3. kolo
26.08.2018 17:00 CET
4 : 2
(3:2)

Reportáž

Fulham FC - Burnley FC 4:2

Pěkná přestřelka byla k vidění v neděli odpoledne na Craven Cottage. Zdejší Fulham si i díky dvěma brankám Aleksandara Mitroviće připsal první body v sezóně a odlepil se ode dna tabulky. Naopak Burnley tahalo celý zápas za kratší konec a na první vítězství si v nové sezóně musí ještě počkat.

Gólově bohatý byl především první poločas. Neuplynulo ani 200 vteřin, když míč po levé straně zatáhl Luciano Vietto, předal ho Jeanu Michaelu Serrimu a záložník z Pobřeží Slonoviny úchvatnou dělovkou do pravého horního rohu otevřel skóre. Joe Hart plachtil vzduchem marně, takový začátek si určitě nepředstavoval.

The Clarets se ovšem povedlo velmi brzy vyrovnat. Chyby v rozehrávce domácích využil Ashley Westwood, jenž okamžitě vyslal do sprintu Aarona Lennona, po jehož pasu se ocitl ve vynikající střelecké pozici Jeff Hendrick. Šestadvacetiletý Ir sice se zakončením dlouho váhal, nakonec ale i díky šťastnému odrazu dostal balón do sítě a začínalo se od začátku.

S brankami se pak roztrhl pytel v závěru úvodního dějství. V 36. minutě rozehrál Sarri rohový kop po zemi na Toma Cairneyho, jehož přetažený centr na zadní tyči uklidil za Harta nekompromisní hlavičkou Aleksandar Mitrović. O několik desítek vteřin později tentokráte posadil míč na hlavu srbského kanonýra Vietto, Mitrović se z malého vápna opět nemýlil a mohl podruhé ukázat svou oslavu po vzoru Lucy Tonniho.

Burnley nicméně ještě do poločasu snížilo, po rohovém kopu vyhrál hlavičkový souboj stoper Ben Mee a jeho kolega z obrany James Tarkowski z bezprostřední blízkosti překonal bezmocného Marcuse Bettinelliho, který dnes překvapivě dostal přednost před španělskými kolegy Fabrim a Ricem. Zda měl tento tah manažera Jokanoviće nějakou souvislost s nedávným koncem španělského trenéra brankářů Carreiry, si můžeme jenom domýšlet.

Hosté se po změně stran nezmohli na žádný větší tlak, naopak The Cottagers byli aktivnější a mohli několikrát své skóre navýšit. To se nakonec povedlo až sedm minut před koncem André Schürllemu. Německý záložník byl dnes opravdu vidět, v 55. minutě trefil pěknou ranou břevno a v závěru pojistil vítězství Fulhamu. Gólu předcházela Mitrovićova střela (při snaze o hattrick) do tyče, Schürlle následně mířil o pár centimetrů přesněji a zajistil nováčkovi soutěže premiérovou výhru mezi elitou.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0-1

Reagovat
Theft90

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele