Premier League - souhrn 36. kola

28.04.2018, 15:33, aktualizováno 30.04.2018, 22:57
Komentáře a souhrny
Tottenham v pondělní dohrávce přehrál ve Wembley Watford a v tabulce Premier League si pojistil čtvrté místo. Tři zápasy před koncem má před Chelsea pohodlný pětibodový náskok. Hosté prodloužili sérii bez vítězství, která trvá už šest utkání...

Tottenham Hotspur - Watford FC 2:0

30.04.2018 21:00

Góly: 16. Dele Alli, 48. Harry Kane

Tottenham si po skalpu Watfordu pojistil čtvrté místo a zase se přiblížil kvalifikaci do Ligy mistrů. Hosté prodloužili čekání na výhru na sedm zápasů. Domácí svého soupeře nepřehráli, ale díky trefám Alliho a Kanea uzmuli tři body.

Kohoutům nevyšlo poslední utkání, v němž v semifinále FA Cupu podlehli Manchesteru United. Přesto se manažer Mauricio Pochettino odhodlal pouze k jedné očekávané změně, když brankáře Vorma nahradil francouzský reprezentant Lloris. Lodivod Sršňů Javi Gracia zamíchal sestavou v ofenzivní části rozestavení. Odpočinku na lavičce se dočkal útočník Deeney, za něhož zaskočil Gray. Šanci ukázat se dostali taktéž Richarlison a Femenía.

Svůj sezónní střelecký účet chtěl rozšířit domácí kanonýr Harry Kane, jehož slabou střelu ze čtvrté minuty v pohodě lapil Karnezis. Úvod zápasu patřil podle očekávání Spurs, kteří však z převahy dokázali vytěžit pouze nepřesnou hlavičku Diera. Hornets se v průběhu zvedli, v 15. minutě však schytali tvrdý direkt. Karnezis neudržel centr Trippiera, vypadnutý míč přistrčil Eriksen Allimu, který střelou do odkryté svatyně otevřel skóre.

Následující hluchou pasáž přerušila chyba v rozehrávce od Diera, kterou zachytil Capoué, ale po jeho přihrávce vychytal Graye Lloris. Do další příležitosti, která zaváněla vyrovnáním, se ve 36. minutě dostal Doucouré, avšak po krkolomném postupu pálil pouze do gólmana Tottenhamu. Tři minuty před přestávkou unikl po křídle Richarlison, Lloris však opět znamenitě zasáhl. Přes řadu šancí Watfordu dopadla první půle lépe pro Kohouty.

Pochettino dal v kabině svým hráčům pravděpodobně co proto, a podle toho vypadal vstup domácích do druhého poločasu. Při přihrávce Sona se ještě Kane netrefil do pumlíče, záhy však nasměroval další pas od Trippiera neomylně mezi tři tyče Karnezise - 2:0. Tato branka utlumila Hornets a následující minuty dlouho nepřinášely příležitosti. Až v 67. minutě si na přímý kop naskočil Vertonghen a hlavičkou rozezvučel tyč.

Nelze rozhodně říct, že by hosté byli neškodní. K čemu jim však bylo kvantum šancí, když s nimi nedokázali adekvátně naložit. V 70. minutě sklepl Holebasův centr Deeney na Richarlisona, který z pěti metrů nepochopitelně přestřelil. Svoji druhou branku přidal Kane šestnáct minut před koncem, ale asistent rozhodčího správně zamával ofsajd a gól neplatil. V závěru ještě toužil po třetí brance Tottenhamu střídající Sissoko, ale pálil pouze nad břevno.

Více informací k zápasu

Manchester United - Arsenal FC 2:1

29.04.2018 17:30

Góly: 16. Paul Pogba, 90+1. Marouane Fellaini - 51. Henrich Mchitarjan

Černá šňůra Arsenalu na hřištích soupeřů nebere konce. Kanonýři s Manchesterem United prohráli už šestý venkovní zápas Premier League za sebou a jsou v tomto ohledu vůbec nejhorší ze všech anglických ligových soutěží. Na úvodní gól Pogby ještě dokázal zareagovat uzdravivší Henrik Mchitarjan, avšak v první minutě nastavení rozhodl o výhře United přesnou hlavičkou střídající Marouane Fellaini.

Díky výhře 2:1 si již United definitivně zajistili umístění do čtvrtého místa, a tedy účast v příštím ročníku Ligy mistrů. To Arsenal zůstává šestý, tři body před dotírajícím Burnley, byť se zápasem k dobru. Po této porážce však tým Arséna Wengera přišel o poslední naději na předskočení týmů před sebou a skončí tak v tabulce podruhé v řadě za úhlavním rivalem z Tottenhamu.

Základní sestava Arsenalu podle očekávání doznala početných změn oproti prioritnímu semifinále Evropské ligy s Atléticem Madrid, a tak dostali šanci nastoupit i nezkušení mladíčci jako Nelson či debutující stoper Konstantinos Mavropanos. Ještě před úvodním hvizdem se Arséne Wenger dočkal vřelého přijetí od samotného Sira Alexe Fergusona u příležitosti blížícího konce na lavičce Arsenalu po takřka dvaadvaceti letech.

Do utkání ovšem United vstoupili nekompromisně. Již po čtvrthodině hry měl gól na hlavě Alexis Sánchez, jehož pokus sice vytěsnil na tyč Héctor Bellerín, ale míč se odrazil k Paulu Pogbovi, pro nějž už nebyl problém napálit jej zblízka do sítě. Hosté ovšem navzdory poslepované sestavě byli favoritovi vyrovnaným soupeřem a obzvláště Ainsley Maitland-Niles ve středu pole i ve dvaceti letech působil jako zkušený harcovník. Právě po jeho patičce nebezpečně pálil bývalý hráč United Henrik Mchitarjan, avšak těsně minul.

Šest minut po změně stran se už ale arménský reprezentant nemýlil. Jeho přízemní rána mezi nohami stínujícího Lindelofa skončila přesně u tyče a ani David de Gea již situaci nestihl zachránit. S blížícím se závěrem utkání ovšem domácí začali utahovat šrouby a střídající Rashford se dokonce prosadil z dorážky po Fellainiho hlavičce do tyče, jenže mu radost zhatil odmávaný ofsajd. Nedlouho poté ale Marouane Fellaini znovu předvedl svou dominanci ve vzdušném prostoru a výtečně usměrnil Youngův pas na zadní tyč, kam se David Ospina natahoval marně.

Více informací k zápasu

West Ham United - Manchester City 1:4

29.04.2018 15:15

Góly: 42. Aaron Cresswell - 13. Leroy Sané, 27. Pablo Zabaleta (vl.), 53. Gabriel Jesus, 64. Fernandinho

Titul v kapse, to se na vavřínech usíná hodně snadno. Šampaňské a tak... jenže nikoli v případě Manchesteru City, který pořád připomíná neporazitelný stroj. Tedy, připomíná... on jím jednoduše je. Dnes na to doplatil nebohý West Ham, který dokázal držet míč jen čtvrtinu času a navíc čtyřikrát inkasoval. Na rozdíl od Citizens tak v závěru sezóny ještě bude muset zabrat - to aby se vůbec zachránil.

Tým Pepa Guardioly už jen slaví zisk trofeje, i když po svém, na hřišti, dalšími a dalšími fotbalovými koncerty. Jeho vidinou jsou teď rekordy Premier League, z nichž ty nejlákavější jsou už vyloženě na dosah. K překonání bodovému rekordu Chelsea (95) jim stačí jediné vítězství, totéž platí i o maximu téhož celku v počtu výher (30). No a na střelecký rekord, opět Blues (103), musí ve zbylých třech kolech dvakrát skórovat.

To by vzhledem k formě Manchesteru City měla být naprostá formalitka. Proti West Hamu nebylo o čem už po sedmadvaceti minutách zápasu, což je pro Guardiolovu bandu takový průměr. Už po 12 minutách se za vápnem napřáhl Leroy Sané a díky Evrově teči překonal bezmocného Adriána. Čerstvý PFA Young Player of the Year se tak stal prvním hráčem v sezóně, který v kolonkách gólů i asistencí pokořil dvoucifernou hranici (10+12).

Ke druhé trefě ve zmíněné sedmadvacáté minutě významně Citizens pomohli Rice se Zabaletou. De Bruynův centr totiž Adrián tečoval právě k této dvojici, od níž se balón odrazil do sítě. Do přestávky ještě vykřesal naději na zvrat výborně zahraným přímým kopem Aaron Cresswell, ale West Hamu to samozřejmě k zisku bodů nepomohlo.

Před obrátkou odstřelovali hosté bránu Adriána jako při zákopových válkách, ale třetí branku se dočkali krátce po pauze. De Bruyne dostal do vápna Sterlinga, ten zatancoval a předal míč do stoprocentní šance skórujícímu Gabrielu Jesusovi. City bylo v ofenzivě neuvěřitelně rychlé a trestalo každou chybu. Konečné skóre stanovil Fernandinho, který získal míč ve středu pole, narazil si se Sterlingem a pohodlně zakončil.

Více informací k zápasu

Swansea City - Chelsea FC 0:1

28.04.2018 18:30

Góly: 4. Cesc Fàbregas

Že by se mizerná sezóna Chelsea ještě převážila do pozitiva? Po remíze s West Hamem se Blues prakticky dekovali z bojů o čtvrté místo. Proti Swansea však modrá skvadra vyhrála čtvrtý soutěžní zápas v řadě a kromě postupu do finále FA Cupu se navíc hlásí i o účast v Lize mistrů na příští rok. Jediný gól zápasu dnes vstřelil už v samém počátku Cesc Fábregas.

Z deseti bodů ztráty jsou najednou dva, což vypadá setsakra líp i přesto, že Tottenham má pondělní zápas s Watfordem k dobru. Ještě zajímavější je ale souboj s Liverpoolem, na který sice Chelsea kouká s šestibodového odstupu, ale zápas k dobru má naopak ona - a navíc v příštím kole přivítá doma právě Liverpool.

Vaše starosti na mou hlavu, říkají si asi ve Swansea. Ta si dnes zadělala na problém, protože na rozdíl od úplné spodní trojice nebodovala a v závěru sezónu bude mít velké záchranářské starosti. Southampton už je vzdálen jen jediný bod, Stoke ztrácí tři body a West Brom bodů pět.

Příběh dnešního klání napsal už po třech minutách Cesc Fábregas, který se na Rosického rozlučku ladí do slušné formy. Vypomohl mu k tomu tedy Tom Carroll, který nezpracoval Mawsonovu přihrávku a nechal Kantého předat míč Hazardovi do nepřipravené obrany. Fábregas si našel místo mezi obránci, převzal Belgičanův pas a krásnou střelou vsítil už svůj padesátý gól v Premier League.

V prvním poločase viděli diváci na Liberty Stadium jen jednu střelu na bránu, ale Alfie Mawson si málem vstřelil parádní vlastenec. Když odvracel míč z nebezpečí, olízl jeho nešťastný pokus břevno. Ve druhé půlce předvedl solidní sólo Emerson, ale střela už byla slabší, zatímco Moses v nepřehledné situaci u brankové čáry nedokázal míč zasunout do sítě.

Swansea pořádně hrozila až v závěrečné čtvrthodině, třeba André Ayew jen těsně minul bránu v hodně dobré pozici na hranici vápna, o fous minul i Carroll a Naughton konečně prověřil i Courtoise. Jenže rána šla přímo na něj - stejně jako v případě Clucase. Když minutu před koncem dopadl stejně i Routledge, odvezla si Chelsea body za nejtěsnější možnou výhru.

Více informací k zápasu

Burnley FC - Brighton & Hove Albion 0:0

28.04.2018 16:00

Góly: -

Burnley pouze remizovalo s Brightonem a pravděpodobně definitivně propáslo šanci dostat se na šesté místo před londýnský Arsenal. Hosté po dělbě bodů stále nemají jistou záchranu v Premier League.

Manažer Clarets Sean Dyhce si na výsledky svých svěřenců v této sezóně rozhodně nemůže stěžovat a sestavou Burnley málokdy rotuje. Nejinak tomu bylo i v dnešním zápase. To lodivod Seagulls překvapil nenasazením útočníka Murrayho, kterého na hrotu zastoupil Ulloa. Kromě této změny vyběhli na hřiště stejní muži, kteří vybojovali v posledním zápase remízu s Tottenhamem.

První vzrušující moment nastal na Turf Moor ve 24. minutě. Pokus domácího fotbalisty Barnese vyrazil gólman Ryan před sebe. Následně vypukl v pokutovém území Brightonu zmatek, který Ryan hasil společně se svými spoluhráči a výsledkem byl nakonec rohový kop pro Burnley. Hosté se osmělili po půlhodině hry, avšak střela Izquierda letěla vedle svatyně brankáře Popa. Kombinaci Racků ze 34. minuty zase zakončil Kayal slabou střelou.

Ve 37. minutě zakončil brejk domácích Wood, ale trefil pouze Ryana. Tentýž hráč protáhl brankáře Brightonu i za dalších pět minut z přímého kopu. Po změně stran vystrašil domácí publikum Lowton, který v 62. minutě nepřesnou přihrávkou znepokojil Popa. Pět minut před koncem zápasu pálil z voleje Knockaert, jeho pokus měl však spíš ragbyové parametry. Více zajímavých akcí již zápas na Turf Moor nenabídl a tak se protivníci rozešli smírně.

Více informací k zápasu

Crystal Palace - Leicester City 5:0

28.04.2018 16:00

Góly: 17. Wilfried Zaha, 38. James McArthur, 81. Ruben Loftus-Cheek, 84. Patrick van Aanholt, 90. Christian Benteke (pen.)

Crystal Palace deklasovali Leicester a udělali další krok směrem k záchraně. Hosté se během utkání téměř k ničemu nebezpečnému nedostali a po červené kartě Albrightona dohrávali v deseti. Domácí vstřelili během posledních minut tři branky.

Eagles v minulém kole vybojovali remízu na půdě Watfordu a totožná sestava se snažila o další bodový zisk i proti Liškám. Těm stále chyběla jednička mezi třemi tyčemi Schmeichel, kterého nahradil Hamer. Fit již byl naopak Morgan, který se ve stoperské dvojici postavil vedle stálého parťáka Maguira. Šanci ukázat se od začátku dal manažer Claude Puel taktéž Choudhurymu.

Po devíti minutách hry byli domácí blízko vedení. Hamer nevyboxoval rohový kop ideálně a Tomkinsovu hlavičku vykopával až z brankové čáry Iheanacho. V 15. minutě vysunul na druhé straně Iheanacho Vardy, který už překonal gólmana Hennesseyho, avšak toho podobně jako Hamera před chvílí zachránil spoluhráč, kterým byl obránce Ward.

V 17. minutě vybojovalo Crystal Palace míč na útočné polovině, kombinaci zakončil McArthur patičkou na Zahu, který střelou pod břevno rozradostnil Selhurst Park poprvé. Druhý zásah mohl Zaha přidat po půlhodině hry, kdy se po nečekaném odrazu objevil ve velké příležitosti, avšak skvělým zákrokem se předvedl Hamer. Ve 38. minutě opět zafungovala spolupráce McArthura se Zahou, kterou zakončil první jmenovaný přesnou střelou do dolního rohu - 2:0.¨

I po přestávce měla obrana Leicesteru problémy z bráněním Zahy. Ten v 57. minutě pláchl Albrightonovi, který jej zastavil pouze za cenu faulu, po kterém viděl od rozhodčího Deana červenou kartu. Dvacet minut před koncem zakončoval brejk domácích Loftus-Cheek, avšak trefil jen bránícího Maguira. O minutu později si McArthur narazil s Van Aanholtem, ale samostatný únik záložníka Crystal Palace zneškodnil Hamer.

Závěrečná desetiminutovka byla pro domácí jako z říše snů. Nejprve vyvezl míč stoper Sakho a parádní kolmicí vysunul Loftus-Cheeka, který po kličce Hamerovi pohodlně přidal třetí branku svého týmu. V 84. mintutě vyslal Zaha do šance střídajícího Schluppa, toho ještě vychytal Hamer, ale z následné dorážky zvýšil náskok Van Aanholt. Búra pak zkompletoval z penaltového puntíku Benteke, který si v 90. minutě vymodlil penaltu po faulu Maguira.

Více informací k zápasu

Huddersfield Town - Everton FC 0:2

28.04.2018 16:00

Góly: 39. Cenk Tosun, 77. Idrissa Gueye

Veskrze pozitivní sezóna Huddersfieldu se nepěkně kazí. Minulý týden sice nováček soutěže porazil Watford, dnes ale v důležitém domácím zápase s Evertonem selhal a po prohře 0:2 je v nebezpečné blízkosti sestupového pásma. Na osmnáctý Southampton shlíží už jen s tříbodovým náskokem. Toffees naopak díky gólům Tosuna a Gueyeho udržel na osmém místě naději na pohárovou Evropu.

Byť tedy titěrnou... Burnley doma proti Brightonu odmítlo definitivní ztvrzení historické účasti v Evropské lize, když jen bezgólově remizovalo, a oba soupeře od sebe dělí jen šest bodů. To nicméně pořád znamená, že Everton by musel oba zbylé zápasy vyhrát, Clarets naopak oba prohrát, a ještě nějak zázračně přijít o patnáctigólovou výhodu ve skóre.

Důležitou postavou by v takovém případě rozhodně byl Theo Walcott, který se stává esenciální součástí Allardycova týmu. I dneska měl na svědomí první branku svého mančaftu, když svižně pronikl středem hřiště a vypustil do nájezdu Cenka Tosuna. Ten se zachoval chladnokrevně a křížnou přízemní střelou otevřel v závěru poločasu skóre.

Huddersfield v první půli dominoval, ale odměny se nedočkal. Naopak po obrátce už se zpět do hry a byl to Everton, kdo trestal. V sedmapadesáté minutě ještě Lössl Colemana vychytal na přední tyči, ale když po Bainesově přiťuknutí napřáhl z hranice vápna Idrissa Gueye, míč už se třepotal v síti a stanovil konečný výsledek.

Více informací k zápasu

Newcastle United - West Bromwich Albion 0:1

28.04.2018 16:00

Góly: 29. Matt Phillips

West Bromwich Albion alespoň po vlastním zápase nadále dýchá mezi anglickou fotbalovou elitou. Brankou Phillipse dokázal uspět na hřišti Newcastlu a přiblížil se předposlednímu Stoke. Magpies i po prohře zůstávají v klidném středu tabulky.

Manažer Strak Rafael Benítez vsadil na klasickou sestavu i se slovenským brankářem Dúbravkou. Benítezův protějšek Darren Moore taktéž vsadil na stejné muže, kteří v minulém kole vybojovali remízu se silným Liverpoolem. Do vedení se ve 29. minutě dostali překvapivě hosté. Livermore vysunul pasem za obranu Phillipse, který se nemýlil a otevřel střelecký účet zápasu.

Domácí mohli na zásah Baggies odpovědět ve 34. minutě. Pérez obloučkem vysunul Kenedyho, který však levou šajtlí těsně minul tyč Fosterovy brány. V úplném závěru poločasu se o vyrovnání snažil Diamé. Ten se k zakončení dostal po rohovém kopu, ale jeho tvrdou ránu zastavil Foster.

Po přestávce se Newcastle snažil o vyrovnání, ale za celých čtyřicet pět minut se nevytvořil žádnou pořádnou příležitost. Nesportovní vložkou se v 80. minutě prezentoval Slimani, který zezadu nakopl Dawsona. Sudí však tento moment přehlédl a útočníka Newcastlu nijak nepotrestal. Za pět minu s na centrovaný míč naskočil Joselu, ale ani on nezamířil přesně. Zbytek utkání již žádné vzrušení nepřinesl.

Více informací k zápasu

Southampton FC - AFC Bournemouth 2:1

28.04.2018 16:00

Góly: 25. Dušan Tadić, 54. Dušan Tadić - 45. Joshua King

Konečně! Po osmi neúspěších Southampton konečně potěšil své fanoušky a veze si z ligového zápasu tři body. Hrdinou jižanského derby s Bournemouthem se stal Dušan Tadić, který při výhře 2:1 vstřelil obě branky domácích. Ti se tak přiblížili sedmnácté Swansea na rozdíl jediného bodu a výrazně oživili šance na záchranu ligové příslušnosti.

Cherries jsou naopak už nějaký ten pátek v klidném středu tabulky a tyhlety záchranářské trable jdou mimo ně. Motivaci do zápasů tak rozhodně nemají takovou jako trápící se Southampton, který se mohl dostat do vedení už ve čtrnácté minutě, ale tehdy Redmonda i Romeua zblokovala obrana soupeře.

Pak ale po rohovém kopu Bournemouthu uprchla trojice Svatých, Lemina před vápnem vyšperkoval brejk dobrým pasem na volného Tadiće a ten křížnou ranou překonal Begoviće. Ještě do přestávky ale hosté dokázali vyrovnat - chvilka nepozornosti při tentokrát skvěle zahraném rohu, odražený míč na zadní tyč k volnému Joshuovi Kingovi a 1:1.

Bournemouth ale chyboval víc. Jako krátce po změně stran, když Cook zpracoval dlouhý míč přímo pro Tadiće a ten úprk zakončil parádní šajtlí přesně k tyči. Southampton si vzal vedení zpět a už se ho do konce zápasu nevzdal. I díky skvělému McCarthymu v bráně, který reflexivně vyčapal Defoea a poradil si i se střelou Frasera, jenž se o korekci snažil v úplném závěru.

Více informací k zápasu

Liverpool FC - Stoke City 0:0

28.04.2018 13:30

Góly: -

Tři zásadní zjištění přinesl souboj Liverpoolu a Stoke City. Zaprvé, Liverpool si poněkud zkomplikoval závěr ligové sezóny, v němž se ještě bude mít co ohánět, aby uhrál TOP čtyřku. Zadruhé, Stoke sice po remíze 0:0 získalo cenný bod, ale ten je v jejich situaci pořád málo na to, aby vykřesalo naději na záchranu. No a třetí a nejzásadnější - Mohamed Salah je opravdu jen člověk.

Egyptský křídelník v posledních týdnech fascinuje celý fotbalový svět, kdekdo by mu v současné formě přiřkl i titul nejlepšího hráče planety. V zakončení a vlastně kdekoli okolo vápna je dokonalý, nemilosrdný a maximálně efektivní - což dokázal třeba v semifinále Ligy mistrů, kde dal dva úžasné góly a další dva naservíroval svým kolegům de facto před prázdnou bránu.

Jenže právě tento polobůh se v páté minutě po Hendersonově přihrávce řítil opět sám na gólmana - tak rychle, že se Jack Butland nestihl ani pokřižovat. Anglický komentátor už prakticky ohlašoval střelce gólu, když Salah vytáhl další cizelérský lobánek,... který však k šoku všech přítomných skončil dobrý metr vedle bližší tyče.

I tak má ale Liverpool po dnešní ztrátě vše ve svých rukou, což se o Stoke říct nedá. Ve zbylých dvou zápasech musí brát Potters plný počet bodů - a ani to pravděpodobně nebude stačit na udržení se v Premier League. Proto musí svěřence Paula Lamberta mrzet každá dnešní zmařená šance - jako když Diouf sám hlavičkoval na zadní tyči a trefil jen boční síť.

Víc možností, jak prolomit bezgólový stav, měl ale jednoznačně Liverpool. Tomu se to ostatně málem povedlo na sklonku prvního dějství, ale čárový sudí při oslavné radosti Dannyho Ingse správě zvedl praporek nad hlavu.

Po změně stran jako první zahrozil Alberto Moreno, který pro dnešní zápas nahradil běžně startujícího Robertsona. Španělský levý bek napřáhl ze slušné dálky, ale zařízení minul jen o kousek. Liverpool byl o dva body ve finále dost možná obrán rozhodčím, protože v závěru utkání Wijnaldumův centr zřetelně zasáhl Pietersovu ruku. Penalta se ale nepískala a zápas skončil nerozhodně.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Manchester City353032102:2693
2.Manchester United35245667:2777
3.Liverpool FC362012480:3772
4.Tottenham Hotspur35218668:3171
5.Chelsea FC35206960:3466
6.Arsenal FC351761267:4857
7.Burnley FC3614121035:3254
8.Everton FC361391442:5448
9.Leicester City3511111349:5244
10.Newcastle United351181635:4441
11.Crystal Palace369111641:5438
12.AFC Bournemouth369111642:6038
13.Watford FC361081842:6238
14.Brighton & Hove Albion358131432:4737
15.West Ham United358111643:6735
16.Huddersfield Town35981827:5635
17.Swansea City35891827:5233
18.Southampton FC356141535:5432
19.Stoke City366121832:6530
20.West Bromwich Albion365131830:5428

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (549)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele