3. kolo
25.08.2018 18:30 CET
1 : 0
(1:0)
Stadión:
Anfield, Liverpool

Reportáž

Liverpool FC - Brighton & Hove Albion 1:0

Třetí vítězství v řadě si připsal Liverpool, když zásluhou jediného gólu Mohameda Salaha porazil Brighton nejtěsnějším rozdílem. The Reds byli aktivnější, zejména v prvním poločase svého soupeře výrazně přehrávali, nicméně ve po změně stran si i The Seagulls vytvořili několik příležitostí a nebýt výborného zákroku Alissona, mohli po Manchesteru United obrat o body dalšího favorita.

Začátek jednoznačně patřil Kloppově ekipě. První velkou šanci měl po sprintu Salaha a následné přihrávce Sadio Mané z nějakých čtrnácti metrů ale senegalský křídelník těsně minul. Gól nepadl ani o chvíli později, hlavičku Roberta Firmina po vynikajícím centru Robertsona totiž fantasticky vyrazil brankář Ryan. Dechberoucí úvodní čtvrthodinu pak zakončil Trent Alexander-Arnold parádní ranou z přímého kopu do břevna.

Klíčový moment zápasu přišel ve 23. minutě. Dobrý pressing domácích měl za důsledek, že James Milner připravil o míč Yvese Bissoumu, po ose Mané - Firmino se míč rychle dostal až k Salahovi a nejlepší střelec loňského ročníku vsítil díky dokonale přesnému zakončení na zadní tyč druhý gól v aktuální sezóně.

Do konce prvního dějství měli další gól na kopačce či hlavě ještě postupně Georginio Wijnaldum, Sadio Mané a Roberto Firmino. Všichni tři však ztroskotali na skvěle chytajícím Matthewu Ryanovi. Neproměněné příležitosti pak mohli Liverpool mrzet, kdyby jen měl Anthony Knockaert, střílející z hranice penalty po individuální akci Glena Murrayho, správně seřízená mířidla.

V závěru nevyužili šance na pojištění vítězství ani Alexander-Arnold, jenž pálil z hranice šestnáctky levou nohou kousek vedle, ani po rohu Salaha na přední tyči zakončující Wijnaldum. Minutu před koncem se pak vyznamenal gólman Alisson, když bravurně zlikvidoval hlavičku střídajícího Pascala Grosse z bezprostřední blízkosti. Alisson znovu naplno ukázal své kvality a v Premier League zatím ani jednou neinkasoval.

I díky němu The Reds s čistým štítem a sedmičkou v kolonce vstřelených branek po neúplném třetím kole vévodí tabulce anglické nejvyšší soutěže. Bodově se jim v neděli či pondělí může vyrovnat Chelsea, Watford a Tottenham.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (9)

Přidat komentář
John Obi Mikel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
M1ck0

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

4-0

Reagovat
smazaný uživatel

4-1

Reagovat
Theft90

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

2-0

Reagovat
RadekVonCZE

3:0 a další nula pro Alissona

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele