16. kolo
10.12.2017 15:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Fiorentina vyválčila v Neapoli bod

Neapol nakonec doma i přes velké úsilí uhrála s Fiorentinou jen bod. Hostující celek navíc dokázal ubránit ofenzivní esa Partenopei, takže se diváci pod Vesuvem branky nedočkali. Neapol tak zůstává na druhém místě.

Jeden ze dvou velkých šlágrů kola se odehrál na stadionu San Paolo, kde domácí ekipa hodně chtěla nechat zapomenout na nedávné nezdary a opět se ujmout kormidla s plnou silou. Druhé místo Neapoli nestačilo a trenér Sarri doufal, že mu k vítězství pomohou Koulibaly, Hysaj, Hamšík, Rui, Allan, Zieliński, Mertens nebo Callejón.

Fiorentina nehraje úplně nejlépe a její forma se často hodně střídá. V současné chvíli se celý projekt trenéra Pioliho ocitá v hodně špatné kondici a fanoušci jen marně vzpomínají na dřívější slavné chvíle. Viola mohla v podstatě jen překvapit, o což se pokoušeli Sportiello, Pezzella, Badelj, Benassi, Simeone nebo Chiesa.

V prvních minutách si balon často bral polský ofenzivní záložník Piotr Zieliński, který si s míčem hodně rozumí a dnes měl být jedním z hlavních opěrných bodů Neapole. Jeho nasazení v kombinaci s kvalitou Marka Hamšíka dělalo v počátku Fiorentině problémy a jen pozorná obrana Violy uchovávala šance hostí naživu.

Jordan Veretout nebyl příliš úspěšný a jeho pas prolétl pokutovým územím Neapole, ale přesto Fiorentina poprvé velmi vážně zahrozila. Do šance se dostal mladý útočník Giovanni Simeone, který dokonce zakončil do prázdné brány, jenže i on tušil, že mu bude odpískán ofsajd. Skóre zůstalo bez branek, ale hosté ukázali, že směrem dopředu se rozhodně nebojí.

Mimo jiné se ale Fiorentina dokázala také spolehlivě bránit, což Neapol dost nelibě nesla. Fiorentina se spoléhala především na rychlé brejky, takže si domácí hráči museli neustále dávat pozor na zadní vrátka. Zajímavý pas za obranu tečoval Dries Mertens jen do rukavic brankáře Sportiella, na opačné straně pak Giovanni Simeone po rychlé akci pálil téměř sám před bránou jen do brankáře Reiny.

Ten mnoho práce neměl, ale pozor si musel dávat pořád. Také po změně stran, když se do šance zvolna probíjel opět Giovanni Simeone. O poznání nebezpečnější situace nastala před bránou Sportiellovou, neboť Allan poslal krásnou nahrávku na Piotra Zielińskiho. Mladý Polák se ocitl téměř sám na hraně vápna, ale jeho střela na zadní tyč nakonec zamířila těsně nad bránu!

Prakticky totožná akce se Neapoli povedla o pár minut později a opět byl finálním článkem jejího útoku Zieliński. Ten si však dnes neobul správné kopačky a také tuto šanci nastřelil jen do míst, kam brankář Sportiello v pohodě dosáhl. S další zajímavou akcí se ozval slovenský špílmachr Marek Hamšík, který pálil z hranice vápna jen těsně vedle tyče! Tohle už byla o poznání nebezpečnější střela.

Fiorentině se ve druhé půli moc nedařilo a především jí nešlo udržet balon pod náporem napadání ze strany domácích. Dvacet minut před koncem za to byli hosté málem potrestáni, když se za obranu dostal i s míčem Dries Mertens a z úhlu pálil. Brankář Marco Sportiello ale držel své spoluhráče nad vodou dalším parádním zákrokem.

Postupem času se Neapol stále více snažila nasměrovat své šance do sítě Fialek, ale obránci hostí si dávali pozor na chyby. Z velké části ale mohou za konečný bod poděkovat hlavně svému brankáři, který likvidoval jednu šanci domácích Partenopei za druhou.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Na tu LM se vysrali nebo na to fakt neměli?

Reagovat
Noustress

x2

Reagovat
MaraCe_Napolitan

Hoci situacia nie je ruzova dnes sa z toho musime oklepat a Fiorentinu porazit ! Avanti Napli ! 3-1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele