správne prečo si nepozrel aj predchádzajúce situácie http://www.football-italia.net/114211/rizzoli-%E2%80%98use-var%E2%80%99

Reagovat
Pipo123

A ešte jedna vec, napr ma napadla penalta po ruke v zápase Juve - AC kedy Dybala v nadstavenom čase premenil penaltu, bola to minulá sezóna myslím? Vtedy sa v celom taliansku riešilo či sa malo pískať alebo nie a stejne sa xxx ludí nedohodlo ako to malo byť. Aký je rozdiel napr v tej ruke a v ruke Falqueho ? Sry já fakt nepoznám tie pravidlá

Reagovat
Vtáky cez tepláky

Pipo Pipko, tomu sa hovorí, ľudský faktor, ľudský faktor.

Reagovat
10

zrovna tohle pravidlo (neočekávaný míč, vzdálenost ruky a míče, pohyb ruky proti míči...), je starý tak 5 let, možná víc

Reagovat
Alberto Aquilani

to je neskutočné, ja som ti sem chcel včera dať to video (čo dám dole), že vkuse spomínaš tie Lichtsteinerove ruky, a ty sem dneska naklušeš s tým istým Ak nevidíš rozdiel medzi rukou Falqueho a týmito (predovšetkým tá druhá ruka), tak ten problém je, ale v tebe

https://www.youtube.com/watch?v=GztL21aSBpo&t=60s čas 54. sekunda

Reagovat
10

hlavně to je 7 let, od tý doby se tohle pravidlo dost posunulo

Reagovat
Pipo123

Ale ty si zase vybral jednu ruku, veď Lichti tam mal ruky kedy bol center na kraji a trafilo ho to, vtedy sa to teda pískalo? Ako já neviem ale keď pozeráš zápasy tak sa pískajú ruky čo lopta pristála na ramene hráča. Neviem ako znie výklad pravidiel, no vždy som bol v tom že toto je jasná ruka, ešte ak zoberiem v potaz že sa tie ruky veľmi často pískajú.

Reagovat
smazaný uživatel

Ruce do ramena se pískat nesmí. Jako tahle situace to je ruka od těla, změní dráhu míče, normálně jasná penalta. Jenže tady mu Immobile ten míč nohou na tu ruku skoro posadil. A kdo zná tu vaší dvojku Immobile Španěl, kteří hrají taktikou dojít si pro penaltu nic jiného ani neznají, tak to pak neodpíská no. Nehraj si na beránka. Viděl jsem Lazio s AC, třikrát, čtyřikrát jasná simulace penalty, pak už ta penalta přišla a byla jasná, ale kdyby tomu vašemu duu za ty simulace dávali žluté karty, což už je taky v pravidlech, tak by museli hrát úplně jinak. Červená pro Immobileho nevěřím, že omyl, je to hajzl.

Reagovat
Lech

urcite moze, a Ciro byt idot muze, ale Burdisso mu tu hlavu daval jeste predtim naproti a nic dramatickyho nezdelal na cervenou kartu kdyby nepiskl penaltu, ok, ale nemel davat ani cervenou. A nebo oboje. Jinak lazio vcera zarizl a tvrdit ze ne, je abusrdni

Reagovat
cresposuper

Ja by som dal zltu, ale je to blb..a penalta nemala byt, ved to donho nastrelil z metra.

Reagovat
Lech

Ok, ale on dal cervenou = ojebal Lazio

Reagovat
Kixi Syhimour

Jasná penalta

Reagovat
Pipo123

"Burdisso stesso ha detto all’arbitro che non è stato toccato ma lui ha risposto ‘No decido io’. Saremo più forti del destino"

Burdisso klobúl dolu ze mu to povedal, no reakcia rozhodcu vystihuje priebeh celeho zapasu

Reagovat
Nuno čomes

Neumím italsky. Hodily by se nějaké základní fráze, naučíš mě?

Reagovat
smazaný uživatel

Burdisso rozhodcovi povedal že sa ho Immobile nedotkol ale rozhodca mu odfrkol že rozhoduje on.

Reagovat
cresposuper

Burdisso teraz povedal, ze nic take nehovoril

Reagovat
smazaný uživatel

Tak nech sa Burdisso rozhodne!!!

Reagovat
Vtáky cez tepláky

Podľa posledných z carriero delo sport Burdisso vravel, že mal na večeru aglio olio peperoncino

Reagovat
Inter Eterno Amore

Reagovat
Eldarion

Lol tak pred spaním, že pozriem koľko to Lazio vyhralo a či má Immobile stále formu a po highlightov wtf

Reagovat
smazaný uživatel

YUTO NAGATOMO! hrdina Interu

Reagovat
Votas

...v suchým triku...a s hnědejma spoďárama

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Kovačić na cestě do Juventusu?

Juventus začíná hledat posily pro nadcházející sezónu a jednu si údajně vyhlédl v Madridu. Do hledáčku "Staré dámy" se dostal Mateo Kovačić, jenž letos za Real Madrid prakticky nenastupuje. (football-italia.net)

A kdy konečně už začneme řešit problém s tím, že dlouhé roky se spoléháme na to, že máme na krajích obrany po jednom celkem slušném hráči, který ovšem nemůže hrát za sezónu 40+ zápasů na nejvyšší úrovni, aniž by měl problémy s formou? Nalevo jsme utavili a demotivovali Alexe Sandra, kterému dělá backup záložník, který po sezóně odejde. Napravo hraje nejvíc Lichtsteiner, kterého sice stavíme, ale na druhou stranu ho nenapíšeme na soupisku pro LM, čímž mu dáváme najevo, že s ním nepočítáme, ale přece nám je na "černou práci" dobrý. Navíc po sezóně taky končí. A napravo nám zbyde hráč, De Sciglio, který na formát klubu Juventusu je ideální na velice dobý backup, ale na pevné místo v základu dost dobře nemá. A takhle to funguje roky. Dobrý 5 let řešíme blbosti, ale krajními obránci (wing beky) se nezabýváme, ono se to nějak poskládá. A spoléhavt se na to, že v létě přijde Spinazzola, který si taky bude na tu nejvyšší úroveň zvykat, tak to potěš koště. Hlavně že budeme řešit, zda přivedeme zadarmo Emreho Cana nebo že bychom třeba snad mohli získat nehrajícího Kovačiće.

Reagovat
DelPiero137

Aj ked dufam ze Kova by nam do kreativity mohol pomoct. Miralem v tej trojclennej zalohe isiel tiez dost hore.

Nechapem ze sa k Litchimu takto spravame, stale je nas najlepsi bek (mozno na oboch stranach). Stavat to na Kwadwovi proti najlepsim superom je rovnako nezmyselne.

Co sa cudujeme, o koncepcii u nas nemoze byt rec. Kupujeme kridelnikovat ako blazni lebo sa Pjaca zranil. Aby Berna cakal pol sezony na sancu nieco ukazat na ukor krovaka!!!

Reagovat
Lech

Lazio fans were furious with the referee that send off Ciro Immobile against Torino on Monday, so they found a cafe he owns on TripAdvisor and downvoted it to one star

Reagovat
smazaný uživatel

200. pro Serii A a fantacalcio

vysledky 16.fora jsou na foru.

Reagovat
Inter Eterno Amore

Milánske derby 27. decembra to berem Škoda, že 30. máme Lazio

Reagovat
olis

ADL povedal v januari pride Inglese a skusi Vrsu

no pochybujem ze Inglese nas nejak zachrani

Vrsa ak sa mu nevratia zranenia a rozohra sa bola by to skvela posila ale pochybujem ze ho Atletico pusti, resp. ze za neho dame pozadovanych 20 - 25... takze ocakavam nejakeho no name hraca co nemusi byt nutne zle ak by sa nam podaril podobne stastny vyber ako pri Ghoulamovi a Hysajovi

kridlo by samozrejme potesilo tiez ale pochybujem ze by prisiel niekto kto by dostal viac "priestoru" ako Ounas a Giak takze zbytocne riesit, ale hlavne nech to nie je coraz viac spominany Berardi

Reagovat
Vtáky cez tepláky

Však jasné, na čo mať dvoch talianov v zostave, Insigne stačí

A Vrsaljko

Reagovat
smazaný uživatel

Ingleseho zničíte stejně jako Pavolettiho, stejně pořád bude hrát trpasličí trio.

Reagovat
Airus

Tak a máme to tu. Veškeré změny loga na značku vedly k tomuto obrovskému milníku! Klíčenky, potahy na autosedačky a trička... bravo!!!

http://www.thedrum.com/news/2017/12/14/juventus-introduces-licensed-products-asia-and-australia-part-global-expansion

https://www.youtube.com/watch?v=TAryFIuRxmQ

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele