Premier League - preview 3. kola

25.08.2018, 08:30, aktualizováno 27.08.2018, 08:08
Previews
Tottenham vyhrál první dva zápasy nové sezony a třetí triumf hodlá přidat na půdě Manchesteru United. Kohouti se budou snažit napodobit Chelsea, Liverpool a Watford, tyto tři celky mají na svých kontech devět bodů...
Manchester United - Tottenham Hotspur  (pondělí 21:00)
Třetí kolo anglické Premier League zakončí očekávaný šlágr Manchesteru United s Tottenhamem. The Red Devils naposledy překvapivě padli s Brightonem a proti Pochettinově partě, která zatím neztratila ani bod, nebudou favoritem. Nicméně United se proti Spurs doma daří, hosté ze severu Londýna si z předchozích čtyř výjezdů na Old Trafford přivezly domů čtyři porážky.

Manchester nevstoupil do sezóny ideálně, po úvodní upachtěné výhře nad Leicesterem přišla nečekaná blamáž v Brightonu a José Mourinho je od začátku pod velkým tlakem. Někdejší vynikající obránce klubu, Lee Sharpe, dokonce prohlásil, že pokud bude takhle portugalský kouč tímto způsobem pokračovat dál, do Vánoc bude odvolán. "Je to ten starý známý příběh, který už jsme všichni viděl v minulých sezónách. Neustále brečí kvůli hráčům, které má, a kvůli těm, které nemá k dispozici. Vypadá znuděně a všechny ignoruje. A svou negativitu začíná přenášet na mužstvo," tvrdí Sharpe.

Naproti tomu Spurs jsou zatím suverénní a rádi by i po tomto kole zůstali v čele tabulky. Také Tottenham, respektive brankář Hugo Lloris, však v týdnu plnil stránky deníků. Kapitán francouzských mistrů světa byl přistižen, jak řídí v opilosti, noc strávil v cele a Mauricio Pochettino ho okamžitě zbavil kapitánské pásky. Není také vyloučeno, že v pondělí dostane přednost v bráně Michel Vorm.

Argentinský manažer se na tiskové konferenci nechtěl vyjadřovat k ničemu jinému než k samotnému zápasu. "Nezajímá mě, co se děje v médiích kolem Manchesteru United či jakéhokoliv jiného klubu. Jsem naprosto soustředěný, všichni jsme soustředění jenom na Tottenham Hotspur," řekl.

Pochettinovi bude každopádně chybět středopolař Victor Wanyama a ofenzivní univerzál Heung-Min Son. José Mourinho by naopak už mohl využít Nemanju Matiće, Antonia Valenciu a Alexise Sáncheze, ačkoliv, jak sám bývalý lodivod Chelsea či Realu Madrid uvedl, "rozhodnutí, zda nastoupí, teprve padne”.

"Po prohře samozřejmě nikdo není šťastný. Nicméně z mých zkušeností vím, že ve fotbale se nemůžete dívat zpět, ať už na dobré či špatné výsledky, musíte se dívat jenom dopředu. Těší mě, jak mužstvo přes týden pracovalo a velmi se těším na další utkání," uvedl před novináři José Mourinho.

Duel začne v pondělí ve 21 hodin středoevropského letního času, na dodržování pravidel bude dohlížet hlavní rozhodčí Craig Pawson se svými asistenty.
Manchester United - pravděpodobná sestava:
De Gea, Valencia, Bailly, Lindelof, Shaw, Fellaini, Pogba, Fred, Mata, Lukaku, Sanchez
Tottenham Hotspur - pravděpodobná sestava:
Vorm, Trippier, Sanchez, Vertonghen, Alderweireld, Davies, Dembele, Dier, Eriksen, Alli, Kane
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.51 - 3.36 - 3.05
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Watford FC - Crystal Palace  (neděle 14:30)
Nedělní program třetího kola Premier League zahájí na Vicarage Road domácí Watford s Crystal Palace. Malé londýnské derby proti sobě svede celky, jež se těší dobré formě, neboť watfordští jsou doposud bodově stoprocentní a jejich soupeř po výhře v úvodním kole řádně zatopil i favorizovanému Liverpoolu. Oproti tomuto duelu však bude muset Roy Hodgson pozměnit sestavu, a to přinejmenším na jednom postu.

Pravý bek Eagles Aaron Wan-Bissaka na sebe sice upozornil především výtečnými výkony, ovšem v minulém týdnu jej zatáhnutí za záchrannou brzdu proti unikajícímu Mohamedu Salahovi stálo obdržení červené karty a jednozápasový distanc. Proti Watfordu by tak mladého anglického obránce měl nahradit zkušený Joel Ward. Dalším možným přírůstkem základní sestavy Crystal Palace by se mohla stát letní posila Max Meyer. Německý reprezentant dorazil do Selhurst Parku jakožto volný hráč a po dvou nástupech do zápasů z lavičky by se do třetice mohl dočkat plnohodnotného debutu v novém působišti.

Přestože se domácí pyšní šesti body po dvou zápasech, soudě dle předešlých vzájemných zápasů by v neděli favoritem být neměli. Watford totiž na Crystal Palace dokázal vyzrát jen dvakrát z posledních šestnácti duelů a na Vicarage Road dokonce hosté neokusili pachuť porážky ani jednou z posledních sedmi výjezdů. Přesto Roy Hodgson odmítl, že by jeho tým byl watfordským strašákem. "Když něčemu takovému věříte, hrozí vám pak o to větší zklamání, když vás pak soupeř vypráší. Očekávám náročný a vyrovnaný zápas, mají za sebou výtečný vstup do sezony."

Hodgsonův protějšek Javi Gracia považuje triumfy v prvních kolech za důsledek jednoho z mála období v posledních letech, kdy Watford setrval u svého manažera z loňské sezony - stalo se tak vůbec poprvé od roku 2014. "Je lepší zahájit sezonu s koučem, kterého znáte z loňska. Není pak potřeba času na adaptaci, nových tréninků a různých situací. Důležitý je také náš týmový duch, snažíme se o herní styl, díky němuž se hráči cítí pohodlně a jsou pevnými součástmi něčeho většího," prohlásil manažer Watfordu, jenž dále poznamenal, že jsme stále na počátku dlouhé cesty. "Jsme na tom dobře, ale musíme zůstat klidní a počítat s tím, že přijdou i horší výsledky. Až na ně dojde, je lepší mít na své straně nejen dobré výsledky, ale také kus práce, na které můžeme dále stavět."

Zatímco hosté vyjma zmíněného Wan-Bissaky disponují takřka kompletním kádrem, Graciovy možnosti jsou stále lehce limitované. Teprve od příštího týdne by se měli zapojit do tréninkového procesu Gérard Deulofeu s Miguelem Britosem a dlouhodobě mimo hru zůstává vinou operované achilovky i Tom Cleverley.
Watford FC - pravděpodobná sestava:
Foster - Janmaat, Cathcart, Kabasele, Holebas - Hughes, Doucouré, Capoue, Pereyra - Gray, Deeney
Crystal Palace - pravděpodobná sestava:
Hennessey - Ward, Tomkins, Sakho, Van Aanholt - Townsend, Milivojević, McArthur, Schlupp - Benteke, Zaha
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.44 - 3.34 - 3.18
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Fulham FC - Burnley FC  (neděle 17:00)
Na londýnském Craven Cottage se potkají dva týmy, které čekají na první výhru v ligové sezóně. Fulham zůstává bodově na nule, Burnley již alespoň stihlo remizovat, rádo by však již také zvítězilo.

Londýnský Fulham si návrat mezi elitu jistě představoval jinak. Nováček soutěže si z úvodních dvou soubojů, které odehrál taktéž proti celkům z hlavního města Velké Británie, neodnesl žádný bod. Cottagers nejdříve nestačili v domácím prostředí na Crystal Palace. Následně se Fulham vydal do Wembley vzdorovat silnému Tottenhamu. Velkou část zápasu se mu to dařilo, Spurs však v posledních dvaceti minutách zabrali a urvali duel na svou stranu.

Ve třetím kole Cottagers konečně potkají protivníka z dalších koutů Anglie a rádi by vymazali nulu z kolonky bodů. Manažer Chalupářů Slavisovi Jovankovićovi stále nemůže počítat z letní posilou ze Swansea Mawsonen, který léčí zranění kolene. Na marodce zůstávají také Ayite a Ream, po trestu se naopak vrací Odoi.

V Burnley vědí, že na loňskou jízdu zakončenou sedmým místem a postupem do předkola Evropské ligy se bude těžko navazovat. Začátek sezóny tomu taky napovídá. Nejprve si Clarets připsali bod za remízu v Southamptonu. Na domácím Turf Moor pak přiletěla facka od Watfordu, který Burnley zaskočil na začátku obou poločasů a z venkovního výjezdu si odnesl plný počet bodů.

Do toho Clarets bojují také v již zmíněné Evropské lize. Po dvou prodlouženích přešli přes skotský Aberdeen a turecký Basaksehir, nyní však budou mít co dělat, aby na Turf Moor zvrátili špatně rozehraný dvojzápas s řeckým Olympiakosem. Kvůli odvetě pak mohou proti Fulhamu dostat šanci hráči, kteří ve čtvrtek v Řecku nehráli. Jmenovitě jde o Westwooda, Lowtona, Tarkowskiho a brankáře Harta.

Oba týmy na sebe v Premier League narazili pouze v sezóně 009/2010. Na Craven Cottage se tehdy radoval Fulham, v Burnley se obě mužstva rozešla smírně. Naposledy se Clarets se celkem ze západního Londýna potkali během ročníku 2015/2016, kdy i díky dvěma vítězstvím nad Cottagers postoupili do nejvyšší soutěže.
Fulham FC - pravděpodobná sestava:
Fabri - Fosu-Mensah, Chambers, Le Marchand, Bryan - Cairney, McDonald, Seri - Kamara, Mitrović, Sessegnon
Burnley FC - pravděpodobná sestava:
Hart - Lowton, Tarkowski, Mee, Ward - Lennon, Cork, Westwood, Hendrick, Gudmundsson - Wood
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.22 - 3.27 - 3.71
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Newcastle United - Chelsea FC  (neděle 17:00)
Maurizio Sarri se zatím v Premier League může chlubit stoprocentní bilancí a osobní kredit mu u fanoušků stoupl i díky vítězství v londýnském derby. Další zkouška čeká manažera Chelsea v neděli v neoblíbeném St. James' Parku, kde The Blues z posledních pěti zápasů čtyřikrát prohráli a jednou remizovali.

Newcastle má na svém kontě po dvou kolech pouze jeden bod a to navzdory poměrně dobrým výkonům, jež Benítezova družina předvedla proti Tottenhamu i v Cardiffu. Naposledy ve Walesu The Magpies sahali po výhře i přesto, že dohrávali v deseti bez vyloučeného Haydena. V posledních vteřinách však Kenedy neproměnil pokutový kop a výsledkem tak byla bezbranková plichta.

Zmiňovaní Isaac Hayden a Kenedy, jenž na severovýchodě Anglie hostuje právě z Chelsea, nebudou Rafaelu Benítez zcela jistě k dispozici. Kenedyho by v sestavě mohl nahradit Christian Atsu, rovněž někdejší hráč The Blues, který ovšem do Newcastlu již přestoupil natrvalo a žádná doložka ve smlouvě ho proto neomezuje. Po potížích s kotníkem by už měl být fit také pravý obránce DeAndre Yedlin.

Kouči obou týmů se již v minulosti několikrát střetli během svého působení v italské Serii A. "Sarriho znám z Itálie velmi dobře, je to výborný trenér," chválí svého nedělního protivníka Benítez. "Nastoupíme proti jednomu z nejlepších mužstev v soutěži. Hlavním faktorem bude přístup našich hráčů, jejich pracovitost a mentální připravenost," myslí si španělský stratég.

O rok starší Maurizio Sarri nemusí řešit žádné absence. Naopak plánuje poprvé v sezóně od začátku postavit Edena Hazarda. Největší hvězda The Blues, o níž se v létě dlouho hovořilo v souvislosti přestupu do Realu Madrid, není po náročném mistrovství světa v optimální kondici. Nicméně ačkoliv Hazard v letošní sezóně neodehrál dohromady ani jeden celý poločas, podílel se již na dvou gólech. "Odhaduji, že je Eden připraven na 50 až 60 minut," prozradil na tiskové konferenci Sarri.

Pokud by se rodáku z Neapole podařilo zítra zvítězit, stal by se pátým manažerem v historii Chelsea, který triumfoval ve všech svých prvních třech ligových duelech. Před tím se to povedlo dalším dvěma Italům - Contemu a Ancelottimu, José Mourinhovi a Guusu Hiddinkovi.
Newcastle United - pravděpodobná sestava:
Dúbravka, Yedlin, Lascelles, Clark, Dummett, Ritchie, Shelvey, Diamé, Muto, Pérez, Rondón
Chelsea FC - pravděpodobná sestava:
Kepa, Azpilicueta, Rüdiger, Luiz, Alonso, Kanté, Jorginho, Barkley, Pedro, Morata, Hazard
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 6.31 - 4.23 - 1.58
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Wolverhampton Wanderers - Manchester City  (sobota 13:30)
Start cíl už to, podobně jako v minulé sezóně, nebude a Manchester City tak má i do dalších ročníků na čem pracovat. Na rozdíl od prvního kola, kdy se do čela nacpal Liverpool, aktuálně už Citizens na špici jsou a nikdo by se dvakrát nedivil, kdyby tam zůstali až do května. Největší favorit Premier League se nyní vydává na hřiště ambiciózního Wolverhamptonu.

Wolves před nováčkovskou sezónou významně nakoupili, tým posílila hlavně dvojice Portugalců Rui Patrício a Joao Moutinho. Těžký los však Vlky postavil proti Evertonu a na hřiště Leicesteru, což suma sumárum znamená jeden bod a čtrnáctou pozici. A na nějaké napravování teď není úplně ideální soupeř.

Manchester City totiž, zdá se, hodlá celou sezónu opět opanovat jako minulý rok. V Community Shieldu ve Wembley hladce smetli Chelsea, podobně si o pár mil na východ smlsli i na Arsenalu, no a tenisový výsledek doma s Huddersfieldem už není potřeba komentovat. Agüero je v jednom ohni, Mendy měl prsty snad v pěti ligových gólech... no a to Citizens přišli o jednu z největších hvězd v Kevinu De Bruynem.

Tahle parta je zkrátka takovým démonem Premier League a kterémukoli týmu se podaří je obrat o body, bude veleben. Výhodou Guardiolovy družiny je i výrazná variabilita - na minulý zápas nasadil několikanásobný mistr Španělska i Německa systém 3-5-2, kdy si Sterling, Mahrez, Sané i Walker sedli na prkno. Síla a šíře blankytně modrého Manchesteru je zkrátka děsivá.

Tentokrát se i kvůli oblíbenému rozestavení Wolverhamtponu očekává návrat ke 4-2-3-1, aby Sterling, Mahrez či Sané atakovali volné prostory za Vlčími wingbacky. Na lavičku tak nejspíš usedne naopak Gabriel Jesus, přestože hrál proti Huddersfieldu výborně. Ale uvidíme, ostatně u Guardioly člověk nikdy neví.

Manažer Wolves Nuno Espirito Santo řeší jediný problém a tím je zdravotní stav obránce Matta Dohertyho, na němž se před týdnem zbytečně tvrdě vyfauloval Vardy. Potíže by však neměly být tak velké, aby Doherty nemohl nastoupit.
Wolverhampton - pravděpodobná sestava:
Patrício - Bennett, Coady, Boly - Doherty, Moutinho, Ruben Neves, Jonny - Hélder Costa, Raúl Jiménez, Diogo Jota
Manchester City - pravděpodobná sestava:
Ederson - Walker, Stones, Laporte, Mendy - D. Silva, Fernandinho - Mahrez (Sané), B. Silva, Sterling - Agüero
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 10.70 - 5.59 - 1.32
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Arsenal FC - West Ham United  (sobota 16:00)
Atraktivní souboj poražených nabídne v sobotní odpoledne Emirates Stadium, kde se na půdě Arsenalu představí další londýnský klub West Ham United. Oba celky po dvou kolech stále čekají na první bod pod vedením nového manažera. Jak Unai Emery, tak Manuel Pellegrini po letní přípravě a náležité přestavbě kádru nemají prostor pro další zaváhání, které by prohloubilo matný vstup do nové sezony.

Londýnský duel navíc bude o to zajímavější, že proti Kanonýrům dost možná nastoupí hned trojice jejich bývalých hráčů. Přímo z Arsenalu během léta do West Hamu putovali Jack Wilshere a Lucas Pérez, zatímco Lukasze Fabianského Hammers vykoupili ze sestupující Swansea. "Nikdy nevíte, zda hráči budou mít extra motivaci, když se vrátí na hřiště svého starého klubu, tak jak to čeká Wilshera, Fabianského a Péreze," poznamenal Pellegrini. "Osobně si myslím, že bude potřeba jiného přístupu celého týmu, a ne proto, že máme tři bývalé hráče Arsenalu. Musíme se jako celek zlepšit v bránění, útočení, mentalitě a spoustě dalších věcí, neboť proti kvalitním velkoklubům jako Arsenal to jinak ani nejde."

Po náročných zápasech s Manchesterem City a Chelsea hodlá Unai Emery konečně získat první body v novém působišti, ovšem taktiku s jediným útočníkem po prohraných zápasech měnit nehodlá. "Momentálně ne. Myslím, že potřebujeme kontrolovat střed hřiště a mít více hráčů uprostřed. Když budeme mít navrch, bude se nám lépe dařit v útoku i obraně." Přesto nasazení forvardů Aubameyanga s Lacazettem v úvahu přichází, jen se v takovém případě první jmenovaný přesune na křídelní post.

West Hamu bude scházet kapitán Mark Noble, jenž v týdnu nebyl schopen trénovat vinou bolavých zad. Pellegrinimu dále dlouhodobě scházejí Andy Carroll, Winston Reid a Manuel Lanzini. To domácí se musí obejít pouze bez defenzivních hráčů typu Kolašinace, Koscielného či Maitlanda-Nilese, ovšem podle nejnovějších zákulisních spekulací o utkání přijde také nemocný Mesut Özil.
Arsenal FC - pravděpodobná sestava:
Čech - Bellerín, Mustafi, Sokratis, Monreal - Guendouzi, Xhaka, Ramsey - Mchitarjan, Aubameyang, Özil
West Ham United - pravděpodobná sestava:
Fabianski - Zabaleta, Ogbonna, Balbuena, Masuaku - Wilshere, Noble, Sánchez - Yarmolenko, Arnautović, Anderson
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.37 - 5.53 - 8.32
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
AFC Bournemouth - Everton FC  (sobota 16:00)
Na papíře to tak senzačně nevypadá, vězte však, že zápas Bournemouthu s Evertonem představuje takřka šlágr. Souboj patrně dvou nejtalentovanějších manažerů v Premier League, týmů ve výborné formě a v neposlední řadě taky dvou fotbalistů, kteří po dvou kolech směle kandidují do ideální sestavy měsíce.

Začněme situací okolo manažerů. Na jedné straně Eddie Howe, na druhé straně Marco Silva. Oba dva muže ovívá zájem velkoklubů a není se čemu divit. Jejich týmy hrají atraktivní ofenzivní fotbal a v jejich rukopisu je znát koncepční práce. Portugalský trenér to měl těžké, protože Hull by z pásma sestupu nevytáhl ani Zidane, no a Watford, to je poslední roky velká kalamita.

Teď by se v Evertonu konečně mohl dočkat velkého angažmá. O finančních možnostech klubu není pochyb, však mu taky přivedl oblíbence Richarlisona za rekordních 50 milionů liber. A nutno říct, že to zatím stálo za to. Brazilský záložník vstřelil už tři góly a spolu s Agüerem je nejlepším kanonýrem ligy.

Na záda mu nicméně dýchá útočník Bournemouthu Callum Wilson, jehož gólová produkce zatím staví jeho tým mezi šestici stoprocentních mančaftů v dosavadní sezóně. Cherries hlavně díky němu porazili 2:0 Cardiff a 2:1 uspěli na půdě West Hamu. To Everton před výhrou nad Southamptonem dva body ztratil při přestřelce ve Wolverhamptonu.

Mírným, ale opravdu mírným, favoritem je domácí Bournemouth. Marco Silva totiž kraluje hlavně na vlastním stadionu, ale venku získal z 22 zápasů jen 16 bodů. Naproti tomu Howeova družina vyhrála v součtu s minulou sezónou už čtyři utkání v řadě, což se jí v Premier League ještě nikdy předtím nepovedlo.

I proto se dá očekávat, že mladý anglický trenér postaví totožnou jedenáctku jako před týdnem. Do základu se v blízké době bude rvát posila do zálohy Jefferson Lerma, ale spíš si ještě chvíli počká - stejně jako další středopolař Lewis Cook. Mimo hru jsou pro zranění Junior Stanislas a Kyle Taylor.

Marco Silva zatím nevyužije hvězdné posily ze závěru přestupového období, protože Yerry Mina má problém s chodidlem a André Gomes se zadním stehenním svalem. Naopak Kurt Zouma je fit a popere se s Holgatem o stoperské místo vedle Michaela Keana. Alespoň na lavičce by se mohli objevit taky Lucas Digne a Bernard.
AFC Bournemouth - pravděpodobná sestava:
Begović - A. Smith, S. Cook, Aké, Daniels - Brooks, Surman, Gosling, Fraser - King, Wilson
Everton FC - pravděpodobná sestava:
Pickford - Coleman, Holgate, Keane, Baines - Gueye, Davies - Walcott, Sigurdsson, Richarlison - Tosun
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.70 - 3.46 - 2.74
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Southampton FC - Leicester City  (sobota 16:00)
Southampton v domácím prostředí vyzve Leicester a rád by ve třetím zápase konečně zvítězil. Lišky jedou na půdu soupeře po zvládnutém utkání proti Wolverhamptonu, musí se však vyrovnat s absencí útočníka Vardyho.

Na jihu Anglie v Southamptonu se jistě chtějí vyhnout loňským patáliím, kdy byli Saints až po uši zabořeni v bojích o záchranu. Nakonec se zachránili za pět minut dvanáct a letos udělají vše pro to, aby se loňská zkušenost neopakovala. Začátek je však z jejich strany rozpačitý. Nejprve se Světci rozešli bez branek s Burnley poté, co přečkali několik slibných šancí soupeře. Před týdnem pak cestovali do Liverpoolu, kde si tamní Everton vypracoval náskok ještě do přestávky a hosté se zmohli pouze na korekci výsledku.

Suma sumárum, Southampton zatím získal pouze jeden bod, přičemž výkonům do dokonalosti chybí ještě dost. Ani v sobotu nečeká Saints lehká práce. "Leicester je pravděpodobně klubem, který získává více bodů venku než doma. Jsou skvělí v protiútocích a je obtížné proti nim hrát," prohlásil před zápasem manažer Světců Mark Hughes.

Hostující Foxes ještě stále vzpomínají na dva roky starý nečekaný úspěch, kdy přes všechny předpoklady senzačně dokráčely až k ligovému titulu. Od té doby však uplynulo hodně vody a Leicester je opět spíše průměrným anglickým klubem. První zápasy v nové sezóně ale dávají fanouškům naději na lepší zítřky. Lišky nejprve statečně vzdorovali Manchesteru United, který měl co dělat, aby urval tři body. Poté se Foxes představili na domácím hřišti, kde přelstili Wolverhampton Wanderers.

Kromě výhry však přinesl duel s Wolves i komplikaci, když se nechal vyloučit Jamie Vardy a po disciplinárním trestu nepomůže svému týmu ve třech kláních. "Jamie je pro nás cenným hráčem. Víme o jeho důležitosti pro mužstvo, ale jdeme dál a důvěřujeme dalším hráčům. Je to pro ně dobrá příležitost, jak ukázat své přednosti. Nejdůležitější věcí je mít možnosti a mnoho hráčů schopných hrát," uvedl manažer Leicesteru Claude Puel.
Southampton FC - pravděpodobná sestava:
McCarthy - Cédric, Stephens, Hoedt, Bertrand - Armstrong, Romeu, Lemina, Redmond - Ings, Austin
Leicester City - pravděpodobná sestava:
Schmeichel - Pereira, Evans, Maguire, Chilwell - Albrighton, Silva, Ndidi, Gray - Maddison, Iheanacho
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.36 - 3.28 - 3.38
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Huddersfield Town - Cardiff City  (sobota 16:00)
Střet nedávných soupeřů z Championship uvidí Huddersfield. Domácí chtějí proti Cardiffu urvat první body. Nováčkovi soutěže však hraje do karet bilance ze vzájemných střetnutí.

Huddersfield nezahájil svůj druhý ročník mezi anglickou elitou zrovna ideálně. Pravdou však zůstává, že los mu zrovna dvakrát nepřál. V prvních dvou kolech totiž Terriers narazili na aspiranty na ligový primát. Nejdřív na Kirklees Stadium zavítala Chelsea, jež si zpět do Londýna odvezla tři body po pohodlné výhře 3:0. Následně Huddersfield cestoval do Manchesteru, kde jim tamní obhájce titulu City nadělili šest branek.

Kvůli výrazně zápornému skóre jsou Terriers poslední, což chce manažer David Wagner změnit. "Samozřejmě jsme chtěli z první dvou utkání víc. Máme nula bodů, ale nyní nás čeká domácí zápas. Cardiff hraje velmi dobře a nikdo nečekal, že postoupí. Dokázal to však zásluhou Neila (Warnocka - pozn. redakce)," uvedl lodivod Huddersfieldu.

Nováček ligy Cardiff začal o něco lépe. Po dvou kolech se těší z jednoho bodu, který získali před týdnem s Newcastlem. Bluebirds v utkání přežili klinickou smrt. Velkou část druhé půle sice odehráli proti oslabenému soupeři, v nastavení však děkovali brankáři Etheridgovi, který lapil pokutový kop. Na úvod ale velšský celek neuspěl a po dvou inkasovaných brankách se musel sklonit nad uměním Bournemouthu.

Cardiff po sto osmdesáti minutách stále hledá recept na obranu soupeře a čeká na premiérovou branku v nejvyšší soutěži. Další šanci má proti Huddersfieldu, Bluebirds stále chybí zraněný záložník Gunnarsson. Zpět k dispozici možná bude Hoilett, jenž musel proti Newcastlu předčasně střídat. Terriers vítají zpět do svých řad klíčového hráče Mooye, který se vrací poté, co se mu narodil syn. Nejisté jsou starty Hogga, Williamse a Jorgensena.

Ve vzájemném střetnutí se Huddersfiled z výhry radoval naposledy před dlouhými patnácti lety, kdy obě mužstva působila až ve čtvrté lize. Momentálně drží Bluebirds sérii čtyř vítězství nad Terriers, přičemž to poslední přišlo v sezóně 2016/2017 v Championship na Kirklees Stadium.
Huddersfield Town - pravděpodobná sestava:
Hamer - Kongolo, Schindler, Smith, Pritchard, Hadergjonaj - Billing, Stanković, Mooy - Sabiri, Mounié
Cardiff City - pravděpodobná sestava:
Etheridge - Manga, Morrison, Bamba, Bennett - Arter, Camarasa, Ralls - Murphy, Zohore, Hoilett
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.41 - 3.04 - 3.55
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Liverpool FC - Brighton & Hove Albion  (sobota 18:30)
Vynikající vstup do sezóny zažívá Liverpool, tým Jürgena Kloppa zatím ani jednou neinkasoval, vstřelil šest gólů a fanouškům imponuje i předváděná hra. Na Anfield Road ve třetím kole přijede Brighton, jenž po úvodním nezdaru překvapivě porazil Manchester United a na bodový zisk si myslí i ve městě Beatles.

The Reds přes léto udrželi kádr, který loni dokráčel až do finále Ligy mistrů, navíc přišlo kvalitní doplnění kádru o záložníky Fabinha, Shaqiriho, Keitu či brankáře Alissona. Právě brazilská reprezentační jednička zatím v Premier League drží neprůstřelnost a je jedním z důvodů, proč experti řadí Liverpool mezi hlavní kandidáty na titul.

Neporazitelný je Salah a spol. především na domácím hřišti - na Anfield Road nikdo již 22 zápasů nevyhrál, naposledy se to před více než rokem povedlo Crystal Palace. Tato statistika nehraje do karet sobotnímu soupeři z Brightonu, The Seagulls navíc čekají na vítězství venku již 14 utkání. Aby toho nebylo z pohledu dat a čísel málo, Chris Hughton jako trenér prohrál s Liverpoolem všech pět duelů, při každé porážce přitom jeho svěřenci inkasovali minimálně čtyřikrát.

Právě devětapadesátiletý lodivod Brightonu ví, že mužstvo bude muset podat minimálně takový výkon jako proti The Red Devils. "Nepochybně musíme předvést stejnou kvalitu, jakou jsme ukázali minulý týden. Doufejme, že nám to dodá trochu sebevědomí," věří Hughton. "Očekávám od zápasu velmi vysoké tempo. Tak se Liverpool prezentoval minulou sezónu a stejně hraje i nyní."

Výkon The Seagulls na tiskové konferenci chválil i Jürgen Klopp. "Mají velmi dobrý tým, Chris tam dělá velmi dobrou práci. Nejde jenom o duel s Manchesterem United, nicméně toto utkání jsme důkladně analyzovali a Brighton hrál opravdu působivě," myslí si německý stratég.

Klopp bude v sobotu nadále postrádat Alexe Oxlade-Chamberlaina a Dejana Lovrena. Na druhé straně Chris Hughton se musí obejít bez kapitána Bruna, Florina Andoneho a Jose Izquierda. Nejistý je navíc start Lewise Dunka, který si z klání s United odnesl zraněný kotník. Naopak nic nebrání tomu, aby si premiérový start v novém dresu připsal obránce Leon Balogun.
Liverpool FC - pravděpodobná sestava:
Alisson; Alexander-Arnold, Gomez, Van Dijk, Robertson; Milner, Wijnaldum, Keita; Salah, Firmino, Mane
Brighton - pravděpodobná sestava:
Ryan; Montoya, Duffy, Balogun, Bong; Propper, Stephens; Knockaert, Gross, March; Murray
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.13 - 9.34 - 24.10
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Manchester City22008:16
2.Liverpool FC22006:06
3.Chelsea FC22006:26
4.Watford FC22005:16
5.Tottenham Hotspur22005:26
6.AFC Bournemouth22004:16
7.Everton FC21104:34
8.Leicester City21013:23
9.Manchester United21014:43
10.Crystal Palace21012:23
11.Brighton & Hove Albion21013:43
12.Newcastle United20111:21
 Southampton FC20111:21
14.Wolverhampton Wanderers20112:41
15.Burnley FC20111:31
16.Cardiff City20110:21
17.Arsenal FC20022:50
18.Fulham FC20021:50
19.West Ham United20021:60
20.Huddersfield Town20021:90

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (2309)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele