36. kolo
30.04.2018 21:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Tottenham Hotspur - Watford FC 2:0

Tottenham si po skalpu Watfordu pojistil čtvrté místo a zase se přiblížil kvalifikaci do Ligy mistrů. Hosté prodloužili čekání na výhru na sedm zápasů. Domácí svého soupeře nepřehráli, ale díky trefám Alliho a Kanea uzmuli tři body.

Kohoutům nevyšlo poslední utkání, v němž v semifinále FA Cupu podlehli Manchesteru United. Přesto se manažer Mauricio Pochettino odhodlal pouze k jedné očekávané změně, když brankáře Vorma nahradil francouzský reprezentant Lloris. Lodivod Sršňů Javi Gracia zamíchal sestavou v ofenzivní části rozestavení. Odpočinku na lavičce se dočkal útočník Deeney, za něhož zaskočil Gray. Šanci ukázat se dostali taktéž Richarlison a Femenía.

Svůj sezónní střelecký účet chtěl rozšířit domácí kanonýr Harry Kane, jehož slabou střelu ze čtvrté minuty v pohodě lapil Karnezis. Úvod zápasu patřil podle očekávání Spurs, kteří však z převahy dokázali vytěžit pouze nepřesnou hlavičku Diera. Hornets se v průběhu zvedli, v 15. minutě však schytali tvrdý direkt. Karnezis neudržel centr Trippiera, vypadnutý míč přistrčil Eriksen Allimu, který střelou do odkryté svatyně otevřel skóre.

Následující hluchou pasáž přerušila chyba v rozehrávce od Diera, kterou zachytil Capoué, ale po jeho přihrávce vychytal Graye Lloris. Do další příležitosti, která zaváněla vyrovnáním, se ve 36. minutě dostal Doucouré, avšak po krkolomném postupu pálil pouze do gólmana Tottenhamu. Tři minuty před přestávkou unikl po křídle Richarlison, Lloris však opět znamenitě zasáhl. Přes řadu šancí Watfordu dopadla první půle lépe pro Kohouty.

Pochettino dal v kabině svým hráčům pravděpodobně co proto, a podle toho vypadal vstup domácích do druhého poločasu. Při přihrávce Sona se ještě Kane netrefil do pumlíče, záhy však nasměroval další pas od Trippiera neomylně mezi tři tyče Karnezise - 2:0. Tato branka utlumila Hornets a následující minuty dlouho nepřinášely příležitosti. Až v 67. minutě si na přímý kop naskočil Vertonghen a hlavičkou rozezvučel tyč.

Nelze rozhodně říct, že by hosté byli neškodní. K čemu jim však bylo kvantum šancí, když s nimi nedokázali adekvátně naložit. V 70. minutě sklepl Holebasův centr Deeney na Richarlisona, který z pěti metrů nepochopitelně přestřelil. Svoji druhou branku přidal Kane šestnáct minut před koncem, ale asistent rozhodčího správně zamával ofsajd a gól neplatil. V závěru ještě toužil po třetí brance Tottenhamu střídající Sissoko, ale pálil pouze nad břevno.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:3

Reagovat
frederik

2:4

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
DUCK11

Snáď to bude "povinné" víťazstvo, ktoré by nás opäť vrátilo do pohody... žiadne ďalšie komplikácie v boji o top4 nesmú prísť! 2:0 alebo 3:1!!! :) COYS!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele