Premier League - preview 36. kola

28.04.2018, 08:24, aktualizováno 30.04.2018, 08:21
Previews
Náskok Tottenhamu na pátou Chelsea se po víkendu smrskl na dva body, Spurs ovšem mají utkání k dobru a k tomu nastoupí v pondělí večer. V Londýně se bude hrát derby, účastníkovi osmifinalistovi Ligy mistrů se do cesty postaví Watford...
Tottenham Hotspur - Watford FC  (pondělí 21:00)
Program 36. kola uzavře pondělní dohrávka mezi Tottenhamem a Watfordem. Domácí musí zvítězit, aby si nezkomplikovali výhodné postavení v boji o Ligu mistrů. Hosté by se v případě odvezení tří bodů definitivně zachránili v nejvyšší soutěži.

Kohouti prožívají rozpačitou sezónu. Sice je dost pravděpodobné, že si opět zajistí účast v Champions League, což je v široké konkurenci anglické nejvyšší soutěže jistě úspěch. Na druhou stranu prodlouží několikaletou sérii bez jakékoli trofeje. Tato informace jistě frustruje mnoho fanoušků Spurs. Jejich miláčci letos po nečekaném kolapsu vypadli v Lize mistrů v osmifinále a v FA Cupu skončili před branami finálového klání.

Nad síly Tottenhamu byl v domácím pohárů Manchester United. Svěřenci Mauricia Pochettina se sice dostali brzy do vedení, soupeř však brankami Sáncheze a Herrery otočil výsledek. Nyní by se londýnské mužstvo rádo vrátilo na vítěznou vlnu. Do utkání proti Watfordu nezasáhne záložník Harry Winks, jehož dlouhodobě trápí kotník. Poslední tři zápasy absentoval Danny Rose a nad jeho pondělním startem visí otazník.

Hornets se na příčky, které okupují Spurs, dívá z uctivé vzdálenosti. Hráči ve žlutých dresech aktuálně drží dvanácté místo, o které se dělí s Bournemouthem. Na sestupové pozice mají náskok šesti bodů a matematicky tak stále nejsou zachráněni. K jistotě udržení jim však stačí málo. Ideální by byla výhra na Kohouty, ovšem i v případě prohry se dá očekávat, že ne všechny týmy zespoda ve zbývajících střetnutích uspějí.

Watford by se však neměl spoléhat na ostatní a místo toho by mohl zapracovat na vlastních výkonech. Manažer Javi Gracia se z vítězství neradoval již šest utkání. Sršni se navíc trápí i střelecky, ve zmíněné sérii nevstřelili ani gól hned čtyřikrát. Naposledy uhráli bezbrankovou remízu s Crystal Palace. Proti Tottenhamu nenastoupí zranění Younes Kaboul, Tom Cleberley a Stefano Okaka. Nejisté jsou starty Gerarda Deulofeua a Roberta Pereyry.
Tottenham Hotspur - pravděpodobná sestava:
Lloris - Trippier, Sánchez, Vertonghen, Davies - Dembélé, Dier - Alli, Eriksen, Son - Kane
Watford FC - pravděpodobná sestava:
Karnezis - Janmaat, Prödl, Cathart, Mariappa - Capoué, Doucouré - Deulofeu, Hughes, Femenía - Deeney
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.15 - 8.91 - 20.20
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
West Ham United - Manchester City  (neděle 15:15)
Manchester City již jako jistý vítěz letošního ročníku Premier League pocestuje do Londýna vylepšovat klubové i ligové rekordy, ale mnohem důležitější je utkání pro domácí Hammers. West Ham má před Stoke pětibodový náskok, což ještě nemusí vůbec nic znamenat, zvláště když v tomto kole hostí Guardiolův "válec".

West Ham United má na závěr sezony velmi náročný los a zápas s Manchesterem City je pouze první v řadě. V dalších kolech totiž Kladiváři narazí na Leicester, Manchester United a Everton, tedy pokaždé se budou body shánět velmi těžce. Navíc forma WHU není bůhvíjaká. Svěřenci manažera Davida Moyese vyhráli z deseti kol jen dvě utkání a o minulém víkendu je čtyřmi brankami potupil městský rival Arsenal.

Pětibodový náskok na Stoke se sice může zdát jako dostačující, opak je ale pravdou a ještě jednou je třeba si uvědomit náročný los, který Kladiváři podstoupí. Navíc ve hře o záchranu je především Southampton, jenž má ještě před sebou čtyři zápasy.

West Ham doma na Olympic Stadium vyrukuje na Manchester City, se kterým v prvním zápase na Etihad jen těsně prohrál. Citizens dokonce měli co dělat, aby doma vůbec vyhráli, protože jako první se v zápase prosadil Angelo Ogbonna. Guardiolovi svěřenci zápas otočili po změně stran a potvrdili roli velkého favorita, ve které budou i tentokrát. West Ham totiž doma City neporazil přes tři roky.

Už jistý mistr Premier League sezonu v podstatě jen dohrává, nic však ze svého pohledu nevypouští, o čem se mohli přesvědčit hráči Tottenhamu, respektive Swansea. Zatímco Kohouti doma prohráli 1:3, Swansea dostala napráskáno a odvezla si z Etihad Stadium pětibrankový příděl.

Oba celky hlásí několik absencí. WHU se bude muset obejít bez kvarteta hráčů Obiang, Reid, Byram a Antonio, zatímco Pep Guardiola nebude moci nasadit zraněného Argentince Agüera i Stonese.
West Ham United - pravděpodobná sestava:
Adrián - Cresswell, Ogbonna, Rice - Masuaku, Noble, Kouyaté, Zabaleta - Lanzini, Mario
Manchester City - pravděpodobná sestava:
Ederson - Walker, Kompany, Otamendi, Delph - Bruyne, Fernandinho, Bernardo Silva - David Silva, Sané, Jesus
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 9.53 - 5.86 - 1.33
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Manchester United - Arsenal FC  (neděle 17:30)
Na stadion Old Trafford bude mít Arséne Wenger silné vzpomínky. Francouzský manažer letos po takřka dvaadvaceti letech končí na lavičce Arsenalu, s nímž na domácí půdě Manchesteru United slavil v roce 2002 zisk ligového titulu, ale také zde třeba utrpěl vůbec nejvyšší porážku kariéry. Nyní Wengerův Arsenal přijíždí do Manchesteru naposled, ovšem náboj těchto střetnutí již není, co býval...

Kanonýři se v závěru sezony soustředí především na své tažení Evropskou ligou, kde v semifinále čelí Atléticu Madrid. Po domácí remíze 1:1 čeká Arsenal ve čtvrtek klíčový zápas ve Španělsku, a tak lze očekávat, že do nedělního duelu naskočí značně oslabená sestava bez největších hvězd, neboť v Premier League již Arsenal na kvalifikaci do Ligy mistrů z průběžného šestého místa ztrácí až příliš mnoho bodů.

Kromě letité rivality Arsenalu s United ještě z éry Sira Alexe Fergusona dojde také na manažerský duel Wenger - Mourinho. Portugalský manažer se během dřívějších působení v londýnské Chelsea postaral o celou řadu nelichotivých výroků na Wengerovu adresu a nyní uznal, že jich zpětně lituje. "Měli jsme spolu velké zápasy, velké souboje a jsem za to velmi vděčný. Jestli něčeho lituju? Ano, některých drobných negativních epizod. Bylo by lepší, kdyby na některé maličkosti jako gesta či výroky vůbec nedošlo."

Zatímco jedenáctka Arsenalu bude dost možná čítat hráče širšího kádru či rovnou klubové akademie, domácí se nyní nemají na co šetřit, neboť finálové utkání FA Cupu s Chelsea proběhne až po konci ligové sezony. José Mourinho tak má k dispozici kompletní soupisku snad jen s výjimkou náhradního gólmana Sergia Romera, jenž si přivodil zranění kolene během poslední reprezentační přestávky.

Papírovým favoritem tak budou jednoznačně United, kteří doma v lize s Arsenalem neprohráli již desetkrát v řadě, zatímco jejich nedělní soupeř se letos na venkovních trávnících vysloveně trápí. V kalendářním roce 2018 dokonce Arsenal nezískal mimo Emirates Stadium ani jediný bod, a pokud prohraje i šesté ligové utkání za sebou, půjde o nejhorší černou šňůru Kanonýrů od roku 1966.
Manchester United - pravděpodobná sestava:
De Gea - Valencia, Smalling, Jones, Young - Herrera, Matić, Pogba - Lingard, Lukaku, Sánchez
Arsenal FC - pravděpodobná sestava:
Čech - Chambers, Holding, Mustafi, Kolašinac - Maitland-Niles, Xhaka - Iwobi, Wilshere, Welbeck - Aubameyang
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.39 - 5.44 - 8.04
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Liverpool FC - Stoke City  (sobota 13:30)
Mohamed Salah může v sobotu po obědě přepsat dějiny Premier League. Pokud se mu podaří skórovat proti Stoke, osamostatní se v tabulce střelců s nejvíce zásahy v jedné sezóně soutěže. Hosté však stále mají o co bojovat a neprodají svou kůži lacino.

Egyptský levonohý kouzelník s míčem si jen těžko přál lepší ročník v barvách Liverpoolu. Nejen že se mu daří osobně, ale celý mančaft stále sní o zisku trofeje pro vítěze Ligy mistrů, z které se Reds těšili naposledy po památném utkání v Istanbulu roku 2005. Letos jsou po době strádání opět blízko finálovému zápasu, protože v prvním semifinále přehráli římské AS 5:2. Výhru režíroval především dvougólový Salah.

I kvůli Champions League však Liverpool v poslední době strádá v domácí soutěži. Družina Jürgena Kloppa si sice pravděpodobně vybojuje postup do Ligy mistrů rovnou z Premier League, avšak se umístí až za rivaly z Manchesteru a ještě bude mít co dělat, aby za svými zády nechali dotírající Tottenham. V minulém kole Liverpool nečekaně klopýtl na hřišti téměř jistě sestupujícího West Bromwiche Albion, kde jen remizoval 2:2.

Dá se očekávat, že před odvetou v Římě protočí Klopp sestavou. Dost možná nechá odpočívat Maného, který si v úterním zápase přivodil drobné zranění. Vážnější je stav Oxlade-Chamberlaina, jehož poraněné koleno nepustí do hry do konce ročníku a též bude scházet na Mistrovství světa. Stoke se již nemá na co šetř a manažer Paul Lambert nasadí nejsilnější možnou sestavu. V té však budou chybět zranění Choupo-Moting a Stafylidis. Nejistý je start Johnsona, Berahina a Jesého.

Potters zbývá v sezóně odehrát tři zápasy, ve kterých se pokusí o malý zázrak. Mužstvo od řeky Trent totiž aktuálně sídlí na předposlední pozici a na nesestupová místa ztrácí čtyři body, přičemž většina protivníků má jeden zápas k dobru navíc. Hrnčíři se mohou po deseti letech vrátit do Championship. Pokud chtějí pádu zachránit, musí zvítězit v každém zápase včetně toho následujícího na Anfield Road.
Liverpool FC - pravděpodobná sestava:
Karius - Gomez, Van Dijk, Klavan, Robertson - Milner, Henderson, Woodburn - Salah, Ings, Solanke
Stoke City - pravděpodobná sestava:
Butland - Johnson, Shawcross, Martins Indi, Pieters - Bauer, Ndiaye, Allen - Shaqiri, Crouch, Diouf
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.27 - 6.36 - 12.10
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Burnley FC - Brighton & Hove Albion  (sobota 16:00)
Úspěšnou sezónu může Burnley korunovat dosáhnutím mety šedesáti bodů. K tomuto úspěchu potřebuje ve zbývajících zápasech získat sedm bodů z devíti možných. První překážkou k dosažení cíle je Brighton.

Snový ročník prožívají hráči Clarets. Jako jediní se dokázali udržet na dostřel nejsilnější šestici týmů a pokud se nestane nic neočekávaného, skončí v tabulce nejhůře na sedmém místě. Skromný celek si navíc vybojuje účast v Evropské lize, což neočekával snad žádný fanoušek klubu i anglického fotbalu. Důležitý krok k úspěchu udělali svěřenci Seana Dyche mezi 29. a 34. kolem, kdy brali tři body ze všech klání.

Ke konci sezóny však Burnley přece jen dochází dech. Nejprve nestačilo na silnou Chelsea a minulý víkend remizovalo na půdě o záchranu hrajícího Stoke City. Pokles formy je zapřičiněn a výpadek klíčových hráčů. Na seznamu zraněních se momentálně vyskytují Steven Defour, Robbie Brady, Scott Arfield a nově Ben Mee, jehož trápí holeň. Naopak uzdravit se již stihl Georges-Kevin N'Koudou.

I nováček z Brightonu může být s průběhem sezóny spokojen. V své premiérové sezóně mezi anglickou elitou nezaostal a často trápil i velké favority. Připsal si mimo jiné skalp Arsenalu a naposledy nedovolil vítězství Tottenhamu. Aktuální zisk 36 bodů sice stále nezaručuje záchranu, muselo by se však urodit velké překvapení, aby se Seagulls po roce zase vrátili do Championship.

Manažerovi Racků Chrisi Hughtonovi dlouhodobě schází Steve Sidwell a Jiří Skalák. Třízápasový trest za červenou kartu z utkání pro Huddersfieldu si stále odpykává Davy Pröpper. Burnley i Brighton mají spolu dlouhodobé zkušenosti z druhé nejvyšší soutěže. Zajímavostí je, že poslední čtyři střetnutí skončili remízou. Při té poslední dokonce nepadl ani jeden gól a díky tomu, že kanonýr Seagulls Glenn Murray neproměnil penaltu.
Burnley FC - pravděpodobná sestava:
Pope - Lowton, Long, Tarkowski, Ward - Lennon, Cork, Westwood, Gudmundsson - Wood, Barnes
Brighton - pravděpodobná sestava:
Ryan - Schelotto, Duffy, Dunk, Bong - Stephens, Kayal - Knockaert, Groß, Izquiedro - Murray
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.35 - 3.18 - 3.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Crystal Palace - Leicester City  (sobota 16:00)
Přestože Crystal Palace učinili v posledních zápasech velký skok vpřed k záchraně, stále nemají nic jistého. Bezpečí jim může zajistit vítězství nad Everton, který ve zbývajících zápasech nemá už v podstatě o co hrát.

Po katastrofálním začátku je aktuální umístění Eagles malým zázrakem. Poté, co mužstvu absolutně nevyšla spolupráce s nizozemským manažerem Frankem de Boerem, ujal se kormidla celku z jihu Londýna starý mazák Roy Hodgson. Pod jeho velením se bárka přestala potápět a dohonila ostatní protivníky za plavbou k udržení. Momentálně Crystal Palace sídlí na čtrnáctém místě s šestibodovou rezervou na osmnáctý Southampton.

Náskok na sestupující již vypadá slibně, Southampton však odehrál o utkání méně a i tento fakt stále znervózňuje hráče ze Selhurst Parku. Pokud by však Orli zdolali Lišky, sestup by již měl být definitivně odvrácen. K vítězství může pomoct i Connor Wickham, který hlásí návrat po téměř rok a půl trvající pauze, kterou zapříčinily přetržené vazy. Do sestavy Palace se vrací i krajní bek Jeffrey Schlupp.

Předloňský mistr Leicester zažívá klidnější sezónu než loňskou, ve které sice došel až do čtvrtfinále Ligy mistrů, ale dlouho mu hrozilo, že se stane prvním anglickým mistrem, který v následujícím ročníku sestoupí. Letos se Foxes povětšinou pohybují ve středu tabulky a dlouho usilovali o návrat do pohárové Evropy, který zajišťuje sedmá příčka. Tu však stále drží Burnley a ztráta Lišek je již velká.

Svěřenci Claude Puela čekají na zisk tří bodů již tři utkání. Nejprve je přelstil ve formě hrající Newcastle, poté neuspěli na hřišti sedmých Clarets a naposledy uhráli pouze bezbrankovou remízu se Southamptonem. Zranění kotníku nepustí do hry brankářskou jedničku Leicesteru Kaspera Shcmeichela a japonského útočníka Shinjiho Okazakiho. Hrát nebudou ani Vicente Iborra a Daniel Amarty, vrátit by se však měl kapitán Wes Morgan.
Crystal Palace - pravděpodobná sestava:
Hennessey - Ward, Sakho, Tomkins, Van Aanholt - Towsend, Cabaye, McArthur, Milivojević, Zaha - Benteke
Leicester City - pravděpodobná sestava:
Hamer - Simpson, Morgan, Maguire, Chilwell - Mahrez, Silva, Ndidi, Gray - Iheanacho, Vardy
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.10 - 3.57 - 3.72
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Huddersfield Town - Everton FC  (sobota 16:00)
Zatím se zdá, že v Premier League se pro příští ročník udrží všichni nováčci. Newcastle již má záchranu jistou, Brightonu chybí krůček a Huddersfield je na tom podobně. Ještě se však přeci jen klepe, pokud však porazí Everton, setrvání bude již hodně nadějné.

Terriers vstoupili do sezóny jako uragán, když přejeli Crystal Palace a následně si před domácími fanoušky poradili s dalším nováčkem Newcastlem. Od září do ledna však v soutěži nezvítězili, načež se zdálo, že Huddersfieldu dochází dech. Následně ovšem přišli dvě výhry za sebou nad Bournemouthem a West Bromwichem Albion, díky kterým se mužstvo manažera Davida Wagnera výrazně přiblížilo záchraně.

Další důležitý krok učinili modrobílí v posledním zápase, v němž přemohli Watford. Utkání rozhodl až brankou z nastavení domácí Tom Ince. Aktuální zisk Terriers činí 35 bodů, díky kterým jsou na šestnáctém místě tabulky. Poraněný kotník aktuálně nepustí do hry dvojici Elias Kachunga a Danny Williams. Utkání proti Evertonu prošvihne i Michael Hefele, jehož zlobí koleno.

Fanoušci Karamelek zažívají rozpoluplné pocity. Na jednu stranu jsou rádi, že Sam Allardyce pomohl vytáhnou liverpoolský celek z ohrožení sestupu, na stranu druhou však nezapomínají na předsezónní vyhlídky, podle kterých měly Toffees bojovat o poháry. Mnohým z nich dále vadí, že pod Allardycem nepředvádí Everton pohledný fotbal. Celek z Goodison Parku okupuje osmou pozici s mizivou šancí na dostihnutí sedmého Burnley.

Toffees trápí především rozličné výsledky doma a venku. Zatímco Goodison Park obvykle připomíná tvrz, kterou v Premier League přemohly jen týmy z první sedmičky, venku Everton uspěl jen ve dvou případech. Z posledních dvou zápasů mimo svůj stadion však vydolovaly Karamelky čtyři body. Zdá se tak, že se blýská na lepší časy. Allardycovi by se již brzy měl vrátit zdaněný Gylfi Sigurdsson. Otazník visí nad starty Leightona Bainese, Morgana Schneiderlina a Dominica Calverta-Lewina.
Huddersfield Town - pravděpodobná sestava:
Lössl - Hadergjonaj, Jørgensen, Schindler, Kongolo - Hogg, Mooy, Quaner, Pritchard - Van la Paara, Mounié
Everton FC - pravděpodobná sestava:
Pickford - Coleman, Jagielka, Williams, Keane, Martina - Gueye, Davies - Walcott, Rooney, Bolasie - Tosun
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.75 - 3.06 - 2.99
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Newcastle United - West Bromwich Albion  (sobota 16:00)
Newcastle v minulém kole narazil na hřišti Evertonu a tak by se proti West Bromu rád vrátil na vítěznou vlnu. Hosté v minulém kole vybojovali remízu s Liverpoolem, i tak se však jejich sestup zdá nevyhnutelný.

Straky si velkolepou jízdu v březnu a první polovině dubna zajistily setrvání mezi anglickou smetánkou i v příštím ročníku. Během této série na ně nestačili postupně Southampton, Huddersfield, Leicester a dokonce ani Arsenal. Naposledy však vyšel střelecky naprázdno v Goodison Parku a propásl šanci se dostat právě před Everton. Magpies tak zůstaly na desátém místě se ziskem 41 bodů.

Mužstvo ze severu Anglie vede již třetí sezónu manažer Rafael Benítez. V současnosti probíhají mezi ním a vedením týmu jednání o prodloužení smlouvy. Španělský trenér však odmítá sdělit jakékoliv podrobnosti a podle svých slov se soustředí pouze na následující utkání. Proti West Bromu nebude moct Benítez postavit Atsua a Merina, jež trápí koleno. K prvnímu domácímu střetnutí může nastoupit útočník Islam Slimani.

Dny West Bromu v nejvyšší soutěži jsou pravděpodobně sečteny. Albion sice vydoloval čtyři body ze střetnutí se silnými Manchesterem United a Liverpoolem, v předchozím průběhu ligy si však nechal své soupeře odskočit natolik, že nyní se zdá téměř nemožné ztrátu dohnat. Na záchranu ztrácí osm bodů a ve zbývajících zápasech jich může vybojovat maximálně devět. Cesta k záchraně tak vede jen přes tři vítězství, které však nemusí stačit.

První zápas v této sezóně mezi W.B.A. a Newcastlem skončil divokou remízou 2:2. Loni se na St. James's Parku radovali domácí, kterým výhru zařídil dnesk již v klubu nepůsobící Mitrović. Do kádru Albionu se zase vrátil věčný marod Sturridge a po dlouhé době také Chadli.
Newcastle United - pravděpodobná sestava:
Dúbravka - Yedlin, Lejeune, Lascelles, Dummet - Shelvey, Diamé - Ritchie, Kenedy, Gayle - Pérez
West Bromwich Albion - pravděpodobná sestava:
Foster - Nyom, Dawson, Hegazi, Gibbs - Phillips, Livermore, Brunt, McClean - Rodriguez, Rondón
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.97 - 3.38 - 4.52
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Southampton FC - AFC Bournemouth  (sobota 16:00)
Už jen čtyři kola má Southampton na to, aby se vyhrabal z nejhoršího a zachránil sezonu v Premier League. Doma s Bournemouthem nemůže brát nic jiného než tři body. Hosté pod takovým tlakem nejsou, rádi by ale utnuli už čtyřzápasovou sérii bez vítězství.

Southampton ztrácí na sedmnáctou Swansea čtyři body, takže pár kol před koncem nemá situaci ve svých rukou. Aby se udržel ve hře, případně i snížil ztrátu, potřebuje doma na St. Mary's Stadium nutně získat tři body. V případě neúspěchu bude hodně záležet na výsledku zápasů Swansea, ale situace už bude pro Saints hodně kritická.

Úspěšnost sezony bude záviset pouze na záchraně nejvyšší soutěže a nic na tom nezmění ani postup do semifinále FA Cupu. Svěřenci trenéra Marka Hughese byli blízko finálové účasti, ale stopku jim nakonec vystavila londýnská Chelsea, která zvítězila 2:0. V Premier League je to dlouhodobě velká bída. Southampton už osm zápasů v řadě nedokázal zvítězit. Naposledy se ze tří bodů radoval začátkem února, kdy přestřílel poslední West Bromwich Albion.

Porazit doma Bournemouth není nemožné, nicméně Southampton tak jako tak nečeká snadná práce. Loňský zápas na St. Mary's Stadium skončil bezbrankovou plichtou a dělbou bodů skončilo rovněž první vzájemné měření sil na půdě Bournemouthu.

Bournemouth přijíždí do přístavního města ukončit čtyřzápasové čekání na výhru a také vylepšit vzájemnou bilanci. Southampton dokázali hosté v historii porazit jen jednou, před dvěma lety. Forma Cherries tedy rovněž není úchvatná, na druhou stranu v posledních dvou kolech měl hostující tým velmi těžký los a nejprve podlehl Liverpoolu a posléze dalšímu gigantovi Manchesteru United.

Svěřenci manažera Eddieho Howa si také mohou v případě výhry definitivně zajistit účast v příštím ročníku Premier League.

The Saints budou postrádat pouze Stevena Davise, jinak je družina Marka Hughese pohromadě, což je obzvláště pro tento duel důležité. Bournemouth je na tom o něco hůře, protože na jeho marodce zůstávají tři hráči, jmenovitě Adam Smith, Junior Stanislas a Harry Arter.
Southampton FC - pravděpodobná sestava:
McCarthy - Hoedt, Yoshida, Stephens - Bertrand, Hojbjerg, Romeu, Lemina, Soares - Austin, Long
AFC Bournemouth - pravděpodobná sestava:
Begović - Francis, Cook, Aké - Fraser, Gosling, Cook, Daniels - Ibe, King - Wilson
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.68 - 4.18 - 5.19
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Swansea City - Chelsea FC  (sobota 18:30)
Chelsea stále živí naději na účast v Lize mistrů i v příští sezóně. Již si však nesmí dovolit ztrátu kytičky a zároveň musí doufat v zaváhání soupeřů, zejména Tottenhamu. Dalším soupeřem Londýňanů je Swansea, které stále bojuje o záchranu.

Waleský celek zažívá opět po roce nervydrásající boj, ve kterém se snaží o setrvání v Premier League. Labutě čekají na výhru již šest utkání a pokud ve zbývajících zápasech nezaberou, může se stát, že je po letech čeká návrat do Championship. Aktuálně sídlí Swansea na posledním nesestupovém sedmnáctém místě se ziskem 33 bodů, přičemž jejich náskok na osmnáctý Southampton je čtyřbodový.

Naposledy se Swans nepovedl zápas na půdě Manchesteru City. Domácí v zápase oslavili zisk titulu pětibrankovým přídělem, na který hosté neodpověděli ani jednou. Právě ofenziva je slabou stránkou Velšanů, žádný jiný tým z ligy nevstřelil méně branek jako oni. Střelecké trápení určitě neprolomí zraněný Luciano Narsingh, zato Renato Sanches již dost možná bude k dispozici. Otazník visí nad starty Federica Fernándeze a Kylea Bartleyho.

Hosté přijedou na Liberty Stadium jako obvykle v roli favorita, který je navíc posílen postupem do finále FA Cupu přes Southampton. Pokud Blues v této soutěži uspějí, alespoň částečně zachrání nevydařenou sezónu, ve které se jim nepodařilo obhájit ligový primát. Mužstvo pod vedením Antonia Conteho tápe téměř na všech frontách a hrozí mu, že v Premier League skončí mimo první čtyřku, z níž se postupuje do Champions League.

Poslední tři zápasy však pro Conteho družinu dopadly úspěšně. Se Southamptonem si kromě pohárového zápasu poradila i v lize a mezitím zdolala na Turf Moor i Burnley. Do formy se pak dostala především lednová posila z Arsenalu Olivier Giroud. Chelsea stále bude chybět Marcos Alonso, jenž si stále odpykává třízápasový trest. Na marodce zůstávají David Luiz a Ethan Ampadu, návrat však hlásí Danny Drinkwater.
Swansea City - pravděpodobná sestava:
Fabiański - Naughton, Van der Hoorn, Fernández, Mawson, Olsson - King, Ki, Carroll - A. Ayew, J. Ayew
Chelsea FC - pravděpodobná sestava:
Courtois - Azpillicueta, Cahill, Rüdiger - Moses, Kanté, Fabregas, Emerson - Willian, Giroud, Hazard
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 7.70 - 4.92 - 1.44
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Manchester City34293298:2590
2.Manchester United34235665:2674
3.Liverpool FC352011480:3771
4.Tottenham Hotspur34208666:3168
5.Chelsea FC34196959:3463
6.Arsenal FC341761166:4657
7.Burnley FC3514111035:3253
8.Everton FC351291440:5445
9.Leicester City3411111249:4744
10.Newcastle United341181535:4341
11.AFC Bournemouth359111541:5838
12.Watford FC351081742:6038
13.Brighton & Hove Albion348121432:4736
14.Crystal Palace358111636:5435
15.West Ham United348111542:6335
16.Huddersfield Town34981727:5435
17.Swansea City34891727:5133
18.Southampton FC345141533:5329
19.Stoke City356111832:6529
20.West Bromwich Albion354131829:5425

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (677)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele