3. kolo
27.08.2018 21:00 CET
0 : 3
(0:0)

Reportáž

United došly náboje, Tottenham naopak pálil ostrými třikrát

Tvrdý direkt obdržel Manchester United v domácím prostředí od Tottenhamu. Domácí mančaft sice nepodal úplně špatný výkon, ale především v první půli nedokázal využít svou převahu. Hostům naopak vyšel vstup do druhého poločasu a třemi brankami nakonec bez potíží opanovali utkání.

Manažer Rudých ďáblů Mourinho se snažil po porážce v Brightonu něco změnit, a tak zkusil nové hráče i rozestavení. V trojčlenné obraně se vedle sebe postavili Herrera, Smalling a Jones, post křídelních hráčů obsadili Valencia se Shawem, do záložní řady se dostal Matić a vedle Lukakua operoval v útoku Lingard. Lodivod Kohoutů Pochettino zase nově nasadil levého beka Rose a středního záložníka Dembélého.

Zápas začal zhurta, hned po několika sekundách se k nebezpečnému zakončení dostal domácí Fred, ale minul Llorisovu bránu. Následně však diváci sledovali především tuhý boj o střed hřiště. Klidný průběh nakonec narušil v 15. minutě Rose, jenž nepřesnou malou domů namazal do šance Lukakuovi. Belgický útočník obešel Llorise, ale z úhlu minul prázdnou svatyni. Své zaváhání chtěl Lukaku napravit o tři minuty později, ale po příhrávce od Shawa netrefil ideálně míč a Lloris jej bez potíží lapil.

Ve 28. minutě táhl útok Spurs Moura, v pokutovém území jej k zemi srazil Jones, ale sudí Pawson jasně deklaroval, že souboj tělo na tělo nebude pískat. Krátce na to se na druhé straně ukázal Fred, když svůj obstřel levou nohou nasměroval jen těsně vedle tyče. Ve 34. minutě vypálil z dálky Pogba a Lloris měl co dělat, aby ránu vyrazil. Následný centr od Valencii si do vlastní brány málem srazil Vertonghen.

Brankáře domácích De Geu v první půli zaměstnal snad jen pět minut před odchodem do kabin Eriksen. Jeho protějšek Lloris se pořádně nestihl usušit v kabině a hned se po změně stran zase zapotil při nepřesné střele Pogby. Za Tottenham kontroval Kane, jenž prověřil De Geu po zemi. V 50. minutě si Kane naskočil na rohový kop, přetlačil Jonese a hlavou poslal Kohouty, kteří do té doby byli horším týmem, do vedení. Téměř ihned po rozehře mohl vyrovnat Lukaku, toho však skvěle vychytal Lloris.

Spurs dokázali z minima vytěžit maximum. Tři minuty po prvním zásahu utekl Eriksen po pravém křídle, ve vápně našel Lucase, jenž po zemi z první přidal druhý gól hostů. Opařeným Rudým ďáblům chvíli trvalo, než se vrátili do hry. Až po hodině hry srazil pas střídajícího Sáncheze Lukaku na Lingarda, jehož ránu obrana Tottenhamu zblokovala na roh až za pět minut dvanáct. Krátce poté si na Fredem rozehranou standardní situaci naskočil další střídající hráč Lindelöf, avšak z velkého úhlu rozvlnil pouze boční síť.

Švédský obránce si ale následně vybral slabou chvilku, když podobně jako Rose v prvním poločase nepřesně přihrál na vlastního gólmana, rychlého Alliho ale De Gea nakonec vychytal a po rohovém kopu hlavičkoval v dobré šanci vedle Kane. United se do šancí dostávali těžko. V 79. minutě se v jedné z ojedinělých ocitl Lingard, jehož sražená střela skončila těsně nad břevnem. Šest minut před koncem šli hosté do brejku, Lucas oklamal Smallinga a křižnou střelou přidal třetí branku Tottenhamu, čímž v podstatě rozhodl o osudu klání.

V závěru ještě Llorise prověřil Sánchez z přímého kopu, ale to už byla jen labutí píseň. Obrázek na prořídlé tribuny Old Trafford při závěrečném hvizdu jednoznačně ukazoval, jak se dnes domácím nedařilo. Herně sice svému soupeři stačili, ovšem Spurs je na plné čáře předčili v efektivitě.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (36)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Lloris - Trippier, Alderweireld, Vertonghen, Davies - Dier, Dembelé - Lucas, Eriksen, Alli - Kane

Už žiadne 3-5-2 prosím. Remízu by som bral všetkými desiatimi.

Reagovat
smazaný uživatel

Aj keď sa mi veľmi páči rozostavenie na 3 stopérov s vysunutými krajnými bekmi tak Spurs asi viac sedí ten diamant...len mám dilemu ktoreho stopera posadit Zostavu by som videl asi nasledovne: Hugo - Trippi, Toby, Vert, Davies - Dier - Dembele, Eriksen - Dele - Lucas, Kane....vzhladom na formu a rozpolozenie United verim vo vyhru...za remizu by som nebol sklamany ale vyhra je dost realna COYS

Reagovat
smazaný uživatel

1:2 a murko končí

Reagovat
smazaný uživatel

1-2

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Pripadne vyjra hostu, ale kriz davam 70%

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
DUCK11

Reagovat
justcall

Reagovat
Kixi Syhimour

0:4

Reagovat
RadekVonCZE

1:3

Reagovat
frederik

2:1

Reagovat
John Obi Mikel

0:1

Reagovat
Vsadim gule

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

Čistá jednotka - 2:0

Reagovat
Assassin11

čistá trojka

Reagovat
DUCK11

Reagovat
Frank Lampard 8

Reagovat
smazaný uživatel

Bohužiaľ vyhralo slabšie mužstvo...

Reagovat
smazaný uživatel

No, v prvním poločase jsme byli slabší mužstvo, to je pravda, ale ve druhém jsme UTD zničili. Viděl jsem zápasy, kdy slabší mužstvo vyhrálo 1:0, nebo 2:1, ale neviděl jsem, aby slabší mužstvo vyhrálo venku 0:3, takže nezvládáš.

Reagovat
smazaný uživatel

Ja to zvládam úplne v pohode, tak netáraj. Boli sme lepší, len sme nemali šťastie dať gól, resp. aspoň trafiť bránku. Typický deň blbec. Vy ste vyhrali v štatistikách tak akurát na fauly a na karty. Takže zničili ste asi tak možno údržbárovú kosačku na štadióne. Radšej nekomentuj, keď futbalu nerozumieš, lebo len zo seba robíš idiota. Sorry, ale niekto ti to povedať musí, lebo sám si to asi neuvedomíš.

Reagovat
smazaný uživatel

Chápu tvoji frustraci, která vyzařuje i z tvého komentáře a já sám bych možná reagoval stejně, kdyby se ten zápas vyvíjel naopak pro nás. Fotbal se nehraje na statistiky, ale na goly. Vydařená půlka zápasu však nedělá celý zápas. Mohl být výsledek zápasu opačný? Ano mohl. Mohli jsme po poločase prohrávat 2 nebo 3:0? Ano mohli a vůbec bych se tomu nedivil. Nicméně je hloupé napsat, že vyhrál slabší tým, když výsledek je 0:3. A komentáře o tom, jak kdo rozumí, nebo nerozumí fotbalu si nech pro sebe.

Reagovat
Vsadim gule

Jel pravda ze nebýt kiksů našich stoperů tak ste taky nedali gól. Myslim ze víc sme si to prohráli my než ze vy ste byly lepší..

Reagovat
smazaný uživatel

Podívej, já jenom reaguji na komentář, že vyhrálo slabší mužstvo. Ano vaši stopeři udělali kiksy, stejně tak naši obránci vám darovali hodně šancí, viz fatálek Rose a následně netrefená prázdná brána Lukakua. Stejně tak Lindelof namazal Allimu, který taktéž neproměnil. Hlavní rozdíl je to, že Spurs ty šance proměnili a vy ne. Ano v první poločase jste byli jasně lepším týmem a nemohli bychom si stěžovat, kdybychom prohrávali 2:0. Fotbal se však hraje na goly a příjde mi úplně zcestné a hloupé, když někdo (Kyblik) napíše, že vyhrálo slabší můžstvo, které Vám nadělilo 3 banány.

Reagovat
Vsadim gule

Vyhrály ste zaslouženě. Kdežto my sme prohráli nešťastně

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlasím

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Hula_8

1:0 haluz vyhra

Reagovat
smazaný uživatel

Jak může takovej ultra dřevák jako Phil Jones hrát premiér ligu a být reprezentant.Větší kopyto svět neviděl ,dnes 3 góly a kdo u nich náš Phil ko..t

Reagovat
noustres

Spíš je shnilá šatna nemyslíš?

Reagovat
t0mmy33MCFC

proste Phil Jones muj "nejoblibenejsi" hrac v Utd uz od sveho prichodu

Reagovat
mario23

Ať už Mourek táhne

Reagovat
smazaný uživatel

Ještě bych pár zápasů počkal. Pak uvidíme.

Reagovat
smazaný uživatel

Dobre vam tak ! Tragedie posledni roky a neni se cemu divit. Kde mate ty trofeje a historii vy sasci.

Hlavne ze mate Twitter a sponzory atd. ale fotbalove se loudate roky dozadu.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Boli to, opet dobre vam tak.

Pevne verim, ze se proberete, ale kdy nevim.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele