36. kolo
28.04.2018 13:30 CET
0 : 0
(0:0)
Stadión:
Anfield, Liverpool

Reportáž

Liverpool FC - Stoke City 0:0

Tři zásadní zjištění přinesl souboj Liverpoolu a Stoke City. Zaprvé, Liverpool si poněkud zkomplikoval závěr ligové sezóny, v němž se ještě bude mít co ohánět, aby uhrál TOP čtyřku. Zadruhé, Stoke sice po remíze 0:0 získalo cenný bod, ale ten je v jejich situaci pořád málo na to, aby vykřesalo naději na záchranu. No a třetí a nejzásadnější - Mohamed Salah je opravdu jen člověk.

Egyptský křídelník v posledních týdnech fascinuje celý fotbalový svět, kdekdo by mu v současné formě přiřkl i titul nejlepšího hráče planety. V zakončení a vlastně kdekoli okolo vápna je dokonalý, nemilosrdný a maximálně efektivní - což dokázal třeba v semifinále Ligy mistrů, kde dal dva úžasné góly a další dva naservíroval svým kolegům de facto před prázdnou bránu.

Jenže právě tento polobůh se v páté minutě po Hendersonově přihrávce řítil opět sám na gólmana - tak rychle, že se Jack Butland nestihl ani pokřižovat. Anglický komentátor už prakticky ohlašoval střelce gólu, když Salah vytáhl další cizelérský lobánek,... který však k šoku všech přítomných skončil dobrý metr vedle bližší tyče.

I tak má ale Liverpool po dnešní ztrátě vše ve svých rukou, což se o Stoke říct nedá. Ve zbylých dvou zápasech musí brát Potters plný počet bodů - a ani to pravděpodobně nebude stačit na udržení se v Premier League. Proto musí svěřence Paula Lamberta mrzet každá dnešní zmařená šance - jako když Diouf sám hlavičkoval na zadní tyči a trefil jen boční síť.

Víc možností, jak prolomit bezgólový stav, měl ale jednoznačně Liverpool. Tomu se to ostatně málem povedlo na sklonku prvního dějství, ale čárový sudí při oslavné radosti Dannyho Ingse správě zvedl praporek nad hlavu.

Po změně stran jako první zahrozil Alberto Moreno, který pro dnešní zápas nahradil běžně startujícího Robertsona. Španělský levý bek napřáhl ze slušné dálky, ale zařízení minul jen o kousek. Liverpool byl o dva body ve finále dost možná obrán rozhodčím, protože v závěru utkání Wijnaldumův centr zřetelně zasáhl Pietersovu ruku. Penalta se ale nepískala a zápas skončil nerozhodně.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1 a Salah prepíše historiu PL.

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
Adhol

Chtělo by to nějakou pohodovou a přesvědčivou výhru i v Premier League. Stoke City na tohle může být ideální soupeř. Tip: 3:1

Reagovat
LokoLFC

3 body, gól Salaha a žádné zranění, víc není třeba

Reagovat
smazaný uživatel

Salah 2 goly Firmino 2 goly 4:0 pre LfC:)

Reagovat
LokoLFC

jasny no...

Reagovat
vanGomm

Takto ty sázkovky nezrujnujete

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele