36. kolo
28.04.2018 18:30 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Swansea City - Chelsea FC 0:1

Že by se mizerná sezóna Chelsea ještě převážila do pozitiva? Po remíze s West Hamem se Blues prakticky dekovali z bojů o čtvrté místo. Proti Swansea však modrá skvadra vyhrála čtvrtý soutěžní zápas v řadě a kromě postupu do finále FA Cupu se navíc hlásí i o účast v Lize mistrů na příští rok. Jediný gól zápasu dnes vstřelil už v samém počátku Cesc Fábregas.

Z deseti bodů ztráty jsou najednou dva, což vypadá setsakra líp i přesto, že Tottenham má pondělní zápas s Watfordem k dobru. Ještě zajímavější je ale souboj s Liverpoolem, na který sice Chelsea kouká s šestibodového odstupu, ale zápas k dobru má naopak ona - a navíc v příštím kole přivítá doma právě Liverpool.

Vaše starosti na mou hlavu, říkají si asi ve Swansea. Ta si dnes zadělala na problém, protože na rozdíl od úplné spodní trojice nebodovala a v závěru sezónu bude mít velké záchranářské starosti. Southampton už je vzdálen jen jediný bod, Stoke ztrácí tři body a West Brom bodů pět.

Příběh dnešního klání napsal už po třech minutách Cesc Fábregas, který se na Rosického rozlučku ladí do slušné formy. Vypomohl mu k tomu tedy Tom Carroll, který nezpracoval Mawsonovu přihrávku a nechal Kantého předat míč Hazardovi do nepřipravené obrany. Fábregas si našel místo mezi obránci, převzal Belgičanův pas a krásnou střelou vsítil už svůj padesátý gól v Premier League.

V prvním poločase viděli diváci na Liberty Stadium jen jednu střelu na bránu, ale Alfie Mawson si málem vstřelil parádní vlastenec. Když odvracel míč z nebezpečí, olízl jeho nešťastný pokus břevno. Ve druhé půlce předvedl solidní sólo Emerson, ale střela už byla slabší, zatímco Moses v nepřehledné situaci u brankové čáry nedokázal míč zasunout do sítě.

Swansea pořádně hrozila až v závěrečné čtvrthodině, třeba André Ayew jen těsně minul bránu v hodně dobré pozici na hranici vápna, o fous minul i Carroll a Naughton konečně prověřil i Courtoise. Jenže rána šla přímo na něj - stejně jako v případě Clucase. Když minutu před koncem dopadl stejně i Routledge, odvezla si Chelsea body za nejtěsnější možnou výhru.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (2)

Přidat komentář
John Obi Mikel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele