3. kolo
25.08.2018 16:00 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

Leicester otočil duel proti oslabenému Southamptonu

Do sestavy domácích se vrátil Vestergaard, jenž nahradil Stephense. V záložní řadě se místo Romeua a Ward-Prowse objevili Höjbjerg s Elyounoussim a Austina v útoku zastoupil Long. Hostům chyběl potrestaný útočník Vardy, šanci tak dostal Iheanacho. Na post stopera se opět zasunul Morgan a napravo vedle něj operoval Amartey, neboť Pereira se posunul do zálohy.

Prvních čtyřicet pět minut nenabídlo příliš zajímavou podívanou. Za zmínku stojí jen například hlavička záložníka Lišek Ndidiho nad branku domácích. Na druhé straně se zase ukázal Elyounoussi, který prověřil gólmana Schmeichela. Ve 29. minutě po nabídce Elyounoussiho hlavičkoval mimo Vestergaard.

Konec poločasu přinesl první obrovskou šanci. Po Redmondově přihrávce se k zakončení dostal Ings a Leicester zachránil až Schmeichelův zákrok konečky prstů. Po změně stran se Southampton přece jen dočkal branky. na Höjbjergův pas si naběhl Bertrand, jehož rána pod břevno poslala Saints do vedení. To však domácím vydrželo jen čtyři minuty do 56. minuty, kde se Pereirův centr dostal až ke Grayovi, který střelou z první srovnal skóre.

Světci se nevzdávali a po hodině hry je chtěl do vedení vrátit aktivní Elyounoussi, jenže svou ránu nasměroval pouze do míst, kde stal připravený Schmeichel. Vítr z plachet však vzal domácímu mužstvu Höjbjerg. Dánský fotbalista se v 77. minutě dožadoval penalty pomocí herecké etudy, tu mu však arbitr nezbaštil a místo pokutového kopu ukázal záložníkovi Southamptonu druhou žlutou kartu a Saints tak dohrávali v deseti mužích.

Leicester v závěru vycítil svou šanci. Osm minut před koncem postupoval Chilwell na brankáře McCarthyho ze strany, jenže domácí gólman byl úspěšnější. Za minutu si po Pereirově centru málem vsítil vlastní gól Hoedt. Rozuzlení zápasu přinesl až nastavený čas. Albrighton předložil míč Maguirovi, jehož přízemní rána skončila v bráně a určila, že Lišky si za pět minut dvanáct zajistily vítězství.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2-3

Reagovat
Theft90

1:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele