3. kolo
26.08.2018 14:30 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Watford FC - Crystal Palace 2:1

Vítězná série Watfordu nebere konce. Tým Javiho Gracii obstál i proti neoblíbenému Crystal Palace, jež po sedmi nezdarech v řadě dokázal na Vicarage Road přece jen porazit a zůstává v nové sezoně i nadále bodově stoprocentní. Na trefy Pereyry s Holebasem sice v závěru utkání zareagoval snížením Wilfried Zaha, ovšem srovnat se již hostům nepodařilo, a tak si připisují výsledkem 2:1 druhou porážku v řadě.

Po slibném nástupu domácího celku se brzy hra rozdrobila, mimo jiné vinou hustého deště. Atmosféře nepřidal ani hrubý zákrok Etienna Capouého zezadu na Zahu, který sudí Taylor ocenil benevolentně pouze žlutou kartou. Hosty jako by tento moment nakopnul a v následujících minutách měli hned několikrát blízko k průlomu skóre. Ben Foster ve watfordské brance však výtečně zneškodnil hlavičku Bentekeho i pokus McArthura z bezprostřední blízkosti. Když pak na sklonku první půle neuspěli v zakončení jak domácí Gray, tak na opačné straně Joel Ward, šlo se do kabin za bezbrankového stavu.

Ten však po změně stran vydržel sotva osm minut. Aktivní Pereyra se uvolnil zaseknutím míče do středu hřiště a přesnou ranou na zadní tyč poslal Watford do vedení. Hosté se pokoušeli o okamžitou odpověď skrze Christiana Bentekeho, jenže místo srovnání zničehonic inkasovali podruhé. Jen sám José Holebas ví, zda jeho táhlý nákop vstříc brance byl původně centr, anebo skutečná snaha o ohrožení Wayna Hennesseyho, na každý pád však míč zapadl až do sítě.

Ani za dvoubrankového manka se však Crystal Palace nevzdávalo a dvanáct minut před koncem svěřenci Roye Hodgsona ještě utkání zdramatizovali. Střídající Max Meyer posloužil Wilfriedu Zahovi jako ideální parťák do kombinace a hlavní hvězda Eagles přízemní ranou skórovala svůj čtyřiadvacátý ligový gól v dresu Palace - v moderní historii Premier League jich nikdo z londýnského klubu nenastřílel více. V hektickém závěru pak hosté sahali po vyrovnání, ale jak Sorloth, tak Ward v zakončení nezamířili přesně.

Autor: Martin Kantor / skysports.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2-2

Reagovat
Theft90

2:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele