36. kolo
28.04.2018 16:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Southampton FC - AFC Bournemouth 2:1

Konečně! Po osmi neúspěších Southampton konečně potěšil své fanoušky a veze si z ligového zápasu tři body. Hrdinou jižanského derby s Bournemouthem se stal Dušan Tadić, který při výhře 2:1 vstřelil obě branky domácích. Ti se tak přiblížili sedmnácté Swansea na rozdíl jediného bodu a výrazně oživili šance na záchranu ligové příslušnosti.

Cherries jsou naopak už nějaký ten pátek v klidném středu tabulky a tyhlety záchranářské trable jdou mimo ně. Motivaci do zápasů tak rozhodně nemají takovou jako trápící se Southampton, který se mohl dostat do vedení už ve čtrnácté minutě, ale tehdy Redmonda i Romeua zblokovala obrana soupeře.

Pak ale po rohovém kopu Bournemouthu uprchla trojice Svatých, Lemina před vápnem vyšperkoval brejk dobrým pasem na volného Tadiće a ten křížnou ranou překonal Begoviće. Ještě do přestávky ale hosté dokázali vyrovnat - chvilka nepozornosti při tentokrát skvěle zahraném rohu, odražený míč na zadní tyč k volnému Joshuovi Kingovi a 1:1.

Bournemouth ale chyboval víc. Jako krátce po změně stran, když Cook zpracoval dlouhý míč přímo pro Tadiće a ten úprk zakončil parádní šajtlí přesně k tyči. Southampton si vzal vedení zpět a už se ho do konce zápasu nevzdal. I díky skvělému McCarthymu v bráně, který reflexivně vyčapal Defoea a poradil si i se střelou Frasera, jenž se o korekci snažil v úplném závěru.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele