Premier League - souhrn 3. kola

25.08.2018, 15:24, aktualizováno 27.08.2018, 22:54
Komentáře a souhrny
Tottenham vyloupil Old Trafford a vyhrál i třetí ligový duel. Chelsea vyhrála na půdě Newcastlu a zůstává stoprocentní, Fulham přestřílel Burnley. Watford zdolal Crystal Palace a potvrdil vydařený start. Liverpool je v úvodu sezony suverénní a výhru ukořistil i proti Brightonu. První letošní body naopak ztratil Manchester City. Mistr veze jenom bod ze hřiště Wolverhamptonu, kde remizoval 1:1. Arsenal doma přehrál West Ham, Leicester v závěru utrhl výhru v Southamptonu...

Manchester United - Tottenham Hotspur 0:3

27.08.2018 21:00

Góly: 50. Harry Kane, 52. Lucas Moura, 85. Lucas Moura

Tvrdý direkt obdržel Manchester United v domácím prostředí od Tottenhamu. Domácí mančaft sice nepodal úplně špatný výkon, ale především v první půli nedokázal využít svou převahu. Hostům naopak vyšel vstup do druhého poločasu a třemi brankami nakonec bez potíží opanovali utkání.

Manažer Rudých ďáblů Mourinho se snažil po porážce v Brightonu něco změnit, a tak zkusil nové hráče i rozestavení. V trojčlenné obraně se vedle sebe postavili Herrera, Smalling a Jones, post křídelních hráčů obsadili Valencia se Shawem, do záložní řady se dostal Matić a vedle Lukakua operoval v útoku Lingard. Lodivod Kohoutů Pochettino zase nově nasadil levého beka Rose a středního záložníka Dembélého.

Zápas začal zhurta, hned po několika sekundách se k nebezpečnému zakončení dostal domácí Fred, ale minul Llorisovu bránu. Následně však diváci sledovali především tuhý boj o střed hřiště. Klidný průběh nakonec narušil v 15. minutě Rose, jenž nepřesnou malou domů namazal do šance Lukakuovi. Belgický útočník obešel Llorise, ale z úhlu minul prázdnou svatyni. Své zaváhání chtěl Lukaku napravit o tři minuty později, ale po příhrávce od Shawa netrefil ideálně míč a Lloris jej bez potíží lapil.

Ve 28. minutě táhl útok Spurs Moura, v pokutovém území jej k zemi srazil Jones, ale sudí Pawson jasně deklaroval, že souboj tělo na tělo nebude pískat. Krátce na to se na druhé straně ukázal Fred, když svůj obstřel levou nohou nasměroval jen těsně vedle tyče. Ve 34. minutě vypálil z dálky Pogba a Lloris měl co dělat, aby ránu vyrazil. Následný centr od Valencii si do vlastní brány málem srazil Vertonghen.

Brankáře domácích De Geu v první půli zaměstnal snad jen pět minut před odchodem do kabin Eriksen. Jeho protějšek Lloris se pořádně nestihl usušit v kabině a hned se po změně stran zase zapotil při nepřesné střele Pogby. Za Tottenham kontroval Kane, jenž prověřil De Geu po zemi. V 50. minutě si Kane naskočil na rohový kop, přetlačil Jonese a hlavou poslal Kohouty, kteří do té doby byli horším týmem, do vedení. Téměř ihned po rozehře mohl vyrovnat Lukaku, toho však skvěle vychytal Lloris.

Spurs dokázali z minima vytěžit maximum. Tři minuty po prvním zásahu utekl Eriksen po pravém křídle, ve vápně našel Lucase, jenž po zemi z první přidal druhý gól hostů. Opařeným Rudým ďáblům chvíli trvalo, než se vrátili do hry. Až po hodině hry srazil pas střídajícího Sáncheze Lukaku na Lingarda, jehož ránu obrana Tottenhamu zblokovala na roh až za pět minut dvanáct. Krátce poté si na Fredem rozehranou standardní situaci naskočil další střídající hráč Lindelöf, avšak z velkého úhlu rozvlnil pouze boční síť.

Švédský obránce si ale následně vybral slabou chvilku, když podobně jako Rose v prvním poločase nepřesně přihrál na vlastního gólmana, rychlého Alliho ale De Gea nakonec vychytal a po rohovém kopu hlavičkoval v dobré šanci vedle Kane. United se do šancí dostávali těžko. V 79. minutě se v jedné z ojedinělých ocitl Lingard, jehož sražená střela skončila těsně nad břevnem. Šest minut před koncem šli hosté do brejku, Lucas oklamal Smallinga a křižnou střelou přidal třetí branku Tottenhamu, čímž v podstatě rozhodl o osudu klání.

V závěru ještě Llorise prověřil Sánchez z přímého kopu, ale to už byla jen labutí píseň. Obrázek na prořídlé tribuny Old Trafford při závěrečném hvizdu jednoznačně ukazoval, jak se dnes domácím nedařilo. Herně sice svému soupeři stačili, ovšem Spurs je na plné čáře předčili v efektivitě.

Více informací k zápasu

Fulham FC - Burnley FC 4:2

26.08.2018 17:00

Góly: 4. Jean Michaël Seri, 36. Aleksandar Mitrović, 38. Aleksandar Mitrović, 83. André Schürrle - 10. Jeffrey Hendrick, 41. James Tarkowski

Pěkná přestřelka byla k vidění v neděli odpoledne na Craven Cottage. Zdejší Fulham si i díky dvěma brankám Aleksandara Mitroviće připsal první body v sezóně a odlepil se ode dna tabulky. Naopak Burnley tahalo celý zápas za kratší konec a na první vítězství si v nové sezóně musí ještě počkat.

Gólově bohatý byl především první poločas. Neuplynulo ani 200 vteřin, když míč po levé straně zatáhl Luciano Vietto, předal ho Jeanu Michaelu Serrimu a záložník z Pobřeží Slonoviny úchvatnou dělovkou do pravého horního rohu otevřel skóre. Joe Hart plachtil vzduchem marně, takový začátek si určitě nepředstavoval.

The Clarets se ovšem povedlo velmi brzy vyrovnat. Chyby v rozehrávce domácích využil Ashley Westwood, jenž okamžitě vyslal do sprintu Aarona Lennona, po jehož pasu se ocitl ve vynikající střelecké pozici Jeff Hendrick. Šestadvacetiletý Ir sice se zakončením dlouho váhal, nakonec ale i díky šťastnému odrazu dostal balón do sítě a začínalo se od začátku.

S brankami se pak roztrhl pytel v závěru úvodního dějství. V 36. minutě rozehrál Sarri rohový kop po zemi na Toma Cairneyho, jehož přetažený centr na zadní tyči uklidil za Harta nekompromisní hlavičkou Aleksandar Mitrović. O několik desítek vteřin později tentokráte posadil míč na hlavu srbského kanonýra Vietto, Mitrović se z malého vápna opět nemýlil a mohl podruhé ukázat svou oslavu po vzoru Lucy Tonniho.

Burnley nicméně ještě do poločasu snížilo, po rohovém kopu vyhrál hlavičkový souboj stoper Ben Mee a jeho kolega z obrany James Tarkowski z bezprostřední blízkosti překonal bezmocného Marcuse Bettinelliho, který dnes překvapivě dostal přednost před španělskými kolegy Fabrim a Ricem. Zda měl tento tah manažera Jokanoviće nějakou souvislost s nedávným koncem španělského trenéra brankářů Carreiry, si můžeme jenom domýšlet.

Hosté se po změně stran nezmohli na žádný větší tlak, naopak The Cottagers byli aktivnější a mohli několikrát své skóre navýšit. To se nakonec povedlo až sedm minut před koncem André Schürllemu. Německý záložník byl dnes opravdu vidět, v 55. minutě trefil pěknou ranou břevno a v závěru pojistil vítězství Fulhamu. Gólu předcházela Mitrovićova střela (při snaze o hattrick) do tyče, Schürlle následně mířil o pár centimetrů přesněji a zajistil nováčkovi soutěže premiérovou výhru mezi elitou.

Více informací k zápasu

Newcastle United - Chelsea FC 1:2

26.08.2018 17:00

Góly: 83. Joselu - 76. Eden Hazard (pen.), 87. DeAndre Yedlin (vl.)

Hodinu a čtvrt Sarriball nudil, pak se rozjel pořádný nervák. Do zápasu hodně zasáhl i rozhodčí, který nejdřív dovolil Chelsea otevřít skóre z penalty, načež vzápětí neodpískal Yedlinův loket na Girouda a Newcastle vyrovnal. Nakonec však Blues zaslouženě získali všechny tři body, když si tak nějak symbolicky Yedlin vstřelil vlastní gól.

V úvodních vteřinách zápasu se Chelsea chopila otěží a diktovala hru tak nějak ve svém novém střihu. Držela míč, který si hráči rychle vyměňovali, ale těžiště hry se moc dynamicky neměnilo. Proto jsme si mohli všimnout, že N’Golo Kanté se pohybuje o fous níž než v prvních dvou zápasech. Přesto se Jacobu Murphymu jako prvnímu naskytla mezera mezi liniemi a přízemní ranou prověřil Kepu.

Maurizio Sarri dal konečně na hřiště od první minuty Edena Hazarda, který sice nominálně nastoupil jako levé křídlo, ale pro míče si chodil neustále prakticky do každého koutu hřiště, i když nejčastěji se vyskytoval uprostřed pole, čímž otevíral prostory pro Alonsa na levé obraně. Právě tam si ve čtyřiadvacáté minutě převzal míč od Kovačiće a zpoza vápna pálil na bránu - minul však.

Na první střelu na branku si Chelsea musela při tak trochu líném nedělním odpoledni musela počkat až do 36. minuty. Přesný nebyl ani Pedro, jenž se úspěšně probil až k malému čtverci, ale pak levačkou vypružil míč úplně ven. A právě španělský křídelník měl na svědomí tu první Dúbravkovu prácičku - Hazardův průnik však zakončil slabou ranou a slovenský gólman neměl problém.

V té době už měli za sebou fanoušci Blues jeden malý infarkt poté, co Rondón trknul do centru z levé strany a mířil jen těsně vedle. Je až z podivem, že v první půli byl Newcastle vlastně nebezpečnější. Ve vlastním vápně totiž Benítez vystavěl až devítičlenný blok, přes který se Hazard a spol. přes všechnu snahu a talent neproštrykovali. Azpilicuetovu dobře vyhlížející ránu pak nechtíc zblokoval Morata.

O přestávce se změnily jen strany, jinak se pokračovalo ve stejném tempu. Chelsea hrála takovou stavěčku na půli soupeře - vypadalo to, jako by Sarri svůj tým naučil hrát po vápno, ale neřekl jim, co dělat, až se k němu dostanou. Výjimkami byly kombinace Pedra s Azpilicuetou a pak parádní souhra několika hráčů, jíž zpackal Morata nepovedeným zpracováním ve vápně.

Tuhletu ťukačku bez cíle se pokusil po sedmdesáti minutách rozčísnout Rüdiger, parádně se napřáhl z 25 metrů, ale trefil jen břevno. Až čtvrt hodiny před koncem vysvobodil Chelsea možná nejdůležitější ofenzivní hráč Blues v úvodu sezóny Marcos Alonso. Přes dva hráče pronikl do vápna, kde jej srazil k zemi Schär a rozhodčí ukázal na penaltový puntík. Pokutového kopu se ujal Eden Hazard, a přestože si Dúbravka na balón letící po jeho pravé ruce sáhl, hosté mohli slavit.

Jenže ani tohle nebyl konec. Asi za pět minut totiž slovenský gólman vyslal dlouhý nákop, Yedlinův loket v tváři Girouda sudí i jeho asistent přehlídli, a protože David Luiz při bránění jen stál a koukal, Joselu zatloukl do Kepovy šibenice parádní hlavičku. Poslední slovo ale měla Chelsea, respektive Marcos Alonso. Do zpětné Giroudovy hlavičky se totiž povedeně opřel a De André Yedlin si ve snaze o bránění míč srazil do brány. Po sedmi letech tak Blues v Newcastlu vyhráli.

Více informací k zápasu

Watford FC - Crystal Palace 2:1

26.08.2018 14:30

Góly: 53. Roberto Pereyra, 71. José Holebas - 78. Wilfried Zaha

Vítězná série Watfordu nebere konce. Tým Javiho Gracii obstál i proti neoblíbenému Crystal Palace, jež po sedmi nezdarech v řadě dokázal na Vicarage Road přece jen porazit a zůstává v nové sezoně i nadále bodově stoprocentní. Na trefy Pereyry s Holebasem sice v závěru utkání zareagoval snížením Wilfried Zaha, ovšem srovnat se již hostům nepodařilo, a tak si připisují výsledkem 2:1 druhou porážku v řadě.

Po slibném nástupu domácího celku se brzy hra rozdrobila, mimo jiné vinou hustého deště. Atmosféře nepřidal ani hrubý zákrok Etienna Capouého zezadu na Zahu, který sudí Taylor ocenil benevolentně pouze žlutou kartou. Hosty jako by tento moment nakopnul a v následujících minutách měli hned několikrát blízko k průlomu skóre. Ben Foster ve watfordské brance však výtečně zneškodnil hlavičku Bentekeho i pokus McArthura z bezprostřední blízkosti. Když pak na sklonku první půle neuspěli v zakončení jak domácí Gray, tak na opačné straně Joel Ward, šlo se do kabin za bezbrankového stavu.

Ten však po změně stran vydržel sotva osm minut. Aktivní Pereyra se uvolnil zaseknutím míče do středu hřiště a přesnou ranou na zadní tyč poslal Watford do vedení. Hosté se pokoušeli o okamžitou odpověď skrze Christiana Bentekeho, jenže místo srovnání zničehonic inkasovali podruhé. Jen sám José Holebas ví, zda jeho táhlý nákop vstříc brance byl původně centr, anebo skutečná snaha o ohrožení Wayna Hennesseyho, na každý pád však míč zapadl až do sítě.

Ani za dvoubrankového manka se však Crystal Palace nevzdávalo a dvanáct minut před koncem svěřenci Roye Hodgsona ještě utkání zdramatizovali. Střídající Max Meyer posloužil Wilfriedu Zahovi jako ideální parťák do kombinace a hlavní hvězda Eagles přízemní ranou skórovala svůj čtyřiadvacátý ligový gól v dresu Palace - v moderní historii Premier League jich nikdo z londýnského klubu nenastřílel více. V hektickém závěru pak hosté sahali po vyrovnání, ale jak Sorloth, tak Ward v zakončení nezamířili přesně.

Více informací k zápasu

Liverpool FC - Brighton & Hove Albion 1:0

25.08.2018 18:30

Góly: 23. Mohamed Salah

Třetí vítězství v řadě si připsal Liverpool, když zásluhou jediného gólu Mohameda Salaha porazil Brighton nejtěsnějším rozdílem. The Reds byli aktivnější, zejména v prvním poločase svého soupeře výrazně přehrávali, nicméně ve po změně stran si i The Seagulls vytvořili několik příležitostí a nebýt výborného zákroku Alissona, mohli po Manchesteru United obrat o body dalšího favorita.

Začátek jednoznačně patřil Kloppově ekipě. První velkou šanci měl po sprintu Salaha a následné přihrávce Sadio Mané z nějakých čtrnácti metrů ale senegalský křídelník těsně minul. Gól nepadl ani o chvíli později, hlavičku Roberta Firmina po vynikajícím centru Robertsona totiž fantasticky vyrazil brankář Ryan. Dechberoucí úvodní čtvrthodinu pak zakončil Trent Alexander-Arnold parádní ranou z přímého kopu do břevna.

Klíčový moment zápasu přišel ve 23. minutě. Dobrý pressing domácích měl za důsledek, že James Milner připravil o míč Yvese Bissoumu, po ose Mané - Firmino se míč rychle dostal až k Salahovi a nejlepší střelec loňského ročníku vsítil díky dokonale přesnému zakončení na zadní tyč druhý gól v aktuální sezóně.

Do konce prvního dějství měli další gól na kopačce či hlavě ještě postupně Georginio Wijnaldum, Sadio Mané a Roberto Firmino. Všichni tři však ztroskotali na skvěle chytajícím Matthewu Ryanovi. Neproměněné příležitosti pak mohli Liverpool mrzet, kdyby jen měl Anthony Knockaert, střílející z hranice penalty po individuální akci Glena Murrayho, správně seřízená mířidla.

V závěru nevyužili šance na pojištění vítězství ani Alexander-Arnold, jenž pálil z hranice šestnáctky levou nohou kousek vedle, ani po rohu Salaha na přední tyči zakončující Wijnaldum. Minutu před koncem se pak vyznamenal gólman Alisson, když bravurně zlikvidoval hlavičku střídajícího Pascala Grosse z bezprostřední blízkosti. Alisson znovu naplno ukázal své kvality a v Premier League zatím ani jednou neinkasoval.

I díky němu The Reds s čistým štítem a sedmičkou v kolonce vstřelených branek po neúplném třetím kole vévodí tabulce anglické nejvyšší soutěže. Bodově se jim v neděli či pondělí může vyrovnat Chelsea, Watford a Tottenham.

Více informací k zápasu

Arsenal FC - West Ham United 3:1

25.08.2018 16:00

Góly: 30. Nacho Monreal, 70. Issa Diop (vl.), 90+2. Danny Welbeck - 25. Marko Arnautović

Přestože Arsenal potvrdil proti West Hamu United roli favorita a připsal si první body v sezoně za vítězství 3:1, Unai Emery může být s výkonem svých svěřenců nespokojenější snad ještě víc než v předešlých prohraných zápase s Manchesterem City a Chelsea. Kanonýři se totiž zápasem protrápili, vítězství ukořistili díky vlastenci stopera Diopa a jejich vlastní defenzivní nedostatky je nestály více inkasovaných branek jen s notnou dávkou štěstí a nekvalitního zakončení soupeře.



Nástupce legendárního Arséna Wengera vytrval se základní sestavou z minulého týdne, ovšem ani tentokráte střed pole domácích nefungoval tak, jak si španělský kouč jistě představoval. Zatímco směrem dopředu se hráči v červeném shodně trápili všichni a sbírali akorát jednu nepřesnost za druhou, takřka každý protiútok West Hamu zaváněl ohrožením branky Petra Čecha. Když se tedy v pětadvacáté minutě prosadil po narážečce s Felipem Andersonem povedenou přízemní ranou na přední tyč Marko Arnautović, nešlo o žádné velké překvapení.

Ani inkasovaný gól hráče Arsenalu nijak zvláště neprobudil, ovšem z ojedinělé povedené akce se jim přesto povedlo hned po pěti minutách srovnat. Bellerínův ostrý pas do šestnáctky propadl až k Nachovi Monrealovi, jenž zachoval chladnou hlavu a propálil vše, co mu stálo v cestě. Když pak na samém sklonku první půle selhal ve výjimečné příležitosti Robert Snodgrass, jenž místo gólového zakončení poslal míč pouze do Čechovy náruče, šlo se do kabin za nerozhodného stavu.

Emeryho nespokojenost se hrou vyústila v brzké stažení Alexe Iwobiho za Alexandra Lacazetta, jenže ani tento tah zázračně celé mužstvo nepozvedl a nejisté představení domácích pokračovalo. Ne že by Lukasz Fabianski v brance hostí zahálel, ovšem vyjma nebezpečné hlavičky Shkodrana Mustafiho byly jeho zákroky spíše rutinní. V permanenci byl nadále i Petr Čech, jehož nejprve prověřil Arnautović a poté také aktivní Anderson, po jehož pokusu mohl být český brankář rád, že mu míč vypadl zrovna k nohám spoluhráče a ne jednoho z dobíhajících fotbalistů soupeře.

Hru West Hamu na přelomu hodiny hry poznamenalo stažení hrotového útočníka Arnautoviće, jenž si pravděpodobně přivodil zranění právě při střeleckém zakončení. Nastalé situace Arsenal dokonale využil, když po zmatcích v pokutovém území Lacazette ve snaze najít Aubameyanga napálil bezmocného Diopa, od nějž se míč odrazil do sítě.

Ani po obratu skóre však nebylo o nervózní situace před brankou Arsenalu nouze a několikrát míč prosvištěl pokutovým územím sem a tam se šťastným koncem pro domácí. V druhé minutě nastavení pak přece jen uklidnil tribuny střídající Danny Welbeck, jemuž připravil ideální střeleckou pozici Héctor Bellerín, a anglický forvard nekompromisně stanovil konečné skóre 3:1. Arsenal tak slaví první body sezony, zatímco West Ham pod vedením Manuela Pellegriniho na odlepení ze dna tabulky s nulou na kontě stále čeká.

Více informací k zápasu

AFC Bournemouth - Everton FC 2:2

25.08.2018 16:00

Góly: 75. Joshua King (pen.), 79. Nathan Aké - 56. Theo Walcott, 66. Michael Keane

Kde je Marco Silva, tam se člověk nenudí. Dělo se tak už během štací v Hullu či Watfordu a Silvovo nynější působení na lavičce Evertonu se rozjíždí totožným způsobem. Liverpoolský klub stejně jako v prvním kole s Wolverhamptonem dohrával i na půdě Bournemouthu valnou část utkání v deseti, navzdory tomu dokázal dvakrát skórovat a následně o nabytý náskok ještě přijít.

Oba celky do tohoto utkání vstupovaly v dobrém rozpoložení, neboť v nové sezoně ještě nepoznaly chuť porážky. Obzvláště domácí po dvou vydobytých vítězstvích usilovali s chutí o další a vytvořili si první šance utkání. Nejprve ve slibné pozici zaváhal nejlepší střelec Cherries Callum Wilson, když tváří v tvář brankáři Pickfordovi zbrkle přestřelil, a pak Nathan Aké ani z výtečné pozice nezvládl usměrnit svou hlavičku do sítě.

Poločas se již nezadržitelně, ovšem čtyři minuty před ochodem do kabin došlo ještě na jeden význačný incident. Richarlison se dostal do potyčky s Adamem Smithem a jejich letmý dotek hlavami s agresivnějším chováním letní posily Evertonu vyhodnotil sudí Probert nekompromisně jako důvod k Richarlisonově vyloučení, zatímco Smith vyvázl bez napomenutí.

Přesto se po změně stran postarali o průlom skóre oslabení hosté. Povedený Sigurdssonův pas nastartoval Thea Walcotta, jenž pláchl všem zadákům soupeře a překonal ranou na přední tyč i brankáře Begoviće. Situace evertonských byla záhy ještě růžovější, když se zmíněný hříšník Adam Smith sám přece jen nechal vyloučit za stažení unikajícího Walcotta a poměr hráčů na hřišti se znovu vyrovnal. Když pár minut nato Michael Keane skóroval po Sigurdssonově centru na 2:0, zdálo se, že je o vítězi definitivně rozhodnuto.

Bournemouth je však dlouhodobě znám jako tým, který předvádí nejlepší výkony právě za nepříznivého stavu a potvrdilo se to i tentokráte. Nejprve se o snížení postaral z pokutového kopu Joshua King poté, co Leighton Baines postrčil v šestnáctce Wilsona, a o pouhé čtyři minuty později zařídil bleskurychlé srovnání Aké, jenž pohotově dorazil míč do sítě po skvělé hlavičce neúnavného Wilsona, která skončila na tyči. Domácí Cherries tak výsledkem 2:2 získali od počátku loňské sezony již pětadvacátý bod poté, co v ligovém zápase prohrávali, ovšem manažer Eddie Howe si jistě bude do budoucna přát, aby se již podobné incidenty tak často neopakovaly.

Více informací k zápasu

Southampton FC - Leicester City 1:2

25.08.2018 16:00

Góly: 52. Ryan Bertrand - 56. Demarai Gray, 90+2. Harry Maguire

Do sestavy domácích se vrátil Vestergaard, jenž nahradil Stephense. V záložní řadě se místo Romeua a Ward-Prowse objevili Höjbjerg s Elyounoussim a Austina v útoku zastoupil Long. Hostům chyběl potrestaný útočník Vardy, šanci tak dostal Iheanacho. Na post stopera se opět zasunul Morgan a napravo vedle něj operoval Amartey, neboť Pereira se posunul do zálohy.

Prvních čtyřicet pět minut nenabídlo příliš zajímavou podívanou. Za zmínku stojí jen například hlavička záložníka Lišek Ndidiho nad branku domácích. Na druhé straně se zase ukázal Elyounoussi, který prověřil gólmana Schmeichela. Ve 29. minutě po nabídce Elyounoussiho hlavičkoval mimo Vestergaard.

Konec poločasu přinesl první obrovskou šanci. Po Redmondově přihrávce se k zakončení dostal Ings a Leicester zachránil až Schmeichelův zákrok konečky prstů. Po změně stran se Southampton přece jen dočkal branky. na Höjbjergův pas si naběhl Bertrand, jehož rána pod břevno poslala Saints do vedení. To však domácím vydrželo jen čtyři minuty do 56. minuty, kde se Pereirův centr dostal až ke Grayovi, který střelou z první srovnal skóre.

Světci se nevzdávali a po hodině hry je chtěl do vedení vrátit aktivní Elyounoussi, jenže svou ránu nasměroval pouze do míst, kde stal připravený Schmeichel. Vítr z plachet však vzal domácímu mužstvu Höjbjerg. Dánský fotbalista se v 77. minutě dožadoval penalty pomocí herecké etudy, tu mu však arbitr nezbaštil a místo pokutového kopu ukázal záložníkovi Southamptonu druhou žlutou kartu a Saints tak dohrávali v deseti mužích.

Leicester v závěru vycítil svou šanci. Osm minut před koncem postupoval Chilwell na brankáře McCarthyho ze strany, jenže domácí gólman byl úspěšnější. Za minutu si po Pereirově centru málem vsítil vlastní gól Hoedt. Rozuzlení zápasu přinesl až nastavený čas. Albrighton předložil míč Maguirovi, jehož přízemní rána skončila v bráně a určila, že Lišky si za pět minut dvanáct zajistily vítězství.

Více informací k zápasu

Huddersfield Town - Cardiff City 0:0

25.08.2018 16:00

Góly: -

Bez branek skončilo utkáním mezi Huddesfieldem a Cardiffem. Domácí byli dlouho aktivnější, po vyloučení Hogga se však karty obrátily a nakonec byli rádi, že se neprosadili Bluebirds.

Terriers opět mohl pomoc obránce Jörgensen, který se hned vrátil do základní sestavy. Téměř kompletní proměnu zaznamenala záložní řada, kde zůstal pouze Biling, kolem kterého nově operovali Hogg, Mooy, Diakhaby a Van La Parra. Manažer hostů Neil Warnock nemohl nasadit zraněného Hoiletta, místo kterého dostal šanci Mendez-Laing.

A právě nový muž v sestavě Bluebirds se jako první hnal v páté minutě do šance, ovšem pouze se bolestivě zranil s brankářem Hamerem a oba hráči museli střídat. Za domácí zkoušel v první půli štěstí především Kongolo, ale ani jednou vážněji neohrozil brankáře Etheridge. Huddersfield udával tempo hry, do přestávky se však podobně jako soupeř neprosadil.

Po změně stran se nejdříve osmělil Cardiff, když po centru od Zohoreho hlavičkoval Murphy vedle levé tyče. Na druhé straně našel Kongolo Mouniého, proti jehož pokusu hlavou se musel vytáhnout Etheridge. Po hodině hry ujely nervy Hoggovi, který se v pokutovém území dostal do konfliktu s Arterem a za nesportovní chování jej rozhodčí Oliver odměnil červenou kartou.

Hosté po nabídnutí přesilovky ožili a začali se tlačit dopředu. Bamba se dostal k hlavičce, ale našel jen brankáře Lössla, který se mezi tři tyče dostal po zranění Hamera. V 74. minutě se ke střele dostal stídající Ward, Lössl však jeho přízemní střelu lapil. Za dvě minuty se po rohovém kopu vyšplhal do vzduchu Morrison, ale v slibné šanci nezamířil balón do svatyně Terriers.

Cardiff se nadále snažil využít početní převahu. Osm minut před koncem se po zaváhání domácí obrany dostal k zakončení Murphy, ale nestihl seštelovat mířidla. Podobně dopadli také Arter s Riedem. V závěru ještě mohl na svou stranu zápas urvat Huddersfield, jenže Depoitremu po nepoedeném Bambově odkopu chyběl krok.

Více informací k zápasu

Wolverhampton Wanderers - Manchester City 1:1

25.08.2018 13:30

Góly: 57. Willy Boly - 69. Aymeric Laporte

Pohledný zápas viděli diváci na Molineux Stadium. Domácí Wolverhampton statečně vzdoroval favorizovanému Manchesteru City a nakonec se oba týmy rozešli smírně. Do vedení se dostali Wolves po brance rukou, Citizens však krátce poté odpověděli.

Domácí se chtěli před velkým soupeřem ukázat a na začátku střetnutí jej nepouštěli do šancí, i když se jejich obranu snažil prolomit především Sterling. Po patnácti minutách se po sklepnutí od Agüera přece jen poprvé otevřel prostor pro Gündoganovu střelu, kterou s problémy lapil brankář Patricio.

Vzrušení přinesly momenty okolo 20. minuty. Wolves se nejprve dostali po Kompanyho zaváhání do brejku, který zakončil Jiménez gólem, ale bohužel pro domácí stál v ofsajdu, čehož si všimli také rozhodčí. Z protiakce Manchesteru nastřelil Agüero tyč a chvíli poté musel Sterlingovu ránu z dálky vyrazit Patricio na tyč.

Další šanci hostů si po půlhodině hry připsal Fernandinho, ale pálil jen vedle tyče. Deset minut na ty vyrazil Patricio míč pouze k Agüerovi, s jehož slabou dorážkou si však strážce svatyně Wolves poradil.

Do první tutové příležitosti druhého poločasu se po deseti minutách dostali Vlci, když Costa prošel obranou soupeře a zastavil ho až skvělý gólman Emerson. Z následného rohu se již urodilo. Moutinho opakovaným centrem našel Bolyho, který zcela osamocen dostal míč do sítě rukou, čehož si však rozhodčí nevšiml a branka tak platila. Z protiakce chtěl srovnat David Silva, ve velké šanci ho v pokutovém území zastavil sporným zákrokem Neves, penalta se však nepískala.

Citizens se však z nepříjemné rány dokázali oklepat. V 69. minutě rozehrál Gündogan přímý kop na hlavu Laporta, jenž zblízka nedal Patriciovi šanci. Osm minut poté mohl obrat dokonat Jesus, jeho hlavičku po centru od Mendyho ale zlikvidoval Patricio. Hosté chtěli urvat všechny tři body, v závěru však mohli inkasovat, když Jotův volej jen těsně přeletěl břevno. Brankovou konstrukci naopak v závěru trefil z přímého kopu Agüero, což byla také poslední akce utkání.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Liverpool FC33007:09
2.Tottenham Hotspur33008:29
3.Chelsea FC33008:39
4.Watford FC33007:29
5.Manchester City32109:27
6.AFC Bournemouth32106:37
7.Leicester City32015:36
8.Everton FC31206:55
9.Arsenal FC31025:63
10.Crystal Palace31023:43
11.Fulham FC31025:73
12.Brighton & Hove Albion31023:53
13.Manchester United31024:73
14.Wolverhampton Wanderers30213:52
15.Cardiff City30210:22
16.Newcastle United30122:41
 Southampton FC30122:41
18.Burnley FC30123:71
19.Huddersfield Town30121:91
20.West Ham United30032:90

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (1101)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele