36. kolo
29.04.2018 17:30 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Wenger se s Old Trafford loučí porážkou, v nastavení rozhodl Fellaini

Černá šňůra Arsenalu na hřištích soupeřů nebere konce. Kanonýři s Manchesterem United prohráli už šestý venkovní zápas Premier League za sebou a jsou v tomto ohledu vůbec nejhorší ze všech anglických ligových soutěží. Na úvodní gól Pogby ještě dokázal zareagovat uzdravivší Henrik Mchitarjan, avšak v první minutě nastavení rozhodl o výhře United přesnou hlavičkou střídající Marouane Fellaini.

Díky výhře 2:1 si již United definitivně zajistili umístění do čtvrtého místa, a tedy účast v příštím ročníku Ligy mistrů. To Arsenal zůstává šestý, tři body před dotírajícím Burnley, byť se zápasem k dobru. Po této porážce však tým Arséna Wengera přišel o poslední naději na předskočení týmů před sebou a skončí tak v tabulce podruhé v řadě za úhlavním rivalem z Tottenhamu.

Základní sestava Arsenalu podle očekávání doznala početných změn oproti prioritnímu semifinále Evropské ligy s Atléticem Madrid, a tak dostali šanci nastoupit i nezkušení mladíčci jako Nelson či debutující stoper Konstantinos Mavropanos. Ještě před úvodním hvizdem se Arséne Wenger dočkal vřelého přijetí od samotného Sira Alexe Fergusona u příležitosti blížícího konce na lavičce Arsenalu po takřka dvaadvaceti letech.

Do utkání ovšem United vstoupili nekompromisně. Již po čtvrthodině hry měl gól na hlavě Alexis Sánchez, jehož pokus sice vytěsnil na tyč Héctor Bellerín, ale míč se odrazil k Paulu Pogbovi, pro nějž už nebyl problém napálit jej zblízka do sítě. Hosté ovšem navzdory poslepované sestavě byli favoritovi vyrovnaným soupeřem a obzvláště Ainsley Maitland-Niles ve středu pole i ve dvaceti letech působil jako zkušený harcovník. Právě po jeho patičce nebezpečně pálil bývalý hráč United Henrik Mchitarjan, avšak těsně minul.

Šest minut po změně stran se už ale arménský reprezentant nemýlil. Jeho přízemní rána mezi nohami stínujícího Lindelofa skončila přesně u tyče a ani David de Gea již situaci nestihl zachránit. S blížícím se závěrem utkání ovšem domácí začali utahovat šrouby a střídající Rashford se dokonce prosadil z dorážky po Fellainiho hlavičce do tyče, jenže mu radost zhatil odmávaný ofsajd. Nedlouho poté ale Marouane Fellaini znovu předvedl svou dominanci ve vzdušném prostoru a výtečně usměrnil Youngův pas na zadní tyč, kam se David Ospina natahoval marně.

Autor: Martin Kantor / skysports.com

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
vanGomm

Tip X.

Reagovat
Vsadim gule

3:1

Reagovat
TheTopFootbaler

Vzájemné zápasy

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Když se hecko W.B.A proti Účkám, tak by mohl i dědek 1:2

Reagovat
smazaný uživatel

heclo*

Reagovat
frederik

2:3

Reagovat
smazaný uživatel

Třeba to pro Arsèneho hráči udělají a pomůžou mu naposledy porazit Mourka, ale podle venkovních zapasu, ve kterejch jsme v roce 2018, nezískaly ani jeden bod to vidím na další odchozenej zápas v těch prokletejch modrejch dresech Tip: 1:1/2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Jestli teď prohrají nevadí,důležitější je pro ně EL,ale na Atleticu to stejně ty jejich primadony tak nějak odchodí bez bojovnosti,nevěřim,že postoupí Arsenal,na Atletico nemá bojovnost,nasazení perfektní obrana +domácí prostředí Arsenal bez šance.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele